Все пак няма да си оставяте оригиналите
Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
хах, напратив, точно копие на дипломата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Така е, оригиналите ви ги гушкат когато решите да се запишете окончателно за специалността, в която сте приети
Така че правете копия сега докато не са ви поискали 2-5 лв. за това
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Това последното е най-турдното сякаш...Георги Герасимов написа:Лична карта, диплома и копие на дипломата за завършено средно образование, 30 лв. и ясна идея какво и как точно искаш да подредиш в специалностите си
Иначе оригиналите не ги прибират сега, нали? Просто проверяват дали копието съответства с оригинала, а трябва ли на копието да пише "вярно с оригинала" и подпис, или не е необходимо чак толкова да се престараваме?

- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Ако трябва да го пише ще ви кажат на място - такива неща се пишат пред човека, на когото се подават
Оригиналът остава у вас 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Имам 4.70 йееееееееееееееееееееееееееееее на изпита по испански Това нали ми стига за Испанска филология,при положение,че на матурата имам 5,07?!!!!
- BeeJuis
- В началото бе словото
Гледам, че се хвалят хора, та да се похваля и аз - 5.70 на изпита по испански!
Искам да задам един въпрос, не знам дали е за тук, но не мога да се сетя по-подходящо място.
Знам, че с главна специалност Логопедия имам право след втори курс (при подобаващ успех) да запиша второ висше, но как да разбера какво второ висше имам право да избера?
Ако уча Психология като главно, имам ли право да карам второ висше?
Тези неща ме интересуват най-конкретно, но ако има откъде да видя и пълния списък със специалности, които позволяват такова нещо (а съответно и списък с такива, които могат да бъдат избирани като втори), ще се радвам.
Искам да задам един въпрос, не знам дали е за тук, но не мога да се сетя по-подходящо място.
Знам, че с главна специалност Логопедия имам право след втори курс (при подобаващ успех) да запиша второ висше, но как да разбера какво второ висше имам право да избера?
Ако уча Психология като главно, имам ли право да карам второ висше?
Тези неща ме интересуват най-конкретно, но ако има откъде да видя и пълния списък със специалности, които позволяват такова нещо (а съответно и списък с такива, които могат да бъдат избирани като втори), ще се радвам.
Психология, I курс
- kataklizam
- В началото бе словото
Здравейте, искам да попитам при балообразуване пише че трябва да се вземе оценка от чужда език....оценката от първи чужд ли е ...или и от 2та....???
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ако не си държал/а матура по чужд език - ще ти се вземе по-високата оценка от един по езиците от годините. Ако имаш държан ДЗИ по чужд език - ще се вземе тази оценка. 
А за горния въпрос - можеш да запишеш втора специалност стига да имаш всички оценки, нужни за балообразуването за нея. Т.е. да имаш изкарана поне 3ка на приемните изпити за тази специалност + както ти каза- да имаш достатъчно висок успех до момента
Освен това по правилник трябва да ти остават 2 години до края на обучението в първата избрана от теб специалност - т.е. да си завършила втори курс ( ако учиш бакалавърска специалност).
А за горния въпрос - можеш да запишеш втора специалност стига да имаш всички оценки, нужни за балообразуването за нея. Т.е. да имаш изкарана поне 3ка на приемните изпити за тази специалност + както ти каза- да имаш достатъчно висок успех до момента
Не подвеждайте човека така произволно - това, дали дадена специалност може да се изучава като второ висше, е решение на всеки отделен факултет - така че да погледне или да попита във Философския факултет, където е психологията
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Сега като се замисля,ако на матурата по Испански имаш 6.00 ,то балът ти за испанска филология ще е 6х2 + 6=18 ,което значи,че балът няма как да е по-висок от 18 за тази специалност тази година,защото ще е парадокс да можеш да влезнеш с матура по испански -Испан.Фил. ,а балът да е 19 примерно нали?
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
А втората записана специалност задочно или редовно се води?
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Към aman - смятам, че се подразбира, че за конкретна информаия трябва да се попита в съответния факултет. Това, което аз казах е задължителното условие, АКО е възможно въпросната специалност да се изучава като втора.
Иначе разбира се, че всеки факултет си определя свои специфични особености ( като например, че Право може да е изучава като втора специланост, но само от колегите, учещи МО
)
Иначе разбира се, че всеки факултет си определя свои специфични особености ( като например, че Право може да е изучава като втора специланост, но само от колегите, учещи МО
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
Нещата стоят така: примерно за учебната 2011/2012, факултетът хикс решава, че в три от специалностите си ще приеме по петима студенти, желаещи да учат някоя от тях като втора специалност, плюс евентуални допълнителни изисквания, а за останалите специалности - няма да се предлага такава възможност. Всеки, който отговаря на общите и специфични за специалността условия, може да кандидатства за някоя от специалностите, за които са обявени места за прием по тая линия, и влизат първите петима. МАЙ втората специалност се учи задочно, но не съм 100% сигурна. А по принцип, ако втората специалност няма задочна форма на обучение, се предполага да ти изготвят индивидуален учебен план. На практика, не знам дали във всички факултети е така, но за ФМИ ме увериха (колеги, не съм питала администрацията), че не са чували за такъв случай; ходиш на каквото успееш/прецениш, изпитват те по всичко, ай честито. Ако греша, някой да поправя, че преди доста време ги гледах тия неща, а и само от любопитство, и може да съм забравила нещо.
noli me tangere
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Моля ви ,отговорете ми!martina_teodorova написа:Сега като се замисля,ако на матурата по Испански имаш 6.00 ,то балът ти за испанска филология ще е 6х2 + 6=18 ,което значи,че балът няма как да е по-висок от 18 за тази специалност тази година,защото ще е парадокс да можеш да влезнеш с матура по испански -Испан.Фил. ,а балът да е 19 примерно нали?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Напритив, има и изпит, а с него максималният бал е 24. Това, че кандидатстваш с матура, а не с изпит си е решение на кандидата.
Бъди себе си, има достатъчно други хора.