Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?

Мнение от Bestcho »

brdnc написа:
Bestcho написа:Да , набързо ми оправихте оценките , обаче има малки неточности . По история оценката от дипломата ми е 5.13 , останалото е така . Очаквам на матурата по БЕЛ оценка над 5.50 , защото на теста имам не повече от 2-3 грешки , а на отворените въпроси всичко освен резюмето ми е вярно ( като казвам освен , защото то няма в отговорите написано резюме ) . И все пак смятам , че и резюмето ми е на ниво . По Философия очаквам около 5 и нещо , но ще видим :) Аз съм ги записал като желания тези специалности , пък ако стигне балът , стигне , ако не , ще търся други варианти ;)
Ако не ти стигне балът за редовно, можеш да запишеш задочно. :wink: Не се отчайвай!
Не съм се отчаял , смятам , че за една от специалностите поне в листа ми , би трябвало да стигне .
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Всичко много хубаво, ама да излизат резултатите вече, че останах и без коса и без нокти. xD
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
FlaMe_DarKneSS
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от FlaMe_DarKneSS »

Някой има ли информация кои е сайтът, където ще могат да се проверят резултатите ?
Don't walk as if u rule the world. Walk as if u don't care who rules the world...!
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

След като въведа данните си, ми излиза, че е намерен зрелостник с посочените данни. Това е така, защото не са излезли резултатите ли? Защото при личните ми данни за резултати от СУ, ми бяха написани входящия номер, ЕГН-то и името, преди дори да са излезли резултатите. Макар че там си пише за резултати от Септемврийската сесия. Най-вероятно е заради това.
Crazyneo
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство

Мнение от Crazyneo »

Казано е че резултатите са по-добри спрямо същата скала.. което не означава, че тази година скалата ще е същата или аз не съм разбрал правилно?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Скалата остава същата, това се обяви в медиите още при провеждането на матурата по БЕЛ. Нямаше иначе да извеждат сравнение на базата на същата скала, пък после да добавят "...но по новата скала масово зрелостниците в България отново се оказаха пълни идиоти" :mrgreen: :roll:
Crazyneo
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство

Мнение от Crazyneo »

Георги Герасимов написа:Скалата остава същата, това се обяви в медиите още при провеждането на матурата по БЕЛ. Нямаше иначе да извеждат сравнение на базата на същата скала, пък после да добавят "...но по новата скала масово зрелостниците в България отново се оказаха пълни идиоти" :mrgreen: :roll:
Ами сравнението може да се извърши точково(без да се използват скали: Пешо(випуск 2010):77 точки Иванчо(випуск 2011):80точки)... и как могат да го сравнят при условие, всяка година зрелостниците са различен бой... на каква база ги сравняват. Коефициент явили - оценка или брой точки какво : ))) Другото което е ако тази година нещата са били по-лесни резултатите да са по-високи и да уравновесят нещата с различна скала(защото всички знаем, че почти всички специалности вече може да се кандидатстват с матури)
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ

Мнение от iprodanov »

Георги Герасимов написа:Тази година матурите като цяло са по-добри от миналогодишните.
Сцепихме се да преписваме демек. :lol:

^средно аритметично? :scratch:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Масово има тенденция да се смята, че матурата по БЕЛ е била по-трудна и човек, който участваше в проверяването го каза - ако има промяна в скалата - тя ще е надолу, но щом оценките са на база скалата от миналата година - приемете, че такава промяна просто няма да има :) (отново информация, оповестена от доста време в медиите)

Най-доброто място където можете да видите инфото като излезе е на сайта на МОН. За момента нищо няма да видите на другия сайт, защото инфото там е от септемврийската сесия миналата година. :)

На какъв принцип са определени успехите не мога да кажа, не пречи разлика особена да няма а министър Игнатов просто да си прави леко PR-че ;) От изявлението му в медиите обаче се очаква до петък да има по-точна статистическа информация :)
brdnc
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от brdnc »

Хора ,гледам в една друга тема едно момиче твърди, че са им казали резултатите от изпитите в училище :? :?: :roll: На някой друг? Аз днес срещнах две от учителките ми от училище и нищо не знаеха за резултати?! Казаха, че до петък ще ги обявят..?
Защо едни имат шанса да си научат оценките преди другите? :roll: Малко...не е съвсем честно 8) ...
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология

Мнение от yolinaA »

Вярно е, и от моя град две у-ща знаят резултатите.
brdnc
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от brdnc »

yolinaA написа:Вярно е, и от моя град две у-ща знаят резултатите.
Е, браво.. :? :roll:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Не е до честност а до възможности и познанства сред администрацията :) Преподавателката по БЕЛ от моето училище, която беше сред проверяващите не можа да ми каже нищо индивидуално. Явно "връзките" трябва да са на малко по-министерско ниво :) Споко, щом има резултати, които се знаят вече, значи съвсем скоро ще се появят и в нета :)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”