Размисли и страсти '11: Bagatur

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти '11: Bagatur

Мнение от Smoking Mirror »

Кой е искал да се сравняват форумци със Закони? Тва трябва мене да ме питате по принцип ама ми е интересно, ако никой не те е питал те питам аз :Д
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз също ще задам въпроси, ама ще са дълги, отдели време да отговориш:

Сравни рандъм форонци с:

- марка автомобили
- известни футболисти
- български футболни отбори
- знамена на държави/области (ест, с линк или картинка)
- вокалисти на Д2
- селскостопански животни (демек по фермите дето са... или бившите ткзс-та)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Smoking Mirror #2 Я пейстни някакво цитатче от някаква книга дето ти е направило впечатление.

Огледа се наоколо така, като че за първи път виждаше света. Красив беше светът, пъстър беше светът, странен и загадъчен беше светът!

Тук грееше синева, там жълтееше нещо, по-нататък се ширваше зеленото море на тревите, в небето плуваха облаците, реките ромоляха, планината бе неподвижна; всичко бе красиво, всичко бе загадъчно и вълшебно и сред всичко това бе Сидхарта — пробудил се и тръгнал към себе си. Всичко това, жълтият и синият цвят, реката и планината, за първи път проникваха в погледа на Сидхарта. Те не бяха вече магията на Мара, не бяха безсмисленото и случайно разнообразие на земния свят, презиран от потъналия в размисъл брамин, който пренебрегва разнообразието и търси единството. Синевата бе синева, реката бе река, и макар че и в синевата, и в реката, и в Сидхарта живееше скрито единното и божественото, все пак това беше същността и смисълът на божественото, тук да се жълтее пясъкът, там да грее синевата, горе да бъде небето, под него да стои планината, а тук Сидхарта. Смисълът и съществуването не се намираха някъде отвъд нещата, те бяха в тях, във всичко.

„Колко съм бил сляп и глух! — мислеше си той и крачеше бързо. — Когато някой чете нещо написано, чийто смисъл се опитва да проумее, той не пренебрегва знаците и буквите, не ги нарича измама, случайност или негодна обвивка, чете ги, изучава ги, обича ги — буква по буква. Ала аз, като исках да прочета книгата на света и книгата на собственото си същество, аз, подведен от един въображаем смисъл, презирах буквите и знаците, наричах света на явленията измама, наричах взора и езика си случайни и нищожни явления. Не, това вече е минало, аз се пробудих, наистина се пробудих и едва днес се родих.“

Сидхарта, Херман Хесе

Мила #3 Поразсъждавай върху вкусовите качества на различните бири и влиянието им върху психиката ти?
Пия си основно Загорка, Бекс и Шуменско, първата ми се струва най-силна. А колкото до влиянието, то си е едно и също при всичките - развеселяващо и развързващо езика.

MidwinterSun #3 Няма нужда да си кривим душата и да се правим на имбецили - всички знаем, че за теб форумното общуване донесе тлъсто количество клюки и всякакви детайли и лични факти относно живота на съфорумците :mrgreen: Въпросът ми е дали това по някакъв начин промени възприятието ти за тези хора и ако да, в какъв аспект? За да сме "политически коректни", не е нужно да определяш гореспоменатите с каквито и да е признаци, просто направи някаква генерализация : )
Някои истории бяха доста изненадващи и в никакъв случай не бих ги предположил, но все пак нищо не ме е докарвало до шок. Беше интересно, а на моменти съм се смял и с глас, както и хроникьорите-информатори могат да потвърдят :mrgreen: Като цяло се оказа, че форумният колектив е бил доста... широко скроен по въпроси относно човешките взаимоотношения и именно това му е помогнало да остане в по-голямата си част сплотен след многото перипетии.
Strength and honor.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

camel

Искам да опишеш най-НЕВЪЗМОЖНИТЕ форумни двойки като под невъзможни визирам такива, които според теб никога няма да се случат. :D

Ники - Търговеца на кристал
Евтим - Валя
Диана - Светльо
Силвия - Ангел

Вещаят много кръв и ситно нарязани късчета. :mrgreen:

Смяташ ли, че вече имаш ПРИЯТЕЛИ из форума?
Според мен - да.

