Не си препоръчала нито един от тях. Всички го виждат. Споко!Etiainen написа:И съответно препоръчах ли един от двата университета, като не уча такава специалност в нито един от тях? А?Плазмодий написа:То щото ти хем учиш информатика хем си компетентна налиEtiainen написа:Абе 90% от хората, които се изказаха в тая тема, не учат информатически неща нито в ТУ, нито в СУ, за да могат да изкажат компетентно мнение
СУ или ТУ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: СУ или ТУ
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
Ако ти се учи химия и физика през първия семестър, влизай в ТУ.apasho написа:Става дума за компютърните специалности в двата университета-Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационни системи от една страна и от друга Компютърни системи и технологии. Какво бихте казали по това кой от двата университета предлага по-добра перспектива в обучението?!
Виж учебните планове. Тук имаш голям калибър от свободноизбираеми дисциплини, чрез които се специализираш тясно по свой избор, а и почти всичко е up-to-date. В ТУ излизаш с две дипломи, т'ва би трябвало да ти даде по-голям шанс за реализация в Германия. НО и от двата може да си останеш нереализиран, все пак от теб зависи най-вече, а не уни-то.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бетона се прехвърли от ТУ в СУ и беше доволен.
Заповедта на Б. Биолчев е отменена от АС и в ПУДСУ има текст, че присъствието на всички занятия е задължително!
Заповедта на Б. Биолчев е отменена от АС и в ПУДСУ има текст, че присъствието на всички занятия е задължително!
Into the endless we ride... 
СУ.
Едва ли ще бъде грешката на живота ти, ако избереш ТУ, разбира се. И там, и тук, нещата до определена степен зависят от самия теб.
За НБУ не съм чувала отзиви и не мога да кажа.
Едва ли ще бъде грешката на живота ти, ако избереш ТУ, разбира се. И там, и тук, нещата до определена степен зависят от самия теб.
За НБУ не съм чувала отзиви и не мога да кажа.

- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
А алва с боза? Смятам за ненужно да ти обяснявам как се излагаш, защото бих искал да го видя пакEtiainen написа:И съответно препоръчах ли един от двата университета, като не уча такава специалност в нито един от тях? А?Плазмодий написа:То щото ти хем учиш информатика хем си компетентна налиEtiainen написа:Абе 90% от хората, които се изказаха в тая тема, не учат информатически неща нито в ТУ, нито в СУ, за да могат да изкажат компетентно мнение
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- asdasd
- От дъжд на вятър
- Специалност: asd
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: asdasd
Темата от СУ-ТУ, стана НБУ-останалите...
Аре, отворете си тема за НБУ и си пишете там, к. (Йес Ай Мад!)
Иначе и аз съм пред същата дилема като автора, особено като знам че вече съм приет в ТУ.
Аре, отворете си тема за НБУ и си пишете там, к. (Йес Ай Мад!)
Иначе и аз съм пред същата дилема като автора, особено като знам че вече съм приет в ТУ.

We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Всички сме приети в ТУ. Там влизането е лесно, с матура. Излизането обаче е "мисията невъзможна" .
Много приятели, жичкаджии, ще подават документи за там. Аз съм по писането, ТУ не отговаря на изискванията ми и само в СУ ще ходя.
Разбери първо какво искаш, погледни във всяка специалност какво се учи и сам ще решиш
Много приятели, жичкаджии, ще подават документи за там. Аз съм по писането, ТУ не отговаря на изискванията ми и само в СУ ще ходя.
Разбери първо какво искаш, погледни във всяка специалност какво се учи и сам ще решиш
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- asdasd
- От дъжд на вятър
- Специалност: asd
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: asdasd
Стига с тея жичкаджийски крапове :Р (ба, само аз ли не ходих на матура по математика :р)
И това с излизането също ми звучи смешно, като се сетя какво ми каза един приятел от ТУ "Ако не си пълния бунак, се ще излезеш... само да се научиш да търпия някоя и друга гавра от време на време".
В КСТ като гледам плана си се учи програмиране, особено 3ти и 4ти курс. В СУ то е по разпръснато, а не толкова концентрирано. В ТУ има баласта, ама липса и толковата много ненужна математика (моля, хората дето си мислят, че да си добър девелопър, то трябва да си втория Ферма или Питарог, да спрат сега защото винаги това ми е било смешно - има маса добри девелопъри, който не са математични богове, дори познавам такива
)
И това с излизането също ми звучи смешно, като се сетя какво ми каза един приятел от ТУ "Ако не си пълния бунак, се ще излезеш... само да се научиш да търпия някоя и друга гавра от време на време".
В КСТ като гледам плана си се учи програмиране, особено 3ти и 4ти курс. В СУ то е по разпръснато, а не толкова концентрирано. В ТУ има баласта, ама липса и толковата много ненужна математика (моля, хората дето си мислят, че да си добър девелопър, то трябва да си втория Ферма или Питарог, да спрат сега защото винаги това ми е било смешно - има маса добри девелопъри, който не са математични богове, дори познавам такива

