Последният ти пост много ме накефи, защото и аз мисля така по съвсем различни причини, но:
1. Мисля че много се отклоняваме от темата и е добре последните несвързани с нея постове, но свързани помежду си, да станат нова тема някъде в раздел Мнения.
2. Ти как класифицираш обществените течения и идеологии?
За мен те са системни и антисистемни и това е основната разлика, а не леви-десни и т.н. Затова има козметични разлики между ляво и дясно, които те в името на изгодата са готови да заличат във всеки един момент като се оправдаят с променената политическа обстановка и прочие трафарети.
ПАЗАРЪТ - в образованието, политиката и обществото
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Таксите се вдигат - ОТВЕТНИ ДЕЙСТВИЯ?!? =>арт-протест 26
Into the endless we ride... 
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Re: Таксите се вдигат - ОТВЕТНИ ДЕЙСТВИЯ?!? =>арт-протест 26
Ще ти отговоря, когато (ако?) някой премести постовете в друга тема.
Humanism is death disguised as life.
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: ПАЗАРЪТ - в образованието, политиката и обществото
Заповядайте!
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Някакви плевелски драми са се случвали тука, аз пак съм изпуснал всичко 
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Не знам какво точно разбираш под "системни и антисистемни". Ако имаш предвид липса на някакви твърдо установени принципи, които са абсолютни (нещо като разликите между реализма и идеализма във външната политика) - да, може би е възможно и подобно деление.Ти как класифицираш обществените течения и идеологии?
За мен те са системни и антисистемни и това е основната разлика, а не леви-десни и т.н. Затова има козметични разлики между ляво и дясно, които те в името на изгодата са готови да заличат във всеки един момент като се оправдаят с променената политическа обстановка и прочие трафарети.
За мен лично основната разлика не би трябвало да е толкова нито в политическата, нито в икономическата ориентация (въпреки че към момента те са единственото възможно прокси за политически противопоставяния), колкото в лежащата под тях ценностна система. Ако с някого споделяме еднакви ценности, с логични аргументи и емпирични тестове винаги може да установим какъв е най-добрият начин да ги постигнем.
Всъщност, именно това ми виждане е причината винаги да изпитвам сериозен дискомфорт, когато ми се налага да се определям политически като либертарианец - защото, въпреки че поддържам една значителна част от типично либертарианските тези, ценностната ми система е многократно по-близка до тази на средностатистическия фашист, дори и да намирам методите, които той иска да приложи, за да я реализира, за абсолютен идиотизъм.
Humanism is death disguised as life.
Абе... пазари. Общество... Хм. Ред, дисциплина, желЕзо и кръв му трябват на тоя свят, не "свободна" (или каквато и да е друга, впрочем) конкуренция, била тя в икономика, образование и прочие думички. От тоя хаос сегашен нищо няма да произлезе.

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сефте. Макар че съм изказвал тезата си, че човечеството фейлна 42-а година.
Peace is a lie. There is only passion.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Съжалявам, стиймър,
но писах, писах и накрая нета се скапа и не пусна. Затова сега накратко. Под системни партии разбирам тези, които смятат, че проблемите в момента се дължат на грешки на функционирането на системата на "представителната демокрация" и като се сложи точният човек или група от хора, нещата ще тръгнат. Антисистемни пък са хората и партиите, които искат нова система. В различни периоди те са били различни. В момента са националистическите партии и фракции в разните изборни говорилни.
Имаше и друго, но мързелът надделява.
но писах, писах и накрая нета се скапа и не пусна. Затова сега накратко. Под системни партии разбирам тези, които смятат, че проблемите в момента се дължат на грешки на функционирането на системата на "представителната демокрация" и като се сложи точният човек или група от хора, нещата ще тръгнат. Антисистемни пък са хората и партиите, които искат нова система. В различни периоди те са били различни. В момента са националистическите партии и фракции в разните изборни говорилни.
Имаше и друго, но мързелът надделява.
Into the endless we ride...