Коя е най-изявената ЛИЧНОСТ във форума (може и да е повече от един човек) и защо. С какво се отличава или ако не се отличава с какво лично ти си респектиран от него?
Лесно - Jamesmagno. Отличава се с това, че от него блика нескончаем позитивизъм, който лесно се прехвърля и на останалите. Може би душата на компанията :)

БТВ- БРАВО за лицевите опори. :salute:
:cheers:

Zahariev

Би ли започнал да се храниш "био" ?

Да, стига да имаше повече магазини само за такива продукти близо до нас. Просто нямам време да ходя на лов из целия град :geek:

Хвърляш ли си разделно боклуците?
Всички контейнери в близост до блока ми са напълно еднакви и не предполагат разделно сортиране, затова не виждам смисъл да го правя, поне на този етап. Ако започнат активна преработка на боклуците и сложат навсякъде съответните контейнери, ще хвърлям разделно.

Кой е любимият ти ресторант/фаст фууд/пицария и пр. ? Китайският ресторант пред руската църква. Консумацията на храна от фаст фууд веригите съм ограничил до абсолютния минимум, но ако се наложи, ходя най-често в KFC. От местата с пици харесвам О'шипка и Бохеми.

Защо ти е любим? Точно в този китайски сервират огромни порции, които могат да те нахранят. KFC-то го предпочитам, защото месцата са по-вкусни от хамбургерите.

С какво свързваш Свищов? Роден град, където съм прекарал почти целия си живот. Дори когато ме приеха в езиковата в Русе след 7 клас, се връщах редовно и имах компания и там. За щастие университетът осигурява постоянен приток на свежа кръв и няма вероятност да се обезлюди, както става при повечето населени места със същата големина. В исторически план градът е имал късмета да е до р. Дунав, търговията с Австрия и Влашко е позволила на известно много търговци да натрупат сериозен капитал, който после да завещаят за построяването на търговското училище, Стопанската академия и т.н.

Щом гласуваш за мен в РиС, то какво искаш да ме питаш? Изчакай да те изберат другата седмица и ще те питам в твоята тема :mrgreen:

Edit: добавям и въпрос:

След като познаваш Иво(Феникса) и го намираш за "непримирим", то според теб каква ще бъде идеалната работа за него?

Предполагам, че има потенциал за журналист или някаква друга сходна дейност.

А идеалната работа за теб? Работа в областта на правото, задължително на частна практика. :geek:
Strength and honor.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

black_lady #2

1. Ако можеше да върнеш времето, има ли нещо, което би искал да промениш? О, не са много нещата, но има. За да не стане кошче за душевни отпадъци, ще кажа само, че най-най-сериозните от тях са свързани с две момичета.

2. Вярно ли е, че и момчетата плачат на филми/книги/анимета? Случвало ли ти се е и ако да, то на кои? :cat:
Има и такива момчета, които го правят, но това е признак на прекалена мекушавост и липса на самоконтрол на най-ниско ниво. При мен никога не се е случвало... може някой филм или аниме да ми разбуни емоциите, но да рева - не :pukeright: Признавам си обаче, че драматизмът в тази песен вече от година и нещо редовно ме оставя като застрелян, особено след като се включва пианото на 1:56:

3. Дай линк за някое и друго любимо amv :alien:
Успях да го открия с любимия ремикс на съответната песен: цък

4. Мисля, че едно време те бях питала за любим женски персонаж от аниметата, които да въплъщава образа на идеалната жена, и по мои спомени ти отговори Клеър от Клеймор. Още ли тя държи челната позиция?
Хахах, да, определено. Не се е появила някоя, която да я измести :mrgreen:

5. Коя е последната книга, която прочете, и ти се стори много интересна? А последната, която подхвана, но не можа да довършиш?
Споменаваната вече Сидхарта от Херман Хессе. Заедно с нея ми доставиха и Степния вълк, за която и Иво попита, но времето до изпита по облигационното право ме притиска и надали ще успея да я довърша скоро, макар че е кратичка.
Strength and honor.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Мила написа:Пич, най-добрата мусака винаги върви със секс.
Това си е по презумция.
Не съм съгласен
Мусаката е достатъчно епична за да няма нужда от друго

С обратното съм по-склонен да се съглася - за да се окачестви един секс като най-добър, задължително трябва да върви в комплект с мусака

п.п.

обръщението 'пич' ме дразни
не го прави
освен ако не държиш аз да ти викам "муци"

п.п.п.

