sofianrider написа:Искам да попитам горе долу оценката от дипломата каква трябва да е и съответно към какъв бал трябва да се стремя за успешна конкуренция с отличниците от по-малките градчета, села и прочие? Миналата 2010 година до колкото разбрах работата е била много тежка, най-малкия бал е бил 28 и нещо... та дали ще има някакъв шанс тоя бал да спадне ли не знам.
Все пак аз като уча в столицата в гимназия, в която изискват майка си и баща си, не мога да имам отлични оценки, като добрите хора от по-малките градове, в които се знае как се пишат оценки (не искам да свеждам всички под общ знаменател).. все пак това е малко обезкуражаващо да знаеш, че ти се потиш над нещо и все пак си недооценен, и в същото време да знаеш, че има хора, които пръстите не си мърдат - съответно ги оценяват отлично.
п.с знам че всичко е минало, но аз съм за следващата година (живот и здраве) та питам, защото единствено това ме притеснява.
Има кандидатстудентски изпити, учи за тях и ако изкараш по-висока оценка от ''добрите хора от по-малките градове'', (

) които не учат в столицата , можеш и да си ''успешна конкуренция'' на ''отличниците от по-малките градчета, села и прочие''. Всъщност има и доста училища в София,в които пишат лесно оценки и извиняват лесно отсъствия. Доста е масово навсякъде в България да те оценяват или ощетяват по лични мотиви или симпатия, не е само в ''по-малките градчета, села и прочие''

Все пак в градове с една гимназия е наистина съмнително как са оценявани учениците, защото от това зависи бъдещето на единственото училище в града. Но нека не е столицата виновна за твоя успех в училище.
Има и изпит по физическа подготовка. Подготви се добре. Успех!