[КСК 2011] Английски език

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Re: [КСК 2011] Английски език

Мнение от Noctis »

1. Не губи надежда и вяра в себе си - загубиш ли това = губиш всичко :idea:
2. Ще положиш два пъти повече усилия за това което искаш.. ако искаш нещо много силно=трябва да положиш толкова много усилия, за да го получиш
3. Опитвай се да се обградиш с езика около себе си.. свали си даже сериали (без субтитрите) и гледай така.. заучавай фрази дори цели разговори :idea:
4. Тук е мястото да си припомниш т.1
5. Все още имаш време.. използвай го по предназначение
6. В интерес на истината и на мен тестовете в книжките ми бяха сложнички .. дори в първите книжки не можех да изкарам повече от 5.50 (на самия изпит имах 5.96)
7. Учи се от грешките си ..като правиш тестовете виж точно къде бъркаш .. сигурен съм, че ще откриеш някаква зависимост в пропуските си и ще можеш да ги изчистиш по-ефикасно
8. Отново прочети т.1 .. пий едно кафе и марш към учебниците и книжките :idea: :)
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
teddydaneva
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от teddydaneva »

Мерси много за съветите, ще се постарая повече найстина. Но мен ме притеснява това, че повечето присъстващи в този форум и като цяло студентите в софийски са такива като теб (няма лошо, даже напротив), като теб в смисъл "6. В интерес на истината и на мен тестовете в книжките ми бяха сложнички .. дори в първите книжки не можех да изкарам повече от 5.50 (на самия изпит имах 5.96)"...всички говорят за някакви космически оценки ( при всички случаи над 5.50):\ Аз по принцип в годините след 7-ми клас не съм си давала мн зор да уча, карах го по течението и вече 11 и 12-ти клас ми дойде акъла в главата и взех да се стягам с ученето, но ми се струва, че все пак малко съм позакъсняла :\ не знам, цяло чудо ще е ако изкарам 5-ца на изпита :)
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Аз езика го научих в 8-ми клас.. после просто някак си не можех да избягам от него.. накъдето и да се обърнеш имаш допир с английския.. било то музика, филми, игри.. И никога не е твърде късно аз това се опитвам да ти обясня.. за 2 седмици си припомних основните неща, които бях забравил, изчистих си грешките и ето .. резултатите не закъсняха.. просто високата оценка изисква повечко усилия и работа.. всеки може да се справи стига да не се скатава от неизбежното учене :idea: :lol: Аз исках да влезна Японистика и си правех сметка, че ще ми трябва поне 5.80 на изпита.. :mrgreen:
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

Мхм, ами то аз главно покрай музиката, която слушам станах по на ти с английския, това става преди около 4 години, но сега вече сериозно започнах да го уча, да чистя грешки, за да не съм съвсем самоука и...се надявам да успея да вляза английска филология, силно се надявам:)
Jenny_J
В началото бе словото

Мнение от Jenny_J »

Времетраенето на изпита 4 часа ли е?
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Jenny_J написа:Времетраенето на изпита 4 часа ли е?
КЛИК

"Изпитът включва диктовка, тест (с 4 компонента) и кратко съчинение. Времетраенето му е общо около 4 часа. Чистото време, необходимо за провеждане на изпита, е около 2 часа и 30 минути." :wink:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Jenny_J
В началото бе словото

Мнение от Jenny_J »

Да това съм го прочела, но тъй като и на двете места пише около и не е твърдо фиксирано реших да попитам :)
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

