[КСК 2011] Английски език

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
lachapelle
В началото бе словото
Специалност: Екология

Re: [КСК 2011] Английски език

Мнение от lachapelle »

Здравейте колеги!
Студент съм към СУ , при БФ.Имам огромното желание да кандидатствам английска филология.Бих бил много благодарен ако ми отговорите на няколко въпроса , за което Ви благодаря предварително.
1.Завършил съм преди 4 години.Не държа матура ,как се образува бала в моя случай, също така коит предмети се влизат от дипломата?
2.Надявам се да не прозвучи идеотски и дори дебилно , но ако може някой да ми разясни разлики или приличи (изобщо ако може да става дума за такива) м/у филология и лингвистика.
:)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

В твоя случай балът се образува по следния начин: 3х оценката от изпита по Английски език + оценката от дипломата ти по чужд език (най-високата).
Facebook
Изображение
lachapelle
В началото бе словото
Специалност: Екология

Мнение от lachapelle »

Благодаря.Защото ми казах , че се взимат и оценките по етика и право и философия.Така или иначе тези дни ще отида до учебен отдел в ректората.Мерси отново!
little_man
В началото бе словото
Специалност: Все още нямам
Курс: кандидат-студент

Мнение от little_man »

Здравейте колеги!
По кой учебник се готвите?И въобще има ли такъв определен?
И другия ми въпрос. Има ли качени някъде изпитите от минали години?
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Няма учебници.Само книжките,които СУ издава.Изпитите ги има само и единствено там,никъде не са качвани,няма и да ги качат :D
Попринцип всеки учебник по английски ти е в помощ що се отнася до граматика и до Английския въобще.Но във връзка с формата и неговите изисквания можеш да го видиш само в книжките :wink: Има ги на Славейков най-вече,също в книжарниците на СУ и в някои други книжарници по центъра.
Особеностите на есето може да видиш в книжката " Писане на есе,6 стъпки към успеха" на Румяна Благоева от изд.PONS
Това е,дано отговаря на въпросите ти :P
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Това също е полезно...

Изображение
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
lumpish
В началото бе словото

Мнение от lumpish »

Достоверна ли е наистина информацията, която някои от вас дадоха, отнасяща се до занижената скала за оценяване? Не следва ли тя да е съобразена с общия среден успех на кандидатите за всяка отделна година?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Не знам за скалата, но СУ не се съобразява с общия среден успех на кандидатите, има си система за оцяняване и това е. Не е както в някои от другите университети, дори 80% да ти е вярното да имаш 6. В СУ трябва да си си в границите за 6.00 :wink:
Последно промяна от thegirl на 27 Апр 2011, 20:08, променено общо 1 път.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Не е вярно това.Има си скала за оценяване,но тя наистина е занижена. При максимум от 90 точки 6.00 можеш да получиш ако имаш т 82.5 точки нагоре.Т.е имаш ли под 7 грешки оценката ти се смята за 6.00 :wink:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
lumpish
В началото бе словото

Мнение от lumpish »

Това предполага възникването на проблеми при класиранията, но като гледам, повечето кандидати се осират на изпита.

Между другото, горепоказаната книжка е наистина полезна за тези, които искат да научат за структурата и особеностите на есето, който изискват от Университета.
На мен ми беше невъобразимо трудно да вникна в идеята, че трябва да набутвам конкретни примери във всяка тема, та дори в тези с по-абстрактни заглавия. След доста написани есета, разбира се, започва да се усеща колко по-лесно всъщност се пише англоезично съчинение, най-вече заради праволинейната му структура, стига да човек да загърби досегашните си схващания.
fabsss
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от fabsss »

Автоматично се взима по-високата оценка от изпита/матурата по АЕ,нали?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Да :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя

Мнение от yolinaA »

Вярно ли е, че при грешен отговор се взима точка?
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Не.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
kalexandr
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от kalexandr »

Колеги, някой може ли да ми даде някаква информация за изпита по английски? Също така някаква книжка или нещо, откъдето мога да се подготвя? ..че то не останло време :compress:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”