Пълна вяра нямам на нищо, но в конкретни случаи (като този, който посочих) разликата във вкуса и качеството на храната е доста сериознаZahariev написа:Ехааа ... някой наистина вярва в понятието "био" сложено, пред каквото и да е ?!
Колко природосъобразно живеете?
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Колко природосъобразно живеете?

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Ако си управляващ - ще си построиш 17 етажен замък в Бояна .. с басейн колкото малка държаваZahariev написа: И си мислите, че разделното хвърляне на боклуци в България върши някаква работа? То, много 'убаво, ама когато минат с камиона и сложат всички боклуци на едно и също място какъв е смисъла от занятието?
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
За "био" признавам нещата само и единствено от баба ми
По темата съм до голяма степен съгласен с Валя,просто няма условия,конкретно при нас в България.Отделен въпрос е манталитета на хората,които стоят до коша и си хвърлят боклука на улицата
На първия тест имах 0,9.
На втория 2.1 и то единствено заради метрото и буса (или поне така си мисля
)
По темата съм до голяма степен съгласен с Валя,просто няма условия,конкретно при нас в България.Отделен въпрос е манталитета на хората,които стоят до коша и си хвърлят боклука на улицата
На първия тест имах 0,9.
На втория 2.1 и то единствено заради метрото и буса (или поне така си мисля

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Заминавате в раздела на Лордьо. Неслучайно не станах модератор на Мнения :Р
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Изми си ръчичките пак, а?Smoking Mirror написа:Заминавате в раздела на Лордьо. Неслучайно не станах модератор на Мнения :Р
А Сашо го чакаме да се върне, за да продължим дискусията

- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
Тру дат, макар и 'био' продуктите все пак да са доста гами над обикновените продукти като качество (уви и цена). Захариев, не съм съгласен със заклеймяването, че едва ли не био продукти на пазара реално не съществуват.Scion of balance написа:За "био" признавам нещата само и единствено от баба ми![]()
http://www.meletofresh.eu/ <- едно скромно нашенско доказателство, далечни (доста) познати са ми семейството с тоя бизнес.
Валя, относно това, което ти засегна.
'Био'/вегетарианските (а да не говоря за вегън продуктите) са изключително по-скъпи 1) поради естественото предприемаческо надуване на цените 2) защото са много по-трудни за масово производство и възвращаемост, отколкото едни обикновени продукти, в които реалното съдържание е не повече от 20 -30 %, а другото е блъскано с химикали, оцветители, ароматизатори, сгъстители и пр. консерванти. Чисто природните ресурси са прекалено ограничени за масово производство, а няма нужда да обяснявам в последния век числеността ни колко се е увеличила.
За другото - всичко е до въпрос на личен избор, време (ако имаш такова) и не на последно място - желание. Information age-а е налице, но това не означава, че задължително трябва да играеш по схемите му, въпреки че се ползваш от това, което той ти предлага - било то фейсбук, скайп или сайта на WWF на един клик. Ти сам/а си определяш до каква степен и какво ще следваш. За мен хората се неициативни поради точно тази информационна залятост + голяма численост, която те кара да мислиш, че си ненужен, нямаш глас, или ако имаш такъв - то той е само част от множеството и няма значение. До голяма степен - и от заетостта на бита на много от тях, защото няма да имаш сили да се бориш и за глобални каузи, когато твоят живот е смазано лягане и ставане, за да изкараш прехрана за себе си и (евентуално) семейството си.
Единствено голяма битова криза може да я наруши тая апатия, а според мен не е нужно да се стига чак до това, за да се размърда някой и да свърши нещо полезно. Каквото и да е.
И в крайна сметка - целта на тази тема и дискусиите не е, както жокера примерно мисли да се зомбираме пред Earthlings (който е доста смислен филм като цяло), да отказваме месото и да хващаме бамбукови пръчки из джунглата.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За някои случаи съм напълно съгласна, че това е такаEquilibrium написа: 'Био'/вегетарианските (а да не говоря за вегън продуктите) са изключително по-скъпи 1) поради естественото предприемаческо надуване на цените 2) защото са много по-трудни за масово производство и възвращаемост, отколкото едни обикновени продукти, в които реалното съдържание е не повече от 20 -30 %, а другото е блъскано с химикали, оцветители, ароматизатори, сгъстители и пр. консерванти. Чисто природните ресурси са прекалено ограничени за масово производство, а няма нужда да обяснявам в последния век числеността ни колко се е увеличила.
Абе като цяло съм много доволна, че си спестявам парите, които бих пръскала, ако ядях месо, и ги харча за други неща...
Ако говорим за мен и теб - да, така е. Ние сме запознати и с двете страни на монетата. Също както и горните поколения.Equilibrium написа:Information age-а е налице, но това не означава, че задължително трябва да играеш по схемите му, въпреки че се ползваш от това, което той ти предлага - било то фейсбук, скайп или сайта на WWF на един клик. Ти сам/а си определяш до каква степен и какво ще следваш.
Но децата вече не играят навън пред блоковете както едно време. Почти никой не скача не въже и не рита топка, защото си стоят да си стоят вкъщи пред технологичните играчки. И ние така щяхме да правим, ако имаше такива неща в нашето детство. Ама нямаше и не ни купуваха. А тия деца кога са видели нещо от планетата (ако не са се объркали да оставят Енимъл Планет и тем подобните програми да вървят по телевизията), че да ги е грижа за нея, след като от къщи не са излизали, освен до училище и до дискотеката?

И двата теста са безумни. Аз не шофирам и никога не съм шофирал, стигам навред с колело или шляпам пеш вече 3 години, сметките ми за газ и ток са все едно стаята ми е празна, папкам предимно местни и екологични продукти, возя се на влакове и рейсове един път в месеца и си поправям сам нещата, че и да кърпя се научих.
НО... Пия вино и бира, ям извън къщи 3 пъти седмично и се прибирам до България със самолет - земи тия 4-5 планети и за двата теста. Еми да си ги заврат екозащитниците заедно с пандата и анимираните аватари тия тестове у ауспусите! Аман от лицемери.
НО... Пия вино и бира, ям извън къщи 3 пъти седмично и се прибирам до България със самолет - земи тия 4-5 планети и за двата теста. Еми да си ги заврат екозащитниците заедно с пандата и анимираните аватари тия тестове у ауспусите! Аман от лицемери.

- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Като чета Боромир, все едно чета свой пост.
Мисля си, че съм доста по-близо до смехорията "устойчиво развитие" от половината, които говорят убедено за него, но си купуват постоянно последен модел телефон или лаптоп с безброй джаджи, които използват средно два пъти в годината, а старите загрижено поверяват на общината, за да ги изхвърли тя в Суходол... За повечето от вас това просто е мода, тренд некъф.
Мисля си, че съм доста по-близо до смехорията "устойчиво развитие" от половината, които говорят убедено за него, но си купуват постоянно последен модел телефон или лаптоп с безброй джаджи, които използват средно два пъти в годината, а старите загрижено поверяват на общината, за да ги изхвърли тя в Суходол... За повечето от вас това просто е мода, тренд некъф.
Into the endless we ride... 
Тестовете са правени за американци и не са съобразени с нашата действителност.
Аз например редовно си взимам дълги душове, но пък не ползвам найлонови торбички.
Предпочитам бирата в бутилка, пред тази в пластмаса.
Еко-активистите са крайно по ужасяващо досаден начин. Постоянните опити да вменят чувство за вина на всички останали са просто безумни. Нямам нищо против разумната употреба на всичко, но отделният човек не замърсява чак толкова, колкото се опитват да ни убедят. Дори всички да започнем да се хараним само с домати и краставици, пак ще останат компаниите, които тровят водата и въздуха. Може би ще се подобри външния вид на българските градове, но и затова не съм толкова сигрурна.
Съветвам ви да прочетете тази статия: http://en.wikipedia.org/wiki/Greenwashing
и да се отнасяте със съмнение към всичко.
Еко културата няма да ни върне обратно до нивото на приматите, но еко-активистите може и да успеят.
Аз например редовно си взимам дълги душове, но пък не ползвам найлонови торбички.
Предпочитам бирата в бутилка, пред тази в пластмаса.
Еко-активистите са крайно по ужасяващо досаден начин. Постоянните опити да вменят чувство за вина на всички останали са просто безумни. Нямам нищо против разумната употреба на всичко, но отделният човек не замърсява чак толкова, колкото се опитват да ни убедят. Дори всички да започнем да се хараним само с домати и краставици, пак ще останат компаниите, които тровят водата и въздуха. Може би ще се подобри външния вид на българските градове, но и затова не съм толкова сигрурна.
Съветвам ви да прочетете тази статия: http://en.wikipedia.org/wiki/Greenwashing
и да се отнасяте със съмнение към всичко.
Еко културата няма да ни върне обратно до нивото на приматите, но еко-активистите може и да успеят.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
