Колко природосъобразно живеете?
Re: Колко природосъобразно живеете?
На теб може доста неща да са ти странни.. и може и наистина ти да мислиш така.. мисълта ми е че решението на тоя проблем няма да дойде след като се занимаваме с него .. това са просто симптоми на един по-генерален проблем ( както работят повечето лекарства.. да подтискат симптомите, а не да решават проблема).. а именно системата, в която живеем.. системата, която гласи, че консумацията is the way ?!?!, която странно защо наричаме Икономика.. след като няма нищо икономично в нея.. Иначе казано ситуацията е много ама много изгодна за няколко душици по света.. и след като нещата зависят от тях.. аз лично ти гарантирам, че колкото и да мрънкаме с теб тука - нищо няма да се промени 
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Какво точно не разбра от моето съждение/Equilibrium написа:Това изказване ми звучи доста странно, подефинирай малко повече.
Мисля си, че ако отново се качите по дърветата и гризете клонки и скапани червясали плодове /къде се дяна ДжъдитО?/ ще живеете много по-природосъобразно, отколкото ако папкате обезмаслена сметана, пиете безкофеиново кафе с подсладител и обсъждате тази тема в интернет. Затова направо се качвайте!
Into the endless we ride... 
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
Възприемаш доста изкривено и фанатично идеята на темата, тестовете, и моята гледна точка. Няма да пропагандирам вегън/вегетариански идеи и прочие, но има разлика между цивилизовано съществуване като човешко разумно същество (сметана, архитектура, живопис, каквото искаш свидетелство за превъзходството ни и развитието ни) и безхаберно и излишно изкривяване + прекомерна и на моменти неоправдана консумация. Нали така?
Консумация и разрушение няма как да се избегнат поради численост и потребности, никъде не съм казвал това, затова метнах, че ми е странно изказването ти.
Ноктис, консумацията действително ИЗ дъ уей, но трябва да е оправдана, целесъобразна и в нормално пропорции. Не е виновна системата, а изпълняващите я до по-голяма степен. И не е въпрос на мрънкане, нито аз, нито ти мрънкаме - просто сравняваме.
Аз съм стриктно на мнението, че сам човек не може да промени каквато и да е ситуация, но ако всеки спре с повтарянето 'аз съм само аз, какво ще направя', а просто си върши нещата ще е доста добре - независимо дали говорим за природосъобразност, отношение към другите или к'вото и да е. И ще има промяна.
Консумация и разрушение няма как да се избегнат поради численост и потребности, никъде не съм казвал това, затова метнах, че ми е странно изказването ти.
Ноктис, консумацията действително ИЗ дъ уей, но трябва да е оправдана, целесъобразна и в нормално пропорции. Не е виновна системата, а изпълняващите я до по-голяма степен. И не е въпрос на мрънкане, нито аз, нито ти мрънкаме - просто сравняваме.
Аз съм стриктно на мнението, че сам човек не може да промени каквато и да е ситуация, но ако всеки спре с повтарянето 'аз съм само аз, какво ще направя', а просто си върши нещата ще е доста добре - независимо дали говорим за природосъобразност, отношение към другите или к'вото и да е. И ще има промяна.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
You have one! I got 2, b*tches...You're living as if we had 2.19 planets to support us but we only have one.
I'm from Melmak!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
6.9 на първото
3.17 на второто

3.17 на второто
The more you want, the easier you are to exploit
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
На мен не ми трябва да правя тестове, за да знам, че като цяло живея "анти-еко" : забравена струя на водата, крушка на лампата, разни манджи, мнооого найлонови торбички...
Убийте ме с камъни.
Убийте ме с камъни.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
Equilibrium написа:
Не е виновна системата, а изпълняващите я до по-голяма степен.
Не мога да ти помогна повече..
Че как пък да е виновна системата.. да живее системата прокламираща максимална печалба на всяка цена.. Система, в която най-ценните стоки са тия, които липсват.. Я да те питам.. има ли рентабилност от .. да речем намиране на лек за рака ?
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Провери какво е "устойчиво развитие". Това е целта на всичките екоорганизации, не да живеем в Екотопия като Адам и Ева.alter ego написа:Какво точно не разбра от моето съждение/Equilibrium написа:Това изказване ми звучи доста странно, подефинирай малко повече./? Всяко животно, което живее природосъобразно си остава животно, а като започне да полага разни усилия и да се развива, лека-полека се отдалечава от тази природосъобразност. Например, като правили копия и стрели преди 100 хиляди години горе-долу, започнали да чупят клони на дървета и храсти и това вече не е съвсем природосъобразно. После започнали да палят огън и това в природата също не го правят животните. Опожарявали гори, за да засадят разни растения и се хранели с тях.... какво има за разбиране? Ставали все по-неприродосъобразни и затова все по-цивилизовани.
Мисля си, че ако отново се качите по дърветата и гризете клонки и скапани червясали плодове /къде се дяна ДжъдитО?/ ще живеете много по-природосъобразно, отколкото ако папкате обезмаслена сметана, пиете безкофеиново кафе с подсладител и обсъждате тази тема в интернет. Затова направо се качвайте!
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Equilibrium
Aко си мислиш, че на този свят може да има честна обществена система...не знам как аз да ти помогна.Noctis написа:Equilibrium написа:
Не е виновна системата, а изпълняващите я до по-голяма степен.![]()
![]()
![]()
Не мога да ти помогна повече..
Че как пък да е виновна системата.. да живее системата прокламираща максимална печалба на всяка цена.. Система, в която най-ценните стоки са тия, които липсват.. Я да те питам.. има ли рентабилност от .. да речем намиране на лек за рака ?
Гадно е, жестоко е, на мен не ми харесва, защото съм откровен идеалист и на лично, и на социално ниво, но това не променя факторите. Може да се правят опити за омекотяване на системата, но тя винаги ще издига едни за сметка на други.
Доволен съм от темата засега. : )
Балансът винаги е бил такъв и страничен от всякаквите утопии, независимо дали на мен или на теб ни харесва факта, че няма рентабилност от намирането на лек за рак и че, както имаше един виц, ако световните лидери се разболеят всички от СПИН медикаменти ще бъдат намерени за не повече от два-три часа.
Това дали има или няма.. дали може да съществува - няма как да знаем.. Във всеки случай може да се намери в пъти по-добър вариант от сегашния нали ? 
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Проблемът според мен е и в двете. Не е природосъобразният начин това, което ни се рекламира от медиите, нито онова, от което се вълнуват най-много правителствата. Все по-нови компютри, телефони, автомобили и т.н., с които да си запълваме свободното време, докато междувременно ядем популярните евтини боклуци, джънк фуд от всевъзможен вид (защото готвенето отнема време и елементарни умения и ако я няма мама да го свърши, най-вероятно ще си купиш някой полуфабрикат от магазина). Зомбирай се пред компютъра с цъкане на фейсбуци, форуми, игри и гледане на филми и сериали цял ден, пийвайки кола и нагъвайки мазни сандвичи и шоколади, после се чуди защо хората стават все по-мързеливи, дебели, неинициативни и едвам си мръдват четирибуквието да свършат нещо. Камо ли да се заинтересуват от глобалните проблеми. И междувременно ни заливат с образи на анорексични силиконови моделки и изкуствени анаболитни типове по телевизията и списанията, сякаш това с нещо ще дооправи жалката реалност.Equilibrium написа: Не е виновна системата, а изпълняващите я до по-голяма степен.
Да обърнем внимание и на био продуктите, на които аз лично съм голяма фенка. Забелязали ли сте, че често са в пъти по-скъпи от другите? Цената препъва много желаещи да живеят по-здравословно. В чужбина може да е по-лесно, но нека бъдем обективни - колко души тук биха си взели еко яйца за 6лв вместо обикновените за 2лв?
Или пък рециклирането... Е, в моя район никъде няма контейнери за тая цел (оглеждала съм се). Това значи ли, че трябва да си хвана под мишница торбичките с боклук, да се кача в метрото с тях и да сляза накъде, където мога да си ги изхвърля?
Не ни улесняват с нищо да живеем природосъобразно, това е истината. Набляга се на грешните неща и всичко винаги опира до това да ни вземат парите. Нямаме съзнанието да оценяваме това, което имаме, и да се грижим за проблемите на планетата, след като сме така забити в жалките си лични драми. И малкото хора, които се опитваме да допренесем, ще си останем незначително малко и ще ни обясняват по форумите как именно да не ти пука за тия въпроси значело да си... цивилизован ли беше... и различен от маймуните?
Тази система не може да бъде правилна и отказвам да я приема като такава
Последно промяна от black_lady на 07 Юни 2011, 12:35, променено общо 1 път.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Equilibrium
Към Ноктис: Когато спориш, ме чети.
Омекотяването и промяната е такова нещо, за което говоря по-горе, но коренна промяна на този етап не мисля, че може да има.
Най-малкото, теоретично говорейки, за една революция (морална, политическа, каквато и да е) трябва да са изпипани всички фактори преди, по време на и след нея, а не да се действа на сляпо. На сляпо стават същите неща, като когато сменим нашите си правителства защото 'просто така ни се гласува за някой'.
Така че ти (аз/който и да е), като има анти-системни настроения, освен чистия хейт по системата и колко е зле е много важно да бъдат налице и някакви предложения за ново устройство, защото инак това не е никаква анти-системност. (:
Едит: Вал, ще отговоря, ама по-късно, че сега нямам време и имам задачи. :д
Омекотяването и промяната е такова нещо, за което говоря по-горе, но коренна промяна на този етап не мисля, че може да има.
Най-малкото, теоретично говорейки, за една революция (морална, политическа, каквато и да е) трябва да са изпипани всички фактори преди, по време на и след нея, а не да се действа на сляпо. На сляпо стават същите неща, като когато сменим нашите си правителства защото 'просто така ни се гласува за някой'.
Така че ти (аз/който и да е), като има анти-системни настроения, освен чистия хейт по системата и колко е зле е много важно да бъдат налице и някакви предложения за ново устройство, защото инак това не е никаква анти-системност. (:
Едит: Вал, ще отговоря, ама по-късно, че сега нямам време и имам задачи. :д
Ами то предложения си има достатъчно.. само че няма кой да ги чуе.. или не искат да ги чуят..
Колкото до революциите.. аз за революция без някакви ексцесии не знам.. Естествено, че върхушката няма да иска да си сдаде властта.. нали затова всячески се опитват да ни държат под контрол и послушание..
И да трябва революция.. в световен мащаб.. не ми пука за цената
Колкото до революциите.. аз за революция без някакви ексцесии не знам.. Естествено, че върхушката няма да иска да си сдаде властта.. нали затова всячески се опитват да ни държат под контрол и послушание..
И да трябва революция.. в световен мащаб.. не ми пука за цената
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Ехааа ... някой наистина вярва в понятието "био" сложено, пред каквото и да е ?!

И си мислите, че разделното хвърляне на боклуци в България върши някаква работа? То, много 'убаво, ама когато минат с камиона и сложат всички боклуци на едно и също място какъв е смисъла от занятието?
Иначе аз не съм от най-големите вредители. Нямам домашен любимец и не карам кола.
И си мислите, че разделното хвърляне на боклуци в България върши някаква работа? То, много 'убаво, ама когато минат с камиона и сложат всички боклуци на едно и също място какъв е смисъла от занятието?
Иначе аз не съм от най-големите вредители. Нямам домашен любимец и не карам кола.
The names of the future are stamping of impatience.
Биологично оръжие - Оръжие защитаващо флората и фауната