Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Георги Герасимов написа:Не помня да съм се вясвал в тази тема с въпрос, все гледам да помогна Ето, че реших и аз да се разпиша.
Въпросът ми е следния - при подаване на документи за класиране и отбелязване, че желая да използвам оценка/и от матурите, трябва ли да напиша кои точно оценки за кои точно специалности ми трябват? Или е работа на администрацията да види по коя специалност ми липсва оценка от изпит към СУ за да загрее, че го замествам с такъв от матурата?
Не трябва да пишеш, администрацията сама ще "загрее", като види, че желаеш да използваш оценката/ките си от ДЗИ. Нещо повече, дори и да си държал изпит за дадена специалност, ако за нея може да се кандидатства и с матура, те ще ти сметнат бала и по двата начина (с матура и с изпит) и ще ти оставят тази оценка, която формира по-висок бал за съответата специалност.
Георги Герасимов написа:И още едно въпросче, че да се насладя на това някой да ми даде хубав и подробен отговор ^^ - "чужд език" от дипломата може еднакво да означава първи или съответно втори език на изучаване, като няма абсолютно никакво значение какъв е процесът на обучение - имам ли оценка от ЗП в дипломата, тя важи? И трябва ли да посоча кой език искам или пак администрацията ще си направи сметка с кой от 2-та езика имам по-голям бал? Мерсиии
Ако си държал матура по език - ще се вземе оценката от матурата. Ако не си държал - най-високата оценка по чужд език ЗП от дипломата ти.
Хораа, току-що си пресметнах бала за публична администрация с матура по АЕ и получих 26,08. Според вас това достатъчно ли е, че си нямам ни най-малка представа какви са баловете за тази специалност.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
liv написа:Хораа, току-що си пресметнах бала за публична администрация с матура по АЕ и получих 26,08. Според вас това достатъчно ли е, че си нямам ни най-малка представа какви са баловете за тази специалност.
Искам да попитам за класирането, на какъв принцип е? Хората които имат висока оценка на изпита влизат първо, и след това тези които кандидатстват с оценката от матурата? Моля пояснете малко.
Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
white_cat написа:Искам да попитам за класирането, на какъв принцип е? Хората които имат висока оценка на изпита влизат първо, и след това тези които кандидатстват с оценката от матурата? Моля пояснете малко.
Класирането е САМО ПО БАЛ. Няма значение колко и какви изпити и/или матури си държал. Важно е накрая колко ще бъде състезателният ти бал.
Искам да попитам за испанска филология се оценката от изпита по испански се отроява и се добавя" Оценка от дипломата
за средно образование по чужд език" Аз държах матура по английски ,на която изкарах 5.07. Сега кои оценки ще ми вземат за балообразуването за Испанска филология. Изпитът+ оценката 6.00 по ИСПАНСКИ ЕЗИК от дипллмата или Изпитът + 5.07 от матурата по английски?
За балообразуването .... оценката ми по БЕЛ на матурата е 6, а по Английски е 5.54. Оценките от дипломата и по двата предмета е 6 . Имам ли шанс за психология без изпит??? И при балообразуването оценката по английски от дипломата ли ще вземат или от матурата???
Само слабите се стремят към порядък, силните владят хаоса!
При балообразуването ти се взима по-голямата оценка, а именно 6 по български и 5.54 по английски. Забравил съм колко беше миналата година бала за Психологията, но според мен ще ти стигне И с тези две оценки от матурите може да кандидатстваш за тази специалност.