[КСК 2011] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Английски език
Да наистина стигнах.. просто исках да кажа на хората да не се подвеждат по теб и да се превръщат в книжни плъхове и да учат по разни остарели методики..
Чудя се след като при теб този метод не работи.. защо продължаваш да го прилагаш 
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- RAMONES
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Методът си работи чудесно, при положение, че вдигнах доста точки при решаване на тестове, а и иначе при приложимост на езика се усеща;) Не искам да подвеждам никого, просто казвам АЗ какво мисля. Виж сега, ако не си съгласен, си е вече твой личен избор. Колкото до това да бъдеш "книжен плъх" - не знам ти какво точно разбираш под това, но богатия речник със сигурност не се постига само със слушане и гледане.
- abrr
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: -
Не знам за вас, но на мен най-много ми помага четенето на книги на английски. Така хем речника ми се обогатява и подържа на прилично ниво, хем си създавам усещане за езика, което не може да съществува без той да се види в реална обстановка, извън речниците. Но аз няма да кандидатствам с изпит по английски език де, вие си знаете 
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Изпит по английски няма да държа, но бях на матурата - 5, 98, като подготовката ми се изразяваше в три решени пробни матури преди изпита и всичко останало - ежедневното ми ползване на езика, било за четене, гледане на филми, слушане на музика... По почти същия начин взех миналата година и IELTS с 8. Вярно, че изпитът в СУ не може да се сравнява с матурата по никакъв начин, а и за разлика от IELTS има граматика (и трябва, ако имате за изчистване нещо, да си вложите усилията натам), обаче и аз се присъединявам към мненията, че език се учи не със зубрене и тетрадки-речници, а "на живо". Докато не се потопиш в един език, няма научаване.
Успех на кандидатстващите (:
Успех на кандидатстващите (:
she'd started smoking poetry
На диктовката след 3 прочит колко време оставят за проверка?
Само добродетелността е богатство!
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
5 минутиSmile_ написа:На диктовката след 3 прочит колко време оставят за проверка?
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Дано тестовете от Five Real/Practice Tests наистина да са обективни, както твърдят създателите им, с предстоящия изпит.
Една бая стара книжка, до която се докопах наскоро (вероятно сред първите от този тип) имаше далеч по-трудни и объркващи въпроси из всички компоненти на теста. За пример: ПЕТ поредни No Error-а в Error Identification-а... :Д
Една бая стара книжка, до която се докопах наскоро (вероятно сред първите от този тип) имаше далеч по-трудни и объркващи въпроси из всички компоненти на теста. За пример: ПЕТ поредни No Error-а в Error Identification-а... :Д
Наистина,в по-старите книжки тестовете са по-трудни.До това колко са обективни тестовете и до колко ще отговарят на изпита бях задала въпрос към по-компетентните и ми се отговори в положителна насока т.е тестовете в книжките напълно отговарят на един реален изпит.Ще се уверим на 03.07 де 
-
аааааа
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление
- Курс: първи
Някакви съвети за есето - каква структура трябва да има и в какво време се пише обикновено,често използвани фрази за увод, за заключение. Дайте няколко съвета 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
НапротивRAMONES написа: но богатия речник със сигурност не се постига само със слушане и гледане.
Тъй като не всеки току така може да отскочи до Англия, прибягваме до алтернативни методи със сходен ефект - а именно филмите (и музиката) (макар че зависи за какви филми и музика става въпрос - ако са само с "yo man, wazzup", няма да стане), четене на книги, вестници, статии по нета ако щете, английски предавания, каквото ви е на сърце. Без речник не може, но аз не бих препоръчала използването на речника за зубрене на сложни и рядкосрещани думи, а по-скоро за намиране на значението на думи, които не може да разберете от контекста, а са ключови за разбиране на текста, който четете (или филма, етц).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
teddydaneva
- В началото бе словото
Искам да попитам, 50% от точките ли трябва да си покрил за 3-ка (демек от максимума, който нали е 90т. трябва да имаш 46 за 3-ка) 
Ето горе-долу как са точките:
42 - 2,00
43-46 - 3,00
46,5 - 3,04
49 - 3,22
50,5 - 3,33
53 - 3,51
55 - 3,66
59 - 3,95
60,5 - 4,06
64 - 4,32
67 - 4,54
70 - 4,76
73 - 4,98
75 - 5,12
78 - 5,34
80,5 - 5,52
85 - 5,85
87-90 - 6,00
42 - 2,00
43-46 - 3,00
46,5 - 3,04
49 - 3,22
50,5 - 3,33
53 - 3,51
55 - 3,66
59 - 3,95
60,5 - 4,06
64 - 4,32
67 - 4,54
70 - 4,76
73 - 4,98
75 - 5,12
78 - 5,34
80,5 - 5,52
85 - 5,85
87-90 - 6,00
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
6.00 е от 82.5 точки нагоре. 
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
- kataklizam
- В началото бе словото
a Veliko Turnovo University admission tests in english 2001 дали ще свърши работа за подготовка за изпит???

- yolinaA
- Пишете, о, братя
Според табличката от миналата година 67.5 точки са за 4.80.