Дати за изпитите + Правилник за прием
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Mandarinkata
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Дати за изпитите + Правилник за прием
Мерси много за бързия отговор 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
По принцип не е нужно да си държал изпит, за да кандидатстваш с оценката от матурата. Но това беше така и миналата година. Нещо не си разбрала познатата си, или тя самата не е разбрала. Винаги се е изисквало да се плати таксата за един изпит (30 лв., сега ги водят такса за участие в класирането), за да се признае оценката от матурата, но не е било задължително да се явиш на изпит. Сега също не е.Mandarinkata написа:2. Трябва ли да съм била на предварителен или редовен изпит, