[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Silviiiiii
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
А някой от вас мисли ли да се пробва за журналистиката в УНСС? И какво мислите за нивото на специалността там ? 
Ако много ти се учи журналистика, отиди се пробвай. Само че там семестърът за журналистика и право е най-скъп. Което е странно де ... уж икономически университет, а хуманитарните специалности са най-скъпи. Може и да те излъжа, но, мисля че от следващата година един семестър за журналистика в УНСС ще ти струва около 470 лв. Но все пак си провери, не съм сигурен.
-
Philip
- Пишете, о, братя
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: forum.uni-sofia.bg
Не ти препоръчвам "Журналистика" в УНСС.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Право, както и журналистика в УНСС просто не си заслужават спрямо СУ
Акредитацията на УНСС относно тези специалности е доста по-ниска, отколкото е да кажем тази на НБУ (който се подрежда на второ място в класациите тази година след СУ по направление Масови комуникации
)
Последно промяна от Георги Герасимов на 09 Юни 2011, 13:32, променено общо 1 път.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
Philip
- Пишете, о, братя
Бих ти препоръчал специалността "Печатни комуникации" в УНИБИТ. Другият вариант е "Масови комуникации" в НБУ,но не е много високо нивото там. Можеш да погледнеш рейтинга на висшите училища в България.Мисля,че го има като линк все още на сайта на СУ.
-
Philip
- Пишете, о, братя
Аз лично бих предпочел "Масови комуникации" в НБУ пред "Журналистика" в УНСС.
Само този, който е учил журналистика в УНСС може да определя дали си заслужава. Вярно е, че е по-престижно да се завърши в СУ, защото факултетът си е по-стар и има повече традиции от този в УНСС ... но не се изказвайте, ако не се учили там. Не се опитвам да ги защитя особено, а и няма да кандидатствам в УНСС.
Philip написа:Аз лично бих предпочел "Масови комуникации" в НБУ пред "Журналистика" в УНСС.
Щом имаш парички, няма лошо да отидеш в НБУ. А и за НБУ си сигурен, за разлика от УНСС
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
в УНСС ще учите журналистика, ама не като другата, а комбинирана с икономика, щот било много важно.
Квото и да значи тва
Квото и да значи тва
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Silviiiiii
- В началото бе словото
Далеч съм от мисълта, че Журналистиката там е по-добра от тази в СУ, но все пак ми е интересно да чуя и други мнения
А това за цената на семестъра в УНСС много ме учуди. Тъй като в икономическите направления един семестър беше около 145 лв, мислех че и при Журналистика няма да е по-различно, но уви ... 
Borisg ми прочете мислите за това с "икономическата журналистика". Бях чувала за подобно нещо, но смятах, че е измислица. Наистина звучи странно
Borisg ми прочете мислите за това с "икономическата журналистика". Бях чувала за подобно нещо, но смятах, че е измислица. Наистина звучи странно
Аз съм се объркал, сега ми казаха, че семестърът там ще бъде около 331.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Това за Журналистика с изучаване на финансии е факт, който се отнася за повечето не-финансови специалности в УНСС. Просто този ВУЗ отвори доста специалности, които заедно с по-лесния прием имат за цел да го направят по-привлекателен. Познавам хора, които конкретно насочили се към право там бързо усетиха каква пародия е това
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Silviiiiii
- В началото бе словото
Просто информативно - семестърът в УНСС за Журналистика е 277 лв. Дори и в това отношение СУ е за предпочитане 
-
Philip
- Пишете, о, братя
" Щом имаш парички, няма лошо да отидеш в НБУ. А и за НБУ си сигурен, за разлика от УНСС"-Judas
Тук не е въпроса до "паричките",а до качеството на специалността. Аз не знам кой с какви пари разполага за висше образование,а просто изказвам предпочитание на чисто образователно ниво.
Тук не е въпроса до "паричките",а до качеството на специалността. Аз не знам кой с какви пари разполага за висше образование,а просто изказвам предпочитание на чисто образователно ниво.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз ще държа изпити и в СУ и в УНСС за журналистика и съм далеч от мисълта , че двата университета могат да бъдат адекватно сравнени . Всеки си има предпочитания , аз лично бих предпочел СУ , но ако не се получи , а бъда приет в УНСС , няма да се поколебая да уча именно там , макар и журналистиката да е комбинирана с икономика както каза @Borisg . Повечето хора отричат единят от двата университета просто заради неоправдани предразсъдъци или защото са чули от някъде нещо отрицателно . Като цяло е доста субективно , къде дадената специалност се преподава на по-високо ниво