[КСК 2011] Испански език

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Re: [КСК 2011] Испански език

Мнение от martina_teodorova »

Кога ли ще излезнат тея пусти резултати,нямам търпение вече
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Казаха около седмица след изпита :wink:

Иначе изпита беше супер лесен.Доста по-лесен от примерните,които има в книжките.Очаквам оценка над 5.50.Даже темата за съчинението беше лесна,можеше да е много по-гадна и забиваща. :D
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
grenadier
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от grenadier »

Каква беше темата за съчинението?
Аватар
el_encantadorche
В началото бе словото

Мнение от el_encantadorche »

hriskataaa написа: ...изпита беше супер лесен.Доста по-лесен от примерните,които има в книжките.Очаквам оценка над 5.50.Даже темата за съчинението беше лесна,можеше да е много по-гадна и забиваща. :D

Съгласен съм... Направо си беше бебешки изпитът, особено пък граматичните задачи :lol: Еее, темата не беше от най-приятните, нищо че все пак превиших обема с 10 думи, дано точки да не ми отнемат за това...
Аватар
el_encantadorche
В началото бе словото

grenadier написа:Каква беше темата за съчинението?
Не си спомням точно как беше формулирана, защото беше цитат от текст, но беше свързана с невербалното общуване и дали сме съгласни с това, че комуникацията със събеседника ни започва още преди да сме изрекли каквото и да било... Нещо такова беше, някой да доуточни, ако бъркам...
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Да,текста за четене беше от статия във вестник,разискваща това ,че първото впечатление се прави още като се появим пред хората,как се държим,гледаме ли ги в очите и тн.
Цитатът в темата за съчинението гласеше нещо от рода на: "Много хора си мислят,че общуването започват,когато започнат и разговорите.Истина обаче е ,че хората си съставят представа за нас в онзи кратък момент,когато е появяваме във физическото им пространство."-Съгласни ли сте с твърдението,защо,дайте примери от живота. :wink:

Общо взето това беше.А що се отнася до граматиката-наистина беше супер лесна.Предната вечер преговарях subjuntivo във всички видове подчинени изречения и се молех да не се падне някаква гадост.А то пък взеха,че се паднаха супер лесни неща :)
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Абе да.Изобщо не беше толкова лесен този изпит. А и имам чувството,че този изпит е супер малоумен и изобщо ме може да определи дали се справяш с езика или не. Аз лично общувам всеки божи ден на испански език,защото заниманието ми го изисква и се справям отлично. А на този изпит се моля да имам 5 :D Супер парадокс
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от alice. »

Е, зависи в каква среда общуваш. В крайна сметка при разговор и ние не спазваме всички граматични и прочие норми, но трябва да ги знаем. Аз съм чувала от мои приятели, които са били в Испания, че повечето хора почти не ползват субхунтиво или не съгласуват времената при вербално общуване.. Но все пак, ако се бориш за испанска филология примерно, трябва да ги умееш тея неща. И то по-скоро на някво основно ниво, както на изпита.
Аватар
el_encantadorche
В началото бе словото

Резултатите са излезли вече!... :cheers: ...
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Имам 4.70 йееееееееееееееееееееееееееееее Това нали ми стига за Испанска филология,при положение,че на матурата имам 5,07?!!!!
Аватар
el_encantadorche
В началото бе словото

Зависи колко хора имат по-висока от твоята оценка, и колко точно от тях ще се борят за испанска филология...! :)
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

ми 34 души имат по-висока
Аватар
el_encantadorche
В началото бе словото

... Не са малко, а и оценката от матурата ти смъква бала малко...
Все пак не е сигурно, че всички 34 ще искат филология... Мисля си, че би трябвало да ти стигне, и все пак... Виж минималните балове от миналата година и си сметни твоя... :):)
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Аватар
el_encantadorche
В началото бе словото

Не знам, аз си мислех, че е това: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 64&t=17884 Обаче не съм сигурен, де...
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”