[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Silviiiiii
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от Silviiiiii »

А някой от вас мисли ли да се пробва за журналистиката в УНСС? И какво мислите за нивото на специалността там ? :)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Ако много ти се учи журналистика, отиди се пробвай. Само че там семестърът за журналистика и право е най-скъп. Което е странно де ... уж икономически университет, а хуманитарните специалности са най-скъпи. Може и да те излъжа, но, мисля че от следващата година един семестър за журналистика в УНСС ще ти струва около 470 лв. Но все пак си провери, не съм сигурен.
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

Не ти препоръчвам "Журналистика" в УНСС.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Право, както и журналистика в УНСС просто не си заслужават спрямо СУ :) Акредитацията на УНСС относно тези специалности е доста по-ниска, отколкото е да кажем тази на НБУ (който се подрежда на второ място в класациите тази година след СУ по направление Масови комуникации :) )
Последно промяна от Георги Герасимов на 09 Юни 2011, 13:32, променено общо 1 път.
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Бих ти препоръчал специалността "Печатни комуникации" в УНИБИТ. Другият вариант е "Масови комуникации" в НБУ,но не е много високо нивото там. Можеш да погледнеш рейтинга на висшите училища в България.Мисля,че го има като линк все още на сайта на СУ.
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Аз лично бих предпочел "Масови комуникации" в НБУ пред "Журналистика" в УНСС.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Само този, който е учил журналистика в УНСС може да определя дали си заслужава. Вярно е, че е по-престижно да се завърши в СУ, защото факултетът си е по-стар и има повече традиции от този в УНСС ... но не се изказвайте, ако не се учили там. Не се опитвам да ги защитя особено, а и няма да кандидатствам в УНСС.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Philip написа:Аз лично бих предпочел "Масови комуникации" в НБУ пред "Журналистика" в УНСС.

Щом имаш парички, няма лошо да отидеш в НБУ. А и за НБУ си сигурен, за разлика от УНСС
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

в УНСС ще учите журналистика, ама не като другата, а комбинирана с икономика, щот било много важно.
Квото и да значи тва :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Silviiiiii
В началото бе словото

Мнение от Silviiiiii »

Далеч съм от мисълта, че Журналистиката там е по-добра от тази в СУ, но все пак ми е интересно да чуя и други мнения :) А това за цената на семестъра в УНСС много ме учуди. Тъй като в икономическите направления един семестър беше около 145 лв, мислех че и при Журналистика няма да е по-различно, но уви ... :)

Borisg ми прочете мислите за това с "икономическата журналистика". Бях чувала за подобно нещо, но смятах, че е измислица. Наистина звучи странно :roll:
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Аз съм се объркал, сега ми казаха, че семестърът там ще бъде около 331.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Това за Журналистика с изучаване на финансии е факт, който се отнася за повечето не-финансови специалности в УНСС. Просто този ВУЗ отвори доста специалности, които заедно с по-лесния прием имат за цел да го направят по-привлекателен. Познавам хора, които конкретно насочили се към право там бързо усетиха каква пародия е това :wink:
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Silviiiiii
В началото бе словото

Мнение от Silviiiiii »

Просто информативно - семестърът в УНСС за Журналистика е 277 лв. Дори и в това отношение СУ е за предпочитане :)
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

" Щом имаш парички, няма лошо да отидеш в НБУ. А и за НБУ си сигурен, за разлика от УНСС"-Judas
Тук не е въпроса до "паричките",а до качеството на специалността. Аз не знам кой с какви пари разполага за висше образование,а просто изказвам предпочитание на чисто образователно ниво.
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Аз ще държа изпити и в СУ и в УНСС за журналистика и съм далеч от мисълта , че двата университета могат да бъдат адекватно сравнени . Всеки си има предпочитания , аз лично бих предпочел СУ , но ако не се получи , а бъда приет в УНСС , няма да се поколебая да уча именно там , макар и журналистиката да е комбинирана с икономика както каза @Borisg . Повечето хора отричат единят от двата университета просто заради неоправдани предразсъдъци или защото са чули от някъде нещо отрицателно . Като цяло е доста субективно , къде дадената специалност се преподава на по-високо ниво :)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”