Обикновено баловете за Европейски стипендии са по-високи от тези за държавните. Но аз ти препоръчвам да опиташ - нищо няма да ти коства да подадеш 2 формуляра, пък ако стане - станеcupoftea написа:Така, четох назад, но не намерих отговор на въпроса ми. Европейските стипендии повече на брой ли са от държавните и ще излезе ли разпределение по факултети? Балът ми не стигна с 30 стотни и се чудя дали да подавам документи.
Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
С тези награди е доста неясно положението.
Освен това и новото условие за недопускане на студенти с курсова работа пак не е коректно.
За да се подпише един преподавател,че си участвал в изготвяне на курсова работа в неговия предмет,означава ,че преподавателя има добри наблюдения от теб,отличник си по предмета и смята ,че си достоен за награда!
Аз не вярвам един преподавател да даде подписи на целия поток.
Освен това да не забравяме критерия среден успех!
Допускаме ,че идеята е студентите с курсова работа да не се допускат (мнозинството) и участват само разработчици на научна дейснот.
Тука са възможни следните хипотези :
Разработчиците са с висок успех,тогава няма никакъв проблем да се допуснат студенти с курсови работи ,тъй като разработчиците ще са с приоритет (отличници).
Втория вариант е разработчиците да с нисък успех и да се конкурират с други разработчици с нисък успех.Аз питам тогава какви са тези разработчици на научна дейснот с нисък успех?
Малко дълги станаха размислите ми по теорията на получаване на награди ,но ви благодаря за търпението!
Освен това и новото условие за недопускане на студенти с курсова работа пак не е коректно.
За да се подпише един преподавател,че си участвал в изготвяне на курсова работа в неговия предмет,означава ,че преподавателя има добри наблюдения от теб,отличник си по предмета и смята ,че си достоен за награда!
Допускаме ,че идеята е студентите с курсова работа да не се допускат (мнозинството) и участват само разработчици на научна дейснот.
Разработчиците са с висок успех,тогава няма никакъв проблем да се допуснат студенти с курсови работи ,тъй като разработчиците ще са с приоритет (отличници).
Втория вариант е разработчиците да с нисък успех и да се конкурират с други разработчици с нисък успех.Аз питам тогава какви са тези разработчици на научна дейснот с нисък успех?
Малко дълги станаха размислите ми по теорията на получаване на награди ,но ви благодаря за търпението!
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Наградите са за хора, които са положили допълнителни усилия в някаква насока, изготвили са някаква работа извън учебния си план. Идеята им е да стимулират страничните научни дейности на студентите, а не да те награждават за това, че си взимаш отлично учебните курсове. За последното се дават стипендиите все пак (независимо дали оценките са получени с теоретичен изпит или с курсов проект).
Искам да отбележа, че нямам някакви научни разработки и щеше да ми е приятно да взема награда с някоя курсова работа. Обаче това би развалило идеята на наградите (поне както аз я виждам).
Искам да отбележа, че нямам някакви научни разработки и щеше да ми е приятно да взема награда с някоя курсова работа. Обаче това би развалило идеята на наградите (поне както аз я виждам).
- kandidat_studentt
- Пишете, о, братя
- Специалност: Логопедия
А някой може ли да ми каже горе-долу за колко хора са предвидени стипендии по факултети? За да си направя сметка,дали ще успея да взема,че докато излезе класирането направо ще откача...
Интересува ме за ФНПП.
"Най-голямото щастие в живота е увереността,че някой те обича.Заради това,че си такъв, какъвто си или въпреки това,че си точно такъв!"
The Darkness Within,ако такава е идеята на наградите, не разбирам защо се взима под внимание средния успех?
Както ти каза успеха се взима за стипендиите за отличници.
kandidat_studentt нямам такава информация ,но зная ,че за моя факултет миналата година успеха е бил 5.80.Как ще бъде тази година ще поживеем,ще видим.
Както ти каза успеха се взима за стипендиите за отличници.
kandidat_studentt нямам такава информация ,но зная ,че за моя факултет миналата година успеха е бил 5.80.Как ще бъде тази година ще поживеем,ще видим.
- Shockwave
- В началото бе словото
http://eurostipendii.mon.bg/?m=6Une Fii Unique написа:Получавали ли сте стипендия по реда на ПМС 90 през предходния семестър ? За стипендиите от университета ли става въпрос?
