Японистика 2 - за зайци и не само

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Re: Японистика 2 - за зайци и не само

Мнение от Noctis »

5.96

По принцип от 5.7 нагоре не би трябвало да имаш проблем.. зависи от интереса и успехите от изпита в съответната година
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
ayakashi
Постоянно присъствие

Мнение от ayakashi »

И това за другите езици е слух. С английския се влиза най-лесно. ( е, разбира се ако не си живял във Франция примерно или някой от другите ти е като майчин)
Аватар
alekth
От дъжд на вятър
Специалност: японистика
Курс: трети

Мнение от alekth »

Е, с немски определено не се влиза по-лесно. Там граматиката беше една никаква, но критериите за оценяване на превода и есето явно са по-строги... пък и при тези резултатът не непременно опира до знаенето на езика (но пък сигурно помага да знаеш какво очакват). Миналата година май нямаше никой с немски...

Успех на изпитите, май са съвсем скоро.
Аватар
MisT
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от MisT »

Принципно и аз спадам към кандидатите за японистика, но мисля, че ми остана надеждата, която все пак не губя :)
Kimeera
В началото бе словото

Мнение от Kimeera »

Имам максимален бал принципно и писах Японистиката като второ желание.

Ноо....аз вече си имам 2級 и не ми се иска да почвам езика от начало. Но пък от друга страна се изучават доста интересни неща за културата, историята, литературата, etc. :S
Аватар
Shizu
В началото бе словото

Мнение от Shizu »

И аз съм кандидат - на макс ми е английският така чеее май- май на есен се присъединявам ^^ Някакви съвети от сенпаите?
Quenching thirsts forbidden,
I drank wine as red as blood
and biting at truths half-eaten,
my pain I learnt to soothe.
Аватар
DeschainBG
В началото бе словото
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: втори

Мнение от DeschainBG »

Здравейте колеги япониси.

Правят ли проблем при вас ако студенти от други специалности, посещават част от лекциите и упражненията ви?
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика

Мнение от aikaeimin »

Външни лица не се допускат. Доколкото знам, това се отнася и за колегите от други специалности. Но не съм абсолютно сигурна, ако някой колега е по-запознат, моля, нека сподели.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
Shizu
В началото бе словото

Мнение от Shizu »

Въпрос - къде става записването на първокурсниците. Помните ли етаж, номер на стая като сте се записвали минали години ^_^ че сиг ще падне търсене.
Quenching thirsts forbidden,
I drank wine as red as blood
and biting at truths half-eaten,
my pain I learnt to soothe.
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

aikaeimin написа:Външни лица не се допускат. Доколкото знам, това се отнася и за колегите от други специалности. Но не съм абсолютно сигурна, ако някой колега е по-запознат, моля, нека сподели.
При нас (индология) занятията по език се водят упражнения (доколкото знам), а по принцип лекциите са отворени за външни хора, но упражненията - не.

@Shizu - записването става на първия етаж, като се влезе през входа 2рата врата в ляво :)
Изображение
Аватар
t_enigma
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от t_enigma »

С малко повече късмет и аз съм в Японистика от есента ;)
Imagination > Reality
Аватар
t_enigma
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от t_enigma »

Понеделник се записвам! >3>
Shizu, ще ставаме колежки~! :D
Imagination > Reality
Аватар
HeadBanger[RaVeN]
В началото бе словото

Мнение от HeadBanger[RaVeN] »

Здравейте, бъдещи колеги! Наесен сме заедно! :) Иии честито, разбира се! :)
To find the balance you want, this is what you must become. You must keep your feet grounded so firmly on the earth that it's like you have 4 legs instead of 2. That way, you can stay in the world...

Life is a moment, there's no hereafter... So make it burn always with the hottest flame!
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

Честито на печелившите! xD Ще се видим наесен. =]
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
deamonkiller
В началото бе словото

Мнение от deamonkiller »

Здравейте и от мен!
Искаше ми се да се похваля тук, че на есен и аз ще съм колега на изучаващите този прекрасен предмет, но уви не можах да вляза чрез кандидатстването с Японистика. За сметка на това засега (ако не реша да се пробвам за 2ро класиране) влязох с Английска филология. Аз обаче не възнамерявам да се отказвам и желанието ми да уча тук точно с тази специалност изобщо не е утихнало. Даже обратното - сега още повече ми се иска. Точно по тази причина естествено първата мисъл, която се появи в главата ми е да започна да разучавам детайлно, как стоят нещата с преместването догодина. Знам, че коментара ми може да е малко дълъг, но се надявам ще се намери някой знаещ, който търпеливо да го изчете и да отговори на въпросите ми.

1. Прочетох изискванията за прехвърляне от една специалност в друга (тоест в моя случай най-вероятно от Английски в Японистика). Минималната оценка, която трябва да съм имал от изпита по Английски език тази година трябва да е била 4.50, а аз имам 5.20. Колкото до успеха от следването, за който изискването е 5.00 - няма как да знам, колко ще е точно, но предполагам, че би трябвало да имам поне 5.30-5.50. При тези условия, горе-долу според вас добри ли са шансовете ми да успея да се вместя в някое от свободните места догодина или от сега да съм с нагласата, че ще ми трябва твърдо 6.00 успех от този първи курс?
2. Някой знае ли горе-долу как става самия процес на прехвърляне? Има ли много разкриване на сам на там по документи и едно друго и има ли опасност някъде нещо да се обърка/забрави в процеса.
3. Ако успея да се преместя и да започна да уча Японистика догодина, нали ще си започвам от първи курс? Няма да съм изпуснал нищо, само защото първата година съм я прекарал в Английската филология? Мисълта ми за това е да знам, че няма нужда предварително да се подготвям самостоятелно, а ще мога директно от нулата да започна да си уча Японския в университета, ако успея да се прехвърля?
4. Ако не греша, всяка година лятото учениците във факултета биват изпращани на практика/бригада в чужбина според филологията, която учат нали така? Има ли опасност срока, в който трябва да подам молбата си за преместване да съвпадне със срока, по време на който ще съм на бригадата? (извинявам се, ако нещо здравата съм се объркал и не доразбрал информацията за тези изпращания в чужбина, тъй като не съм много наясно с тях)

Мисля, че това е засега. ^^ Наясно съм, че критериите за прехвърляне най-вероятно се сменят много често и не е гаранция, че догодина, като ми дойде времето за това ще са същите, но това не пречи да ми е любопитно мнението на другите (особено на "семпаи" както му се вика на японски ^^).
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”