We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
Щом става въпрос за компютри и в СУ и в ТУ има реализация според мен, и определено ще се научи много. Тази година СУ са на първо място по-програмиране
НБУ го изключи като вариант, моя приятел изобщо не е доволен от университета. Сам си прецени, но според мен каквото и да избереш - няма да сбъркаш. 
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
//Offtopic Ванката шампион (и президент)white_cat написа:Щом става въпрос за компютри и в СУ и в ТУ има реализация според мен, и определено ще се научи много. Тази година СУ са на първо място по-програмиранеНБУ го изключи като вариант, моя приятел изобщо не е доволен от университета. Сам си прецени, но според мен каквото и да избереш - няма да сбъркаш.
По темата - 3ма души не са общото ниво на университета за жалост. Една приятелка, първи курс сподели, че от 77 души 10 си взели анализа.
КН правеж
Анализа хич не го слагай като мерило.
Пък и това дали ще те скъсат не винаги има отношение с това, че нищо не знаеш (пример с Анализа - човек с шестици от текущи теоретични контролни (при половината поток с двойки), шестица от писмен и шестица на единия и двойка на другия въпрос отива на поправка
)
Пък и това дали ще те скъсат не винаги има отношение с това, че нищо не знаеш (пример с Анализа - човек с шестици от текущи теоретични контролни (при половината поток с двойки), шестица от писмен и шестица на единия и двойка на другия въпрос отива на поправка

-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Абре хора, имам въпрос.
Нашите ми го нач*каха мн яко. Казаха ми освем СУ избирай още поне един университет. Аз казах НЕ. Накрая ми казаха избирай БСУ или ТУ.... Тук вече нямам избор. Въпросът ми е колко и за какво трябва да платя за да кандидатствам с матура към ТУ. Ще се записвам от Бургас. Трябва ли а плащам изпит, 30 лева, или само за подреждане на желанията ... Благодаря ви предварително....
Нашите ми го нач*каха мн яко. Казаха ми освем СУ избирай още поне един университет. Аз казах НЕ. Накрая ми казаха избирай БСУ или ТУ.... Тук вече нямам избор. Въпросът ми е колко и за какво трябва да платя за да кандидатствам с матура към ТУ. Ще се записвам от Бургас. Трябва ли а плащам изпит, 30 лева, или само за подреждане на желанията ... Благодаря ви предварително....
КН правеж
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Че какво толкова имат ваште против СУ?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Искат поне на още едно място да си подам документите. Просто не съм се интересувал досега от ТУ чак толкова и днес като стана дума клекнах . КСТ звучи интересно , но си предпочитам КН... Та за матура, ако искам да кандидатствам със нея в ТУ, какво трябва да платя... Нямам положени изпити в ТУ и не съм записан за изпити.Etiainen написа:Че какво толкова имат ваште против СУ?
Благодаря ви предварително....
КН правеж
Само да ти кажа да разгледаш на кои дати излизат класации и т.н. в двата университета.brasence написа:Искат поне на още едно място да си подам документите. Просто не съм се интересувал досега от ТУ чак толкова и днес като стана дума клекнах . КСТ звучи интересно , но си предпочитам КН... Та за матура, ако искам да кандидатствам със нея в ТУ, какво трябва да платя... Нямам положени изпити в ТУ и не съм записан за изпити.Etiainen написа:Че какво толкова имат ваште против СУ?
Благодаря ви предварително....
Когато кандидатствах аз преди години, първа класация в ТУ излизаше седмица преди първа класация в СУ. И ако твърдо си решил да "играеш" второ класиране в СУ, подаването на документи в ТУ се обезмисляше. Ако не се лъжа, ти беше с приличен бал... та може да се опиташ да обясниш това и на вашите, в случай че тая година със сроковете се получава нещо подобно.