Е добре, как времетраенето му е 4 часа, при положение, че имаш 15 минути диктовка + 25 минути reading + 10 минути cloze test + 20 минути error identification + 10 минути за трансформацийте и накрая 40 минути за съчинение ...това всичкото прави 2 часа и 10 минути. Пък щом за всеки компонент имаш точно определено време, когато времето за него изтече, повече не можеш да се връщаш, да поправяш, да премисляш и т.н. Нека обясни някой от къде идват тези споменатите 4 часа в такъв случай :?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Явно останалото време ти е за някаква проверка :roll:
А и на сайта пише:
"Изпитът включва диктовка, тест (с 4 компонента) и кратко съчинение. Времетраенето му е общо около 4 часа. Чистото време, необходимо за провеждане на изпита, е около 2 часа и 30 минути."
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ijski_ezik
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Останалия час и половина отива в някакви технически подробности, а не същинско писане по изпита, така че не го мислете. Няма да ви държат пълните 4 часа така или иначе.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Rider On The Storm
В началото бе словото

Мнение от Rider On The Storm »

Аз се чудех, как стои въпросът с поправянето на грешки върху есето или дори диктовката? Знам, че е глупаво, но не знам кое биха счели за знак и ми е интересно как човек трябва да маркира, че е сгрешил - да му драсне една черта и отгоре да го напише правилно, да го загради в скоби и пак да го задраска или пък ...? Също, надявам се, че ще има чернова за есето?
И за есето, нека отбележа, че времето тази година е 50 минути, а не 40. Така ни беше казано от една преподавателка на курсовете.
"Fear not the night
for it is the dawn
that brings the pain,
the night that
brings the dreams"
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

Rider On The Storm написа:Аз се чудех, как стои въпросът с поправянето на грешки върху есето или дори диктовката? Знам, че е глупаво, но не знам кое биха счели за знак и ми е интересно как човек трябва да маркира, че е сгрешил - да му драсне една черта и отгоре да го напише правилно, да го загради в скоби и пак да го задраска или пък ...? Също, надявам се, че ще има чернова за есето?
И за есето, нека отбележа, че времето тази година е 50 минути, а не 40. Така ни беше казано от една преподавателка на курсовете.
Е то чернова 100% трябва да има, но на мен лично не вярвам 50 минути да ми стигнат да го напиша и след това да го преписвам на беловата :\ Реално като погледнеш 50 минути не са малко, но...знае ли човек, едно е да си го пишеш в къщи, друго на изпита, поне аз така мисля :)
Аватар
RAMONES
В началото бе словото

Мнение от RAMONES »

Пф, музика, филми ....Уча английски от 6-годишна, ходих на уроци 8 години, отделно чета английска литература, решавам тестове, вадя думи от англо-английски речник със специфичната им употреба, какво ли не, и максималното, което изкарвам на уроците ми е 5.12 ... So, за да се изкара над 5.50, трябва да си дооооста надълбоко в материала и филмчета и песнички няма да ви помогнат за 1 месец, освен ако, разбира се, не сте някой гений. ;) Воля трябва да имате... и много много търпение + достатъчно време за преговор и донякъде някакъв тренинг с времето за компонентите на изпита. Това мисля аз. ;)
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

RAMONES написа:Пф, музика, филми ....Уча английски от 6-годишна, ходих на уроци 8 години, отделно чета английска литература, решавам тестове, вадя думи от англо-английски речник със специфичната им употреба, какво ли не, и максималното, което изкарвам на уроците ми е 5.12 ... So, за да се изкара над 5.50, трябва да си дооооста надълбоко в материала и филмчета и песнички няма да ви помогнат за 1 месец
:shock: :shock: :shock: Булшит :idea: потърси я тази дума в англо-английския речник
Език не се учи по уроци или с речник .. учи се най-добре, когато се потопиш в средата - ерго нещо, което да представя практическата употреба на езика.. като гледате филми си издърпайте и английски субс за тях :idea:
Аватар
RAMONES
В началото бе словото

Мнение от RAMONES »

Прочети добре и виж, че говорех за тези, които очакват да са добре подготвени за 1 месец и после говори. ;) А колкото до 'булшит' - добре известно ми е значението й, благодаря за невероятния съвет все пак, Mr. Know All :D Сигурно с него далеч ще стигнa! ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”