[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Писането на есе се ограничава до това да си изкусурите стила и да се усетите дали специално за пред вас аргументацията ви струва (поне ако нямате надежден проверяващ, тогава е по-смислено - аз поради липса на такъв се ограничих в писането). Най-добре четете статийки и на изпита си вземете по една бира (може и по-тежко но това е някак по-възпитано
)
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Christopher
- Пишете, о, братя
- Специалност: Връзки с обществеността
Имам страхотен проверящ , който ме напътства и коригира постоянно : ) Като каза за стила , това е основната причина да пиша по повечко , за да намеря себе си и собственото си виждане ,т.е. моя стил.. : )
Public relations and Advertising..
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Проверяващите ме ''задушват'', не ги харесвам
Сам си преценявам дали работите са ми стойностни.
А що се отнася до питиетата, чакам в скоро време Бойко Борисов да оповести любимото си, че да последвам примера му и да успея в живота
А що се отнася до питиетата, чакам в скоро време Бойко Борисов да оповести любимото си, че да последвам примера му и да успея в живота
I love TraNce
- Christopher
- Пишете, о, братя
Тъй,тъй..Yordan Enev написа:Проверяващите ме ''задушват'', не ги харесвамСам си преценявам дали работите са ми стойностни.
Public relations and Advertising..
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
На филията с мас какво върви? Боза! Иначе по темата - именно индивидуалният стил и чувството, че създаването нещо уникално и независимо като продукция е водещото удовлетворение независимо дали ще е есе на кандидат-студентски изпит или статия в реномиран вестникYordan Enev написа:Проверяващите ме ''задушват'', не ги харесвамСам си преценявам дали работите са ми стойностни.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Не можеш да си представиш колко може да грешиш с това ''сам си преценявам дали работите ми са стойностни'' . Въпросните проверяващи са по-опитни от теб и съветите , които ти дават могат да ти бъдат само от полза . Аз , ако бях на ваше място и живеех в по-голям град , където да имам адекватен проверяващ също щях да пиша доста есета , но в моя случай няма кой да ми ги провери . Един вид , аз лесно ще седна да напиша няколко есета , но ще е безсмислено , след като няма кой да им даде адекватна оценка . Ако търсех стилът си или не бях решил все още по какъв начин трябва да пиша , би имало полза , но аз много добре знам начинът , по който пиша есетата си ..Yordan Enev написа:Проверяващите ме ''задушват'', не ги харесвамСам си преценявам дали работите са ми стойностни.
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не можеш да си представиш колко може да грешиш с това ''сам си преценявам дали работите ми са стойностни'' . Въпросните проверяващи са по-опитни от теб и съветите , които ти дават могат да ти бъдат само от полза . Аз , ако бях на ваше място и живеех в по-голям град , където да имам адекватен проверяващ също щях да пиша доста есета , но в моя случай няма кой да ми ги провери . Един вид , аз лесно ще седна да напиша няколко есета , но ще е безсмислено , след като няма кой да им даде адекватна оценка . Ако търсех стилът си или не бях решил все още по какъв начин трябва да пиша , би имало полза , но аз много добре знам начинът , по който пиша есетата си ..[/quote]
Защо си мислиш, че живея в голям град
Яко провинция съм си.
А иначе всеки преценя сам за себе си, според мен прекаленото писане води до изчерпване на идеи и до появата на суха материя, но това си е мое мнение естествено.
Защо си мислиш, че живея в голям град
А иначе всеки преценя сам за себе си, според мен прекаленото писане води до изчерпване на идеи и до появата на суха материя, но това си е мое мнение естествено.
I love TraNce
- Silviiiiii
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Добре, а от къде взимате /измисляте/ подходящи теми за есетата, които пишете, за да се упражнявате ?