Въпрос: Какво се има предвид във въпроса „Получавали ли сте стипендия по реда на ПМС 90/2000 г. през предходния семестър?
Отговор: Въпросът е със статистически характер и не влияе на класирането. Отнася се за Постановление № 90 на Министерския съвет от 2000 г. за условията и реда за предоставяне на стипендии на студентите в редовна форма на обучение, докторантите и специализантите от държавните висши училища и научни организации
You just lost the game. U jelly?
- _sonrisa_
- Флъдзила
Т.е. с този въпрос те питат дали си получавал държавна стипендия предходния семестър 
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе вие се радвайте, че все пак има Евростипендии и Награди. Пуснете си формулярите и квото стане.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
malinka написа:С тези награди е доста неясно положението.
The Darkness Within написа:Наградите са за хора, които са положили допълнителни усилия в някаква насока, изготвили са някаква работа извън учебния си план. Идеята им е да стимулират страничните научни дейности на студентите, а не да те награждават за това, че си взимаш отлично учебните курсове. За последното се дават стипендиите все пак (независимо дали оценките са получени с теоретичен изпит или с курсов проект).
Уважаеми колеги,
Вие мислите абсолютно правилно, наградите са за хора, които правят нещо в посока развиване на научния си потенциал, извън това, което им е задължително в Университета и което е по учебен план. Също така по регламента на Европейската комисия с наградите се стреми повишаване на научната дейност на студентите, извън задължителната такава. Именно затова е тази служебна бележка и предоставянето на документи от разработката.
А визимането на успеха е с цел класиране на подадите документи за награди, защото все пак има определен брой и те трябва да се разпределят на дадена база.
А също така ще Ви препоръчам за въпроси, относно целия проект, независимо от какво естество са те да се допитвате до Комисията по европейски стипендии и награди на СУ по информационните канали за връзка с нея, защото именно хората, които са там знаят най-добре нещата, защото те ще потвърждават Вашите формуляри и ще разглеждат документите Ви за награди и ще преценяват.
Служителите от отделите "Студенти" понякога дават противоречива информация, те имат единствено задължение да Ви приемат документите и да Ви заверят успеха, след това са хората от Комисията, а ако има проблеми някакви Вие ще се свържете с нас или ние ще се свържем с Вас.
П.С. Моля Ви пренесете въпросите си към Комисията, а не си ги задавате тук, защото някой ще реши да Ви отговори и ще Ви обърка, като даде противоречива информация
- absolutelymagic
- В началото бе словото
- Специалност: Славянска филология СУ
- Курс: първи
В заповедта на ректора пише, че за летен семестър ще получават стипендия 1432 студенти и че има някакво "приложение-таблица, която е неразделна част от документа", където е посочено разпределението по специалности. Къде може да открием това приложение?
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Някой знае ли какъв процент от студентите ще получават европейска стипендия ( и какъв респективно е процентът при държавната)?
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
,,В рамките на проекта, обхващащ учебните 2010-2011 и 2011-2012 г., ще бъдат предоставени не по-малко от 320 000 месечни стипендии по 120 лв. за до 8 на сто от студентите в редовна форма на обучение във висшите училища в Република България, създадени в съответствие със ЗВО.''Bushmen написа:Някой знае ли какъв процент от студентите ще получават европейска стипендия ( и какъв респективно е процентът при държавната)?
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
А знае ли се как са разделени по специалности,магистри ,бакалаври.
- kandidat_studentt
- Пишете, о, братя
- Специалност: Логопедия
malinka, трябва да питаме как са разпределени по факултети...Нас това ни интересува.Аз нали попитах вчера,но никой не отговори.. Няма логика по специалности да са разпределени,така май е само за държавните стипендии.. По-скоро да разберем за всеки факултет каква е бройката,за да си сметнем...
"Най-голямото щастие в живота е увереността,че някой те обича.Заради това,че си такъв, какъвто си или въпреки това,че си точно такъв!"
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
Защо да няма логика? Ениуей, това:
пише на страницата на проекта.Броят на стипендиите ще бъде разпределен пропорционално по специалности в съответното висше училище, филиал и основно звено, според броя на обучаващите се студенти в редовна форма на обучение.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.