[КСК 2011] Английски език

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър
Курс: друг

Re: [КСК 2011] Английски език

Мнение от Smile_ »

Да попитам това ли са максимум точките за всеки един от компонентите?
dictation-15p
reading-10p
close test-10p
error-20p
paraphrase-10p
writing-25p
Total:90p
Само добродетелността е богатство!
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Smile_ написа:Да попитам това ли са максимум точките за всеки един от компонентите?
dictation-15p
reading-10p
close test-10p
error-20p
paraphrase-10p
writing-25p
Total:90p
Да,така са :wink:
yolinaA написа:А някакъв съвет за диктовките?
Както казаха преди мен-слушай текста.Следи смисъла,защото много думи се произнасят еднакво и само по смисъла можеш да разбереш коя е думата всъщност.Внимавай да не изпуснеш някое s или пък да не си измислиш такова,да не пропуснеш буква и тн. глупави грешки,които могат да ти костват много точки.Не се бави,защото цялата диктовка -3те прочита и времето за проверка общо са около 25 мин.Ако се колебаеш за някоя дума запомни коя е и във времето за проверка виж отново дали си сигурна в правописа(аз лично,когато се колебая примерно дали е S или C,си пиша думата на чина.. :) Само не драскай по листа,за да не се счете за знак.Слушай много внимателно,абстрахирай се от други шумове и се концентрирай върху четящия.Това е общо взето :)
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
RAMONES
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от RAMONES »

Здравейте. Аз бих искала да попитам дали скалата, която е качена в предишните страници на темата, е валидна за тази година или не знаете? Благодаря предварително. :)
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

За тази година е валидно,че от 82.5 точки нагоре е 6.00. Мисля,че другото си е същото :wink:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
RAMONES
В началото бе словото

Мнение от RAMONES »

Благодаря много. :) Значи мога да си проверявам оценката според тази скала, предполагам. :D
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Ами,мисля,че да.Дори и да има някакви промени,не мисля,че са масивни.На курсовете към СУ питахме за скалата,но не ни я дадоха :roll:
Аватар
RAMONES
В началото бе словото

Мнение от RAMONES »

Няма значение. :) Важното е, че щом за 82.5 е за 6.00, сме улеснени. :) Ами есето? Има ли някъде критерия, по който се оценява? Аз горе долу ги знам, но се чудя дали някой ги има нагледно. :)
Аватар
sanglant
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от sanglant »

Мда, подкрепям за есето. Има ли нещо специално при него или просто е достатъчно да се изразяваш добре и да покажаш богат речник?
Аватар
RAMONES
В началото бе словото

Мнение от RAMONES »

Ами в справочника пише следното: "Строго придържане към темата и поставената задача, смислова свързаност и завършеност, подходяща организация на текста, правилна и уместна употреба на езиковите средства, езиково богатство, правопис и пунктуация.От значение е и прегледният вид на съчинението.Максимален брой точки - 25." Такива са критериите, но не знам всяко от тях по колко точки носи... Казаха ми, че има и 1т. за оригиналност.
Аватар
RAMONES
В началото бе словото

Мнение от RAMONES »

1.съдържание (3 т.)
2.оригиналност (1 т.)
3.строеж на абзаци (1 т.)
4.връзка между абзаци (1 т.)
5.граматика(4 т.)
6.лексика(4 т.)
7.фразеология(4 т.)
8.синтаксис(4 т.)
9.правопис(1 т.)
10.пунктуация(1 т.)
11.оформление(1 т.)

Това са ... :)
Аватар
sanglant
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от sanglant »

Благодаря ти много, че ги сподели! :D
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

Искам да попитам как става балообразуването за английска филология :? Това, което аз знам е, че взимат оценката от изпита умножена по 3, а ако кандидатстваш с матура оценката ти се умножава по 2 + оценката от дипломата по английски език. Някой обаче ми беше казал, че ако по предмета, с който кандидатстваш си държал и матура не ти взимат оценката от дипломата при балообразуването, а направо оценката от матурата. Демек става да речем изпит х 3 + оценката от матурата или матура х 2 + пак оценката от матурата. На сайта на софийски не пише такова нещо, но не знам. Ако има някой по-информиран нека драсне :) И другото, което искам да попитам, с бал 19.25 дали е възможно да вляза английска филология :?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Да, ако втората ти матура е английски се взима оценката от нея.

Чл. 22.(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... atelen_bal

Миналата година минималният за жени на първо класиране е бил 19.79, т.е. да, възможно е :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

thegirl написа:Да, ако втората ти матура е английски се взима оценката от нея.

Чл. 22.(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... atelen_bal

Миналата година минималният за жени на първо класиране е бил 19.79, т.е. да, възможно е :wink:

Е не, те тея направо си правят гавра с нас |-( Какъв е тогава смисълът да кандидатстваш с матура, при положение, че ти на матурата и 5.50 да изкараш и 6.00 да изкараш пак няма шансове да влезеш, защото то става 2х6 (да речем) + 6 и става 18. С такъв бал на 3-то класиране (евентуално) може и да влезеш някъде..:| какъв е смисълът...аз ще се явявам на изпит по английски сега на 3-ти юли и си правех сметката, че трябва да изкарам 4.50 минимум, за да може балът ми да стане 19.25 и нали да имам шансове да вляза в класиранията, но балът ми става толкова с оценката от дипломата не от матурата (защото на матурата се издъних мощно) :\ Отчайвам се направо, пък много я исках тая специалност в софийски :\
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

А си знам, че нивото ми по английски не е на чак такова високо ниво, че да изкарам над 5 да речем на изпита, даже за 5-ца ще е мн трудно, да не кажа невъзможно :\ Ходих на уроци цяла година по английски, подготвяйки се за матура. На матурата не знам какво стана, изкарах 4.53, мн се издъних и аз си знам, че по принцип мога повече от това. Реших сега да се явя на изпита в софийски и в момента се подготвям сама в къщи от тези 5-те книжки 5 real tests...но нещо започвам да губя надежда :\ Някой нещо може ли да ме посъветва :?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”