Аз смятам, че ако сама си измисля тема и започна да пиша по нея, със сигурност есето ми ще бъде повлияно от разните идеи, които са ми хрумвали, докато си размишлявам.. Ако ме разбрахте
Просто подсъзнателно ще се насоча към тема, в която ще мога да включа уж оригиналните си идеи по принцип
.. Сложно стана
Просто подсъзнателно ще се насоча към тема, в която ще мога да включа уж оригиналните си идеи по принцип
.. Сложно стана
-
fifi.bokov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами аз лично разчитам на учителката ми по литература в училище, съгласи се да ми помогне преди изпита и ми казва темиSilviiiiii написа:Добре, а от къде взимате /измисляте/ подходящи теми за есетата, които пишете, за да се упражнявате ?Аз смятам, че ако сама си измисля тема и започна да пиша по нея, със сигурност есето ми ще бъде повлияно от разните идеи, които са ми хрумвали, докато си размишлявам.. Ако ме разбрахте
![]()
Просто подсъзнателно ще се насоча към тема, в която ще мога да включа уж оригиналните си идеи по принцип![]()
.. Сложно стана
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
И аз разчитах на моята , но учителите по литература , нямат нужната квалификация , за да проверят адекватно журналистическо есеfifi.bokov написа:Ами аз лично разчитам на учителката ми по литература в училище, съгласи се да ми помогне преди изпита и ми казва темиSilviiiiii написа:Добре, а от къде взимате /измисляте/ подходящи теми за есетата, които пишете, за да се упражнявате ?Аз смятам, че ако сама си измисля тема и започна да пиша по нея, със сигурност есето ми ще бъде повлияно от разните идеи, които са ми хрумвали, докато си размишлявам.. Ако ме разбрахте
![]()
Просто подсъзнателно ще се насоча към тема, в която ще мога да включа уж оригиналните си идеи по принцип![]()
.. Сложно стана
-
fifi.bokov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Може би има някакви различия, но за 4 години разбрах, че има опита и познанията, а и наи-добре ме познава, знае как пиша. Все пак е някаква помощ...Bestcho написа:И аз разчитах на моята , но учителите по литература , нямат нужната квалификация , за да проверят адекватно журналистическо есеfifi.bokov написа:Ами аз лично разчитам на учителката ми по литература в училище, съгласи се да ми помогне преди изпита и ми казва темиSilviiiiii написа:Добре, а от къде взимате /измисляте/ подходящи теми за есетата, които пишете, за да се упражнявате ?Аз смятам, че ако сама си измисля тема и започна да пиша по нея, със сигурност есето ми ще бъде повлияно от разните идеи, които са ми хрумвали, докато си размишлявам.. Ако ме разбрахте
![]()
.. Сложно стана
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Не отричам , че е някаква помощ , но в никакъв случай не можеш да разчиташ напълно и изцяло на съветите , които ще ти даде госпожата по литература в училище . Тя ще те научи да пишеш правилно и да оформяш добре конструкцията не есето си , но идеите , които се търсят в едно журналистическо есе можеш единствено сам да ги измислиш (от личен опит ти казвам) .fifi.bokov написа:Може би има някакви различия, но за 4 години разбрах, че има опита и познанията, а и наи-добре ме познава, знае как пиша. Все пак е някаква помощ...Bestcho написа:И аз разчитах на моята , но учителите по литература , нямат нужната квалификация , за да проверят адекватно журналистическо есеfifi.bokov написа:Ами аз лично разчитам на учителката ми по литература в училище, съгласи се да ми помогне преди изпита и ми казва темиSilviiiiii написа:Добре, а от къде взимате /измисляте/ подходящи теми за есетата, които пишете, за да се упражнявате ?Аз смятам, че ако сама си измисля тема и започна да пиша по нея, със сигурност есето ми ще бъде повлияно от разните идеи, които са ми хрумвали, докато си размишлявам.. Ако ме разбрахте
![]()
.. Сложно стана
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
По принцип ако си мисля тема, се старая да е нещо актуално, нашумял социален проблем или от рода.Silviiiiii написа:Добре, а от къде взимате /измисляте/ подходящи теми за есетата, които пишете, за да се упражнявате ?Аз смятам, че ако сама си измисля тема и започна да пиша по нея, със сигурност есето ми ще бъде повлияно от разните идеи, които са ми хрумвали, докато си размишлявам.. Ако ме разбрахте
![]()
.. Сложно стана
I love TraNce
-
fifi.bokov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Да, да това е ясно просто помощта в оформянето на темата също има значениеBestcho написа:fifi.bokov написа:Може би има някакви различия, но за 4 години разбрах, че има опита и познанията, а и наи-добре ме познава, знае как пиша. Все пак е някаква помощ...[/quBestcho написа:И аз разчитах на моята , но учителите по литература , нямат нужната квалификация , за да проверят адекватно журналистическо есеfifi.bokov написа:Ами аз лично разчитам на учителката ми по литература в училище, съгласи се да ми помогне преди изпита и ми казва темиSilviiiiii написа:Добре, а от къде взимате /измисляте/ подходящи теми за есетата, които пишете, за да се упражнявате ?Аз смятам, че ако сама си измисля тема и започна да пиша по нея, със сигурност есето ми ще бъде повлияно от разните идеи, които са ми хрумвали, докато си размишлявам.. Ако ме разбрахте
![]()
.. Сложно стана
Не отричам , че е някаква помощ , но в никакъв случай не можеш да разчиташ напълно и изцяло на съветите , които ще ти даде госпожата по литература в училище . Тя ще те научи да пишеш правилно и да оформяш добре конструкцията не есето си , но идеите , които се търсят в едно журналистическо есе можеш единствено сам да ги измислиш (от личен опит ти казвам) .
-
fifi.bokov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Най-добре е да гледаш новините и да пишеш нещо чуто от там, предимно за България, аз наблягам на теми за войната по пътищата, Шенген, около матурите имаше много спорове.... такива работиYordan Enev написа:По принцип ако си мисля тема, се старая да е нещо актуално, нашумял социален проблем или от рода.Silviiiiii написа:Добре, а от къде взимате /измисляте/ подходящи теми за есетата, които пишете, за да се упражнявате ?Аз смятам, че ако сама си измисля тема и започна да пиша по нея, със сигурност есето ми ще бъде повлияно от разните идеи, които са ми хрумвали, докато си размишлявам.. Ако ме разбрахте
![]()
.. Сложно стана