Да има нещо и по темата - Багатуре, шофьор ли си (демек книжка имаш ли)?
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

MidwinterSun #4

Искам да те питам какви неща/щуротии/простотии/идиотии си правил ей така, за купона, защото си бил предизвикан и прочее? Очаквам подробен и изчерпателен списък :Р

Неща, за/в които съм бил предизвикван/спонтанно въвличан:
- на един купон трябваше да обхвана и галя страстно един приятел, както и да му ближа ухото.
- по центъра в Свищов сме тичали с разрошени коси, диви крясъци и размахвайки ръце. От време на време се втурвахме групово към произволни минувачи, физиономиите бяха безценни. Като на скрита камера беше.
- второто ми ходене в Германия беше за един многонационален лагер с групи от 12 страни. Мъжката част на нашата шайка седмокласници, типично по балкански, трябваше да премери сили със сърбите и организирахме съревнование по полова надареност. И ги бихме :mrgreen:

inc #2

Ок, сватбена рокля не, но носил ли си някога женски дрехи? Ако да, по какъв повод? Досега не съм, не ми се е налагало.
Мързи ме да ровя в темата - предпочитано бельо за теб и за жена? За мен боксерки, за нея - нещо дантелено, жартиери или пък мрежички за краката, като тези на Валя. Не знам дали последните се числят към бельото обаче :drunken:

Кой е най-шантавият/стряскащ/смущаващ/нелеп форумен мит, който си чувал? Някои истории за момиче, което ми е съседно по група в специалността и друго, което в момента ме пита :lol: :mrgreen:

А реална "тайна"? Ако я кажа, вече няма да е тайна.

Носил ли си лещи някога? Какво мислиш за цветните такива? А за оперативна корекция на зрението (ако имаш възможност на някакъв етап)? Не съм носил, предпочитам очила. Не ми харесва това, че ще трябва постоянно да ги слагам и махам, при лещите това крие своите рискове. Освен това си харесвам цвета на очите и предпочитам да стои естествен.

Спортуваш ли? (след тея отзиви няма как да не питам :P )Какво, откога, колко често и защо точно...
Преди време ходех редовно да тичам сутрин и вечер, имах и фитнес период (без химии, добавки и специални хранителни режими). Сега не спортувам активно обаче.

Омг, мислех да те питам разни неща, ама ги забравих... ще почна да си записвам вече. :lol:
Отговори на въпроса за смеха (който не сме ти задали), моля.

:lol: Диана, Ангел, Силвия. Необяснимо защо мноого ме кефи :lol:

И Сравни форумци с... материи. Всякакви. Добави характеристики и се обоснови. :)
Сравнения с материи мога да направя само при един-двама, за останалите не ми хрумва нищо интересно и ще трябва да сложа нещо просто така, да не говорим пък за обосновки. За жестове e горе-долу същото.

А да - кои са истинските критерии за сформирането на двойките? :lol: Същото ме пита Евтим вчера на форумната (макар и само за неговия случай). Посочените обяснения са истинските,
+1 бонус: 6 неща, които не знаем за теб. :wink:
1. Често предпочитам гушенето пред по-интимния физически контакт.
2. Зимно време обичам да се разхождам навън по снега из извънградската пустош на родния ми град.
3. Вижданията по отношение на религиите и духовността са страхотна смесица.
4. Никога не съм имал връзка с човек от противоположния пол на емоционално ниво (всички други отговори, които по някакъв начин засягат тази точка са логически съобразени с нея)
5. Искам да се запиша на айкидо.
6. От две-три седмици насам започнах да уча някои industrial/ebm dance движения.
Последно промяна от Bagatur на 05 Юни 2011, 18:24, променено общо 4 пъти.
Strength and honor.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Bagatur написа:Коя е най-изявената ЛИЧНОСТ във форума (може и да е повече от един човек) и защо. С какво се отличава или ако не се отличава с какво лично ти си респектиран от него?
Лесно - Jamesmagno. Отличава се с това, че от него блика нескончаем позитивизъм, който лесно се прехвърля и на останалите. Може би душата на компанията :)
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Симпатията е взаимна :salute:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Bagatur написа:жартиери или пък мрежички за краката, като тези на Валя. Не знам дали последните се числят към бельото обаче :drunken:
Броят се, броят се! :mrgreen:

