Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
stelianna
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Мнение от stelianna »

здравейте колебая се как да подредя специалностите
вярно ли е ,4е 4овек може да се прехврли след првата година, ако е приет задо4но в редовно следва6ата година ?
"Който поеме предизвикателството, управлява щастието си.
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

stelianna написа:здравейте колебая се как да подредя специалностите
вярно ли е ,4е 4овек може да се прехврли след првата година, ако е приет задо4но в редовно следва6ата година ?
:shock: :shock: :shock: иначе е вярно
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Можеш, но си има изисквания и за това.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Кога да очакваме резултатите от изпита по испански език ?
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

Проверявай си редовно тук:
http://ksk.uni-sofia.bg/

И аз държах такъв изпит, надявам се, че не повече от седмица-две ще се бавят резултатите, все пак на първата изпитна сесия отнемаше по толкова. Успех!
Психология, I курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Да, хубаво е да имаш успех обаче, защото в някои факултети това е изискването за прехвърляне.
Facebook
Изображение
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Значи подредбата на специалностите е доста сериозен проблем... И в случай, че запиша 1-во желание журналистика, второ ВО и трето Психология, Българская филология и прочие, и ако ме приемат на първо класиране журналистика, но балът си ми стига и за другите специалности, трябва да запиша журналистиката задължително или в противен случай да се откажа от психологията, ВО-то и изобщо от СУ... А сега въпросът е как да си подредя желанията, в случай, че не нямам "най-желана" специалност...
Изображение
chill
Пишете, о, братя

Мнение от chill »

как точно става отбелязването при попълване на документите в случай, че искам балообразуването да стане и с изпит и с матури, т.е. да се взима най-високата възможна комбинация за отбелязанатата специалност?

благодаря.
Jenny_J
В началото бе словото

Мнение от Jenny_J »

Таксата при подаване на документи за класиране е 30 лева, нали? И когато си подреждаме желанията дават ли ни оттам някакъв лист с тчното наименование на специалностите? Благодаря предварително :)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

cerbera написа:Значи подредбата на специалностите е доста сериозен проблем... И в случай, че запиша 1-во желание журналистика, второ ВО и трето Психология, Българская филология и прочие, и ако ме приемат на първо класиране журналистика, но балът си ми стига и за другите специалности, трябва да запиша журналистиката задължително или в противен случай да се откажа от психологията, ВО-то и изобщо от СУ... А сега въпросът е как да си подредя желанията, в случай, че не нямам "най-желана" специалност...
Приемат ли те на първо желание или се записваш или се отказваш от СУ. Няма вариянт да са те приели на 1, а ти да искаш 2 специалност.
Е все за някоя специалност би трябвало да желаеш най-много. Но ако наистина нямаш бих те посъветвала според балът от миналата година, т.е. да започнеш със специалностите, на които мин алогодишният бал е по-висок. Така ще имаш шанс да те приемат специалностите от по-ниските номера на списъка ти и ако решиш, че не искаш това, което са те приели може да се бориш в другите класирания са специалностите от по-предните желания.
chill написа:Как точно става отбелязването при попълване на документите в случай, че искам балообразуването да стане и с изпит и с матури, т.е. да се взима най-високата възможна комбинация за отбелязанатата специалност?
благодаря.
В самата бланка си пише къде трябва да отбележиш, че искаш да използваш и матурата за балообразуване.
А по-високият бал си го взимат автоматично :wink:
Jenny_J написа:Таксата при подаване на документи за класиране е 30 лева, нали? И когато си подреждаме желанията дават ли ни оттам някакъв лист с тчното наименование на специалностите? Благодаря предварително :)
Да, 30 лв. е. По принцип дават, дори пише всички специалности за които може да канндидатстваш с изпита си.
Но по-добре си ги извади и подреди предварително.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Jenny_J написа:Таксата при подаване на документи за класиране е 30 лева, нали? И когато си подреждаме желанията дават ли ни оттам някакъв лист с тчното наименование на специалностите? Благодаря предварително :)
И аз щях да питам същото. Като се попълнят желаните специалности от къде се вижда кода на специалността, който при грешка на наименованието се приема за действителен? И не е ли много тегаво чакането, ако мястото е същото както при записването за изпитите (Инфо центъра) ?
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

На същото място е :roll: Мисля, че в документите за кандидатстване има и списък със специалностите и кодовете, ако не са променили нещо в процедурата.
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

thegirl написа: Приемат ли те на първо желание или се записваш или се отказваш от СУ. Няма вариянт да са те приели на 1, а ти да искаш 2 специалност.
Е все за някоя специалност би трябвало да желаеш най-много. Но ако наистина нямаш бих те посъветвала според балът от миналата година, т.е. да започнеш със специалностите, на които мин алогодишният бал е по-висок. Така ще имаш шанс да те приемат специалностите от по-ниските номера на списъка ти и ако решиш, че не искаш това, което са те приели може да се бориш в другите класирания са специалностите от по-предните желания.
Благодарим за съветите, вероятно така ще постъпя, но се страхувам да не се прецакам... Колебая се между журналистиката и ПР, знам, че за първата специалност балът е по-висок, което ми дава надеждата, че ако не ме приемат журналистика, ще ме приемат ПР. Тоест ще имам време, в което да узрее у мен желанието и "правилната" ми специалност, което време ще ми даде шанса или да запиша ВО-то, или да се боря по-натам за журналистиката. Но пък поради оценката ми на предварителния (5,13) съществува реалната възможност да не ми се налага да се боря и за втори кръг, т.е. да запиша журналистиката или да кажа "чао" на СУ-то... Ще видим...
А как стоят нещата в случай, че си загубиш личната карта? До 26-ти има време, ще отида до районното, от там би трябвало да ми издадат временен документ за самоличност, след като им платя глоби и прочие, но с този документ би трябвало да ме допуснат на изпита, нали? :cyclops:
Изображение
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Има ли тук тема свързана с изпита по Испански език?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Има. И всъщност в горния десен ъчъл на форума има търсачка, в която търсиш това, което ти трябва :!:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 0%B8%D0%BA
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”