Много повече са, но те са извън обявената бройка и "не пречат " на простосмъртните.cReoLiN написа:Добре, те хубаво се класират извън нормалния прием, обаче ако има за дадена специалност 100 места и за нея кандидатстват 30 човека от олимпиади, остават само 70 за "нормални" хора. Знаеш ли нещо повече за тази процедура ?
[КСК 2011] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Математика
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Не, не остават 70 места, а 100 за нормален прием. А тези 30 са отделно, т.е. специалността ще стане 130 човекаcReoLiN написа:Добре, те хубаво се класират извън нормалния прием, обаче ако има за дадена специалност 100 места и за нея кандидатстват 30 човека от олимпиади, остават само 70 за "нормални" хора. Знаеш ли нещо повече за тази процедура ?
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Гледах в сайта на СУ, че има вече е обявена бройката на бъдещите студенти, както и таксите. Бройката не се променя, а таксите се вдигат. Защо ?
Щото таксите непрекъснато се вдигат...
А иначе съотношението бройка/такси няма нищо общо.
А иначе съотношението бройка/такси няма нищо общо.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Защото няма причинно-следствена връзка между тях.cReoLiN написа:Гледах в сайта на СУ, че има вече е обявена бройката на бъдещите студенти, както и таксите. Бройката не се променя, а таксите се вдигат. Защо ?
И каква е таксата за ФМИ, бакалавър редовно?
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/c ... 1-2012.pdfYavkaT написа:И каква е таксата за ФМИ, бакалавър редовно?
КН правеж
Знам, че няма връзка между 2-те. Идеята ми е, че се носеха слухове, че бройките ще се увеличат, както и таксите. Оказа се обаче, че само таксите се увеличават и за компютърните специалности е към 100лв. нагоре.
- HorusEye
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Ако не се лъжа миналата година пак си е била 750лв. Имах някъде документа с таксите от 2010/2011, ама може и да съм го изтрил.
За цяла година е 750, т.е. по 375 на семестър? А при крайното записване вече, след класирания се внасят 750, така ли ?
Последно промяна от YavkaT на 10 Юни 2011, 12:25, променено общо 1 път.
- thegirl
- Легендарен флуудър
Не, внасят се 375
, т.е. за 1 семестър.
- thegirl
- Легендарен флуудър
За всички, които са изпуснали сроковете за записване за изпита по математика:
По изключение заявленията на желаещите да се явят на кандидат-студентския изпит по математика, който ще се проведе на 11 юли ще се приемат в Учебния отдел на СУ - Ректората до 7 юли включително.
http://www.fmi.uni-sofia.bg/news_html/ksk_11_uli
По изключение заявленията на желаещите да се явят на кандидат-студентския изпит по математика, който ще се проведе на 11 юли ще се приемат в Учебния отдел на СУ - Ректората до 7 юли включително.
http://www.fmi.uni-sofia.bg/news_html/ksk_11_uli
Само по математика ли? 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ако съдя по миналогодишната практика - за всички изпити, за които не е излязло разпределението по зали : )