+ 1!Мила написа:Еко културата няма да ни върне обратно до нивото на приматите, но еко-активистите може и да успеят.
Into the endless we ride... 
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Пичове с добър бизнес нюх печелят на гърба на еко активисти в следствие от модата на днешния ден. Не съм сигурен дали Земята печели от техните стопански отношения, но знам, че първите определено са на печалба...
The names of the future are stamping of impatience.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Били правени за американци - еха, открихте топлата вода
Естествено, че са. Както повечето тестове в Интернет.
Много буквално приемате нещата просто. Разбира се, че такова нещо не може да се изчисли с тест. Идеята им е да са просто насочващи и да дават някакви насоки към малките неща, които отделният човек може да направи.
Мила, това с грийнуошинга не е хич нещо ново. Винаги ще има хора, които ще мъчат да препечелят на гърба на всяка кауза. Това не прави каузата сама по себе би лоша. А за чувството на вина не се притеснявай - с тази ви нагласа едва ли някой ще успее да ви го насади някога.
Не ги е срам тия екоактивисти.... Какво ли си мислят, че правят
Приматска му работа 
Много буквално приемате нещата просто. Разбира се, че такова нещо не може да се изчисли с тест. Идеята им е да са просто насочващи и да дават някакви насоки към малките неща, които отделният човек може да направи.
Мила, това с грийнуошинга не е хич нещо ново. Винаги ще има хора, които ще мъчат да препечелят на гърба на всяка кауза. Това не прави каузата сама по себе би лоша. А за чувството на вина не се притеснявай - с тази ви нагласа едва ли някой ще успее да ви го насади някога.
Как? Чрез организиране на глобални почиствания, защитаване правата животните и протести срещу законите за изсичане на горите например?Мила написа:Еко културата няма да ни върне обратно до нивото на приматите, но еко-активистите може и да успеят.

Не, Вал. Но ако всички, включително корпорациите и правителствата се съгласят със всичко, за което настояват всички еко-активисти, особено по-радикалните, след 10 години ще сме забравили какво е това кола, след 20 електричеството, а след 50 ще живеем в къщи от кал и слама. Които признавам си, са доста еко, поне докато не умреш от дезинтерия.
Пак казвам, живея толкова природосъобразно, колкото мога. Но не смятам, че лишения и мантри, ще поправим нещо.
Пак казвам, живея толкова природосъобразно, колкото мога. Но не смятам, че лишения и мантри, ще поправим нещо.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
Oф, пил съм, затва ше кажа само едно:
не разбирам защо топика се обърна към говорене за екоактивисти и пропаганден фанатизъм, като ние с вас принципно разискваме умерения вариант на природосъобразността, или поне на мен това ми беше идеята.
Тестовете не са от грийнпийс правене, WWF за мен е доста по-смислена организация от въпросните и е до голяма степен умерена в позициите си.
Кой ви говори да не се ползва кола и други глупости реално в рамките на тази тема, в този форум, егаси..
Наздраве.
не разбирам защо топика се обърна към говорене за екоактивисти и пропаганден фанатизъм, като ние с вас принципно разискваме умерения вариант на природосъобразността, или поне на мен това ми беше идеята.
Тестовете не са от грийнпийс правене, WWF за мен е доста по-смислена организация от въпросните и е до голяма степен умерена в позициите си.
Кой ви говори да не се ползва кола и други глупости реално в рамките на тази тема, в този форум, егаси..
Наздраве.