Я да те подпитам... Какво представлява ядливото бельо и виждал ли си такова животно след като толкова ми говори за него в Борисовата ония ден? :P
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Кино или домашно "гледане на филм"?
Какво се вижда през прозореца ти в София? А в Свищов?
Имаш ли любима марка уреди, например телефони, електроника, перални?
В този ред на мисли, кой е най-важният уред в дома ти?
Опиши перфектната салата! Какво съдържа, как е нарязана, какъв е дресинга, с какво питие върви?
Ако беше писател и трябваше да напишеш роман за форума, посвещавайки по една глава на всеки форумец, който се споменава в него, как щеше да ги озаглавиш и каква роля щяха да имат те в сюжета?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Абе не свърши ли седмицата за разпитване, оляли се мои форумни другари?

За да не е офтопик: Ако крашнем форума според тебе дали ще ни пратят да ядем БАНани за известно време?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Bagatur написа:Кой е най-шантавият/стряскащ/смущаващ/нелеп форумен мит, който си чувал? Някои истории за момиче, което ми е съседно по група в специалността и друго, което в момента ме пита :lol: :mrgreen:

И Сравни форумци с... материи. Всякакви. Добави характеристики и се обоснови. :)
Сравнения с материи мога да направя само при един-двама, за останалите не ми хрумва нищо интересно и ще трябва да сложа нещо просто така, да не говорим пък за обосновки. За жестове e горе-долу същото.

А да - кои са истинските критерии за сформирането на двойките? :lol: Същото ме пита Евтим вчера на форумната (макар и само за неговия случай). Посочените обяснения са истинските,
1. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
2. Еее, това ще го приема много лично. :wink: Но ок, другите те питаха достатъчно неща, та ти спестявам.
3. Аз любопитствах за някои от другите. :mrgreen:

Поздрав ^^
...

1. След толкова спойлъри за Игра на тронове, не те ли дразни вече лекинко цялото това перпеникане?
2. Най-антипатичен форумец? (без да се измъкваш)
3. Любима тема? А раздел?
4. Къде не пишеши и/или не четеш?
5. Ти си човек с познания и потенциал - защо не ръчкаш и пишеш повече в скрития раздел? :mrgreen:
6. Коя книга (може и повече от една) не си дочитал и защо? Без да броим кошмарна академична литература.
7. Какви емоции буди у теб латино културата? Имаш ли някакви по-задълбочени познания? Симпатии? Кои са първите ти 5 асоциации?
8. Пускал ли си дълга коса някога?
9. Имаш интерес към всякакви изкуства... Направи нещо като класация. Към кое имаш най-голям афинитет, и оттам - надолу.
10. Попълвал ли си "лексиконските" теми?
11. Сподели 3 много любими български парчета - независимо от жанра.
12. В миналите Размисли те бяха питали за хорА. Напредна ли оттогава в умението да танцуваш?
13. А какви други танци си пробвал? (индъстриал движенията не се броят) :lol:
14. На какво отдаваш живия интерес към теб? Запознанството ти с повече форумци, чисто и просто времето и затвърждаването във форумната активност, модераторстването или друго? :mrgreen:
15. Книги с меки или с твърди корици?
16. Кой е най-ощастливяващият подарък, който си получавал. Материален и нематериален.
17. Посочи ни 3 предмета, които си донесъл от къщи не заради необходимост, а заради сантиментална стойност/уют/нещо от тоя сорт?
18. Кога за последно си се изтупвал в по-официално облекло? По какъв повод? Като цяло (ако е удачно в ситуацията, естествено) комфортно ли ти е да си издокаран в костюм?
19. Дай своя снимка от аби...абитуру... аборигентския си бал, мооля. :drunken:
20. Има ли момчешки плюшени играчки? Или вАжат само патлаци, камиончета и конструктори?
21. Къща или апартамент?
22. Как се разбираш с колегите си? Колко често излизате? (форумните колеги не се зачитат)
23. Обмислял ли си татус за себе си? Какъв би бил и къде?
24. Какво смяташ за интимните пиърсинги? :mrgreen:
25. Колко е допустимият максимум на бижута за един средностатистически мъж?
26. Колко женска плът на показ е секси, а колко - пошлост?
27. Пердета или щори?
28. Какво мислиш за разни неща с реално приложение, които са ръчна изработка: ценителски глезотии или е прекалено ангажиращо да ги пазиш и по-добре да седят и да събират прах?
29. Какво ти липсва към момента?
30. Изреди ни 5-10 сайта, които посещаваш всеки ден и редовно следиш.
31. Четеш ли блогове?
32. А би ли писал в такъв? Личен.
33. В коя част от денонощието се чувстваш най-активен? А най-спокоен? А най-изтормозен?
34. Коя типично българска манджа не обичаш? Може и повече от една.
35. Кога ще дойде краят на света? :mrgreen:

Ох... 'ай' стига толкова засега... Май никой от забравените въпроси не си припомних, но затова пък наваксвам с други.

Със здраве. :)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Faith_no_more

Би ли направил нещо, непривично за теб, за да впечатлиш някого? Защо? Ако е нещо, което противоречи на дългогодишно утвърдени принципи и виждания - не. Това ще е просто единична проява на някакви качества/предпочитания/... и в другия ще се създаде впечатлението, че съм такъв по принцип. Освен това и аз самият ще знам, че съм спечелил доверието му по неестествен път, а при това положение нещата няма как да свършат добре. Получава се само с естествено поведение :) Ако става въпрос за нещо по-безобидно обаче, което не влиза в категорията от първото изречение, не виждам проблем.

Напиши сравнение на 15 съфорумци с животни и обясни избора си.

dimo - миеща мечка
Mushmul - врабче
pora_e_priqtel - естествено
MERCES_LETIFER - катеричка
Плазмодий - ястреб
Jamesmagno - вълк
FloWersOfEviL - коала
Мила - уомбат
Нора - киви
MidwinterSun - не само заради аватара британска котка
Валя - пантера
Георги - тасманийски дявол
Lord - мъдрият лос
Ива - гризли
Ангел - опосум

Искаш и обосновка ... това ще е трудничко. Трябва да прекараш повече време с тях и ще добиеш представа за това защо съм ги избрал. Все пак като утешение ще ти кажа, че снимките не са за отбий номера и съм сложил всичко, както наистина го мисля. :)

yanislava_kirilova #2

Представял ли си си как изглежда някой форумец, а когато го видиш на живо да е нещо коренно различно и ако да, как си го представяше?
Мила си я представях с рядка гарвановочерна коса, висока около 1,85, с очила и черни дрехи. Диана пък с издължено лице, висока около 1,70 и с коса до под раменете.

Би ли се върнал да живееш в Свищов? По-скоро не, защото не предлага възможностите за развитие, които София има.

Как плануваш да прекараш лятото? Моренце, планина, София, работа ............... Надявам се по-голямата част да я прекарам в работа, но ще опитам да си организирам и ходене някъде на планина :)
Strength and honor.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

The Stig

Дай и аз да пробвам
Сравни форумци с алкохолни напитки и обясни защо

Нора - коняк
Валя - абсент
Силвия - бяло вино
Иво - шампанско
Киро - саке
Георги - бърбън
Евтим - мастика
Диана - водка
Ники - ракия
Пора - бира

thegirl #2

Като трябва да пишеш сравния за форумците ..... интересни ли са ти или те вбесяват :P
За досегашните нямах нищо против, предстои обаче да отрежа Кристо поради уважителни причини.
Кой искаш да е следващият разпитван? Захариев или Faith_no_more
Колко часа е най-дългата ти форумна? Тя беше съвсем наскоро - седемнадесет часа и половина :mrgreen:

The Stig #2
Сетих се още нещо

Ако трябва да избираш между най-добрата мусака, която някога може да бъде приготвена и секс, кое ще избереш?

Мусаката, защото ще е като подсилка за второто.
Последно промяна от Bagatur на 03 Юни 2011, 22:10, променено общо 1 път.
Strength and honor.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Kristo написа:Аз също ще задам въпроси, ама ще са дълги, отдели време да отговориш:

Сравни рандъм форонци с:

- марка автомобили
- известни футболисти
- български футболни отбори
- знамена на държави/области (ест, с линк или картинка)
- вокалисти на Д2
- селскостопански животни (демек по фермите дето са... или бившите ткзс-та)
Кристо, от автомобили и футбол се интересувам точно толкова, колкото и от това как свършват Листопад и Гюмюш. Демек никак. Това със знамената намирам за прекалено скучно, за да пробуди някакъв интерес у някого, а ако им наизмисля сравнения със селскостопанските животни, ще ми се обидят :mrgreen: По-добре попитай нещо.
Strength and honor.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”