Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- stelianna
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
здравейте колебая се как да подредя специалностите
вярно ли е ,4е 4овек може да се прехврли след првата година, ако е приет задо4но в редовно следва6ата година ?
вярно ли е ,4е 4овек може да се прехврли след првата година, ако е приет задо4но в редовно следва6ата година ?
"Който поеме предизвикателството, управлява щастието си.
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
stelianna написа:здравейте колебая се как да подредя специалностите
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Можеш, но си има изисквания и за това.stelianna написа:здравейте колебая се как да подредя специалностите
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Кога да очакваме резултатите от изпита по испански език ?
- BeeJuis
- В началото бе словото
Проверявай си редовно тук:
http://ksk.uni-sofia.bg/
И аз държах такъв изпит, надявам се, че не повече от седмица-две ще се бавят резултатите, все пак на първата изпитна сесия отнемаше по толкова. Успех!
http://ksk.uni-sofia.bg/
И аз държах такъв изпит, надявам се, че не повече от седмица-две ще се бавят резултатите, все пак на първата изпитна сесия отнемаше по толкова. Успех!
Психология, I курс
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Да, хубаво е да имаш успех обаче, защото в някои факултети това е изискването за прехвърляне.stelianna написа:здравейте колебая се как да подредя специалностите
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Значи подредбата на специалностите е доста сериозен проблем... И в случай, че запиша 1-во желание журналистика, второ ВО и трето Психология, Българская филология и прочие, и ако ме приемат на първо класиране журналистика, но балът си ми стига и за другите специалности, трябва да запиша журналистиката задължително или в противен случай да се откажа от психологията, ВО-то и изобщо от СУ... А сега въпросът е как да си подредя желанията, в случай, че не нямам "най-желана" специалност...

как точно става отбелязването при попълване на документите в случай, че искам балообразуването да стане и с изпит и с матури, т.е. да се взима най-високата възможна комбинация за отбелязанатата специалност?
благодаря.
благодаря.
-
Jenny_J
- В началото бе словото
Таксата при подаване на документи за класиране е 30 лева, нали? И когато си подреждаме желанията дават ли ни оттам някакъв лист с тчното наименование на специалностите? Благодаря предварително 
- thegirl
- Легендарен флуудър
Приемат ли те на първо желание или се записваш или се отказваш от СУ. Няма вариянт да са те приели на 1, а ти да искаш 2 специалност.cerbera написа:Значи подредбата на специалностите е доста сериозен проблем... И в случай, че запиша 1-во желание журналистика, второ ВО и трето Психология, Българская филология и прочие, и ако ме приемат на първо класиране журналистика, но балът си ми стига и за другите специалности, трябва да запиша журналистиката задължително или в противен случай да се откажа от психологията, ВО-то и изобщо от СУ... А сега въпросът е как да си подредя желанията, в случай, че не нямам "най-желана" специалност...
Е все за някоя специалност би трябвало да желаеш най-много. Но ако наистина нямаш бих те посъветвала според балът от миналата година, т.е. да започнеш със специалностите, на които мин алогодишният бал е по-висок. Така ще имаш шанс да те приемат специалностите от по-ниските номера на списъка ти и ако решиш, че не искаш това, което са те приели може да се бориш в другите класирания са специалностите от по-предните желания.
В самата бланка си пише къде трябва да отбележиш, че искаш да използваш и матурата за балообразуване.chill написа:Как точно става отбелязването при попълване на документите в случай, че искам балообразуването да стане и с изпит и с матури, т.е. да се взима най-високата възможна комбинация за отбелязанатата специалност?
благодаря.
А по-високият бал си го взимат автоматично
Да, 30 лв. е. По принцип дават, дори пише всички специалности за които може да канндидатстваш с изпита си.Jenny_J написа:Таксата при подаване на документи за класиране е 30 лева, нали? И когато си подреждаме желанията дават ли ни оттам някакъв лист с тчното наименование на специалностите? Благодаря предварително
Но по-добре си ги извади и подреди предварително.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
И аз щях да питам същото. Като се попълнят желаните специалности от къде се вижда кода на специалността, който при грешка на наименованието се приема за действителен? И не е ли много тегаво чакането, ако мястото е същото както при записването за изпитите (Инфо центъра) ?Jenny_J написа:Таксата при подаване на документи за класиране е 30 лева, нали? И когато си подреждаме желанията дават ли ни оттам някакъв лист с тчното наименование на специалностите? Благодаря предварително
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- thegirl
- Легендарен флуудър
На същото място е
Мисля, че в документите за кандидатстване има и списък със специалностите и кодовете, ако не са променили нещо в процедурата.
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Благодарим за съветите, вероятно така ще постъпя, но се страхувам да не се прецакам... Колебая се между журналистиката и ПР, знам, че за първата специалност балът е по-висок, което ми дава надеждата, че ако не ме приемат журналистика, ще ме приемат ПР. Тоест ще имам време, в което да узрее у мен желанието и "правилната" ми специалност, което време ще ми даде шанса или да запиша ВО-то, или да се боря по-натам за журналистиката. Но пък поради оценката ми на предварителния (5,13) съществува реалната възможност да не ми се налага да се боря и за втори кръг, т.е. да запиша журналистиката или да кажа "чао" на СУ-то... Ще видим...thegirl написа: Приемат ли те на първо желание или се записваш или се отказваш от СУ. Няма вариянт да са те приели на 1, а ти да искаш 2 специалност.
Е все за някоя специалност би трябвало да желаеш най-много. Но ако наистина нямаш бих те посъветвала според балът от миналата година, т.е. да започнеш със специалностите, на които мин алогодишният бал е по-висок. Така ще имаш шанс да те приемат специалностите от по-ниските номера на списъка ти и ако решиш, че не искаш това, което са те приели може да се бориш в другите класирания са специалностите от по-предните желания.
А как стоят нещата в случай, че си загубиш личната карта? До 26-ти има време, ще отида до районното, от там би трябвало да ми издадат временен документ за самоличност, след като им платя глоби и прочие, но с този документ би трябвало да ме допуснат на изпита, нали?

- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Има ли тук тема свързана с изпита по Испански език?
- thegirl
- Легендарен флуудър
Има. И всъщност в горния десен ъчъл на форума има търсачка, в която търсиш това, което ти трябва
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 0%B8%D0%BA
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 0%B8%D0%BA