Специалност - Право - платена поръчка

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Dazzle
В началото бе словото

Специалност - Право - платена поръчка

Мнение от Dazzle »

Здравейте на всички! :compress: Въпроса ми е следния: Има ли платена поръчка в СУ за специалност Право? Тоест, ако не ми стигне бала за държавна поръчка, дали ще мога да кандидатствам за платена такава? Благодаря предварително! Всяка информация ще ми бъде полезна. И се извинявам, ако съм объркал раздела.. нов съм :bounce:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Специалност - Право - платена поръчка

Мнение от Георги Герасимов »

Няма. Можеш да учиш Право платено в СУ само ако имаш друга бакалавърска степен завършена - държавна поръчка ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Георги Герасимов написа:Няма. Можеш да учиш Право платено в СУ само ако имаш друга бакалавърска степен завършена - държавна поръчка ;)
Къде пише това в правилника?
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не го пише в правилника. Следва от закона за висшето образование, според който при вече завършена една образователно-квалификационна степен, не можеш да бъдеш държавна поръчка в друга окс, равна или по-ниска на предишната ти. Т.е., ако един човек е завършил МО и влезе да учи право, той няма да има право на държавна поръчка и ще трябва сам да финансира образованието си, покривайки всичките си разходи, което е еквивалентно на това да учиш платено.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”