Академия на МВР vol. 2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Ваньо
В началото бе словото
Специалност: ППООР

Re: Академия на МВР vol. 2

Мнение от Ваньо »

bocca написа:Хммм, нещо не мога да се оправя в сайта на АМВР...наистина ли има прием само за 2 специалности? Какво стана с Криминология, Криминалистика?

Криминалистика и Криминология са задължителни учебни дисциплини за ППООР- ОКС бакалавър ,а иначе споменатите К & K също са и докторски програми и са задочни.
“Sir, we're surrounded!”
“Excellent. We can attack in any direction now!”
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Wrath »

Бъдещи курсанти нещо се умълчахте... подготвяте ли се за предстоящия физически изпит?
sofianrider
В началото бе словото

Мнение от sofianrider »

Искам да попитам горе долу оценката от дипломата каква трябва да е и съответно към какъв бал трябва да се стремя за успешна конкуренция с отличниците от по-малките градчета, села и прочие? Миналата 2010 година до колкото разбрах работата е била много тежка, най-малкия бал е бил 28 и нещо... та дали ще има някакъв шанс тоя бал да спадне ли не знам.
Все пак аз като уча в столицата в гимназия, в която изискват майка си и баща си, не мога да имам отлични оценки, като добрите хора от по-малките градове, в които се знае как се пишат оценки (не искам да свеждам всички под общ знаменател).. все пак това е малко обезкуражаващо да знаеш, че ти се потиш над нещо и все пак си недооценен, и в същото време да знаеш, че има хора, които пръстите не си мърдат - съответно ги оценяват отлично.
п.с знам че всичко е минало, но аз съм за следващата година (живот и здраве) та питам, защото единствено това ме притеснява.
brdnc
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от brdnc »

sofianrider написа:Искам да попитам горе долу оценката от дипломата каква трябва да е и съответно към какъв бал трябва да се стремя за успешна конкуренция с отличниците от по-малките градчета, села и прочие? Миналата 2010 година до колкото разбрах работата е била много тежка, най-малкия бал е бил 28 и нещо... та дали ще има някакъв шанс тоя бал да спадне ли не знам.
Все пак аз като уча в столицата в гимназия, в която изискват майка си и баща си, не мога да имам отлични оценки, като добрите хора от по-малките градове, в които се знае как се пишат оценки (не искам да свеждам всички под общ знаменател).. все пак това е малко обезкуражаващо да знаеш, че ти се потиш над нещо и все пак си недооценен, и в същото време да знаеш, че има хора, които пръстите не си мърдат - съответно ги оценяват отлично.
п.с знам че всичко е минало, но аз съм за следващата година (живот и здраве) та питам, защото единствено това ме притеснява.
Има кандидатстудентски изпити, учи за тях и ако изкараш по-висока оценка от ''добрите хора от по-малките градове'', ( :girl_haha: ) които не учат в столицата , можеш и да си ''успешна конкуренция'' на ''отличниците от по-малките градчета, села и прочие''. Всъщност има и доста училища в София,в които пишат лесно оценки и извиняват лесно отсъствия. Доста е масово навсякъде в България да те оценяват или ощетяват по лични мотиви или симпатия, не е само в ''по-малките градчета, села и прочие'' :wink: Все пак в градове с една гимназия е наистина съмнително как са оценявани учениците, защото от това зависи бъдещето на единственото училище в града. Но нека не е столицата виновна за твоя успех в училище. :lol:
Има и изпит по физическа подготовка. Подготви се добре. Успех!
sofianrider
В началото бе словото

Мнение от sofianrider »

Не, виж, аз съм на ясно как седят нещата, за всичко в АМВР, просто оценките ме притесняват.
Естествено, че не ми е виновно учебното заведение, но все пак човек не може да е ток и жица по всичко, още повече нямам възможност да ходя на частни уроци. Иначе и аз знам, че това с писането на оценки по симпатия не е само по селата, да и тук го има, но по 2 предмета (в моя случай) от 13, аз съм попаднал в такава гимназия, в която се изисква :?
И все пак, благодаря за окуражаващия отговор! :cheers:
brdnc
В началото бе словото

Мнение от brdnc »

sofianrider написа:Не, виж, аз съм на ясно как седят нещата, за всичко в АМВР, просто оценките ме притесняват.
Естествено, че не ми е виновно учебното заведение, но все пак човек не може да е ток и жица по всичко, още повече нямам възможност да ходя на частни уроци. Иначе и аз знам, че това с писането на оценки по симпатия не е само по селата, да и тук го има, но по 2 предмета (в моя случай) от 13, аз съм попаднал в такава гимназия, в която се изисква :?
И все пак, благодаря за окуражаващия отговор! :cheers:
Ако тези два предмета са предметите , по които се държат изпити за кандидатстване в АМВР (или влизат в балообразуването), според мен е най-добре да ги избереш като матури догодина. Щом си ощетяван и недооценяван, чрез матурите ще докажеш познанията си по предметите и ще си вдигнеш оценките. :wink: Можеш да се подготвиш добре и без частни уроци.
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Интересното е, че все някой се чувства недооценен когато дойде време за смятане на бал... Иначе това с оценките, наличието или отъствието на матури, са си доста субективни фактори. Дали става въпрос за село, малък град или столицата, можеш да се нагледаш на много неща.
Това, че си от малък град далеч не означава, че си абониран за висока диплома. Или поне наблюденията ми за момента са такива.
Съветът за матури по балообразуващите предмети никак не е лош, макар че отново е нож с две остриета. Кандидатите тази година са повечко от миналата,така че не знам дали трябва надеждите за спадане на бала да останат живи.
sofianrider
В началото бе словото

Мнение от sofianrider »

Аз ли не те разбирам или намекваш, че е в плюс да караш матури по български и история? Аз иначе съм решил по български и английски да ми е, тъй като английският ми е една от силите.
И нека да не ме разбирате погрешно, още съм 11 клас, сега знам че ще почнете да ми пишете аз да уча и да не бързам, защото имало 1 година. (и това го знам) :)
И все пак да се върна към първоначалния ми въпрос, какъв бал трябва да имам за да ми е сигурно влизането? Аз си го смятах (не ме питайте как :oops: :shock: ) но в най-добрите случай ще е около 27и нещо стотни, което не знам дали е достатъчно.. :shock:
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Разбрах, че си 11 клас още от първия пост... Спокойно, това, че уча за полицай нищо не значи :D:D:D
Ако балът ти е 30, със сигурност си вътре :lol: Иначе щом силата ти е английският -няма какво да го мислиш...
Имай предвид, че миналата година последният влезнал за ф-т Полиция е с бал 27,16... За съжаление не съм си взела кристалната топка и това е причината да не мога да ти кажа как ще стоят нещата тази година, да не говорим пък за следващата.
Останалото сам си го каза - има време, не бързай...Повече от похвално е, че се итересуваш от рано, защото има някои, които в деня на изпита задават въпроси, които би трябвало да са им пределно ясно. За една година много неща могат да се променят.
jan_klod
В началото бе словото

Мнение от jan_klod »

Доколкото разбирам тая година ще приемат с оценките от матурите и няма да има изпити по бълг. език и история. Така ли е или нещо съм в грешка :?:
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

Така е вече за втора година.
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Фют
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Фют »

Искам да попитам при балообразуването за ППООР участва оценката по история на България от 12клас или оценката по история от дипломата?
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

Чл. 22. (1) Балът за класиране на кандидатите се образува от дипломата за средно образование, както следва (Приложение № 2):

1. за специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ като сума от: удвоената оценка от задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, среден успех от държавните зрелостни изпити, общия успех от дипломата, оценката по предмета, включващ изучаването историята на България от дипломата;
2. при кандидати за специалността по т. 1, в дипломите, на които няма задължителни държавни зрелостни изпити, балът се образува като сума от: удвоен общ успех (среден успех) от дипломата, удвоената оценка по български език и литература и оценката по предмета, включващ изучаването историята България от дипломата;

т.е. оценката в дипломата
за повече инфо тук http://www.academy.mvr.bg/Reception/201 ... 0priem.htm
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Фют
В началото бе словото

Мнение от Фют »

Ясно... мислех си, че съм 100% приет, а сега балът ми пада с 1 единица и цял месец ще съм на тръни.
Vladdalv
В началото бе словото
Специалност: ------

Мнение от Vladdalv »

Искам да попитам дали, ако съм студент в някой ВУЗ, мога да кандидатствам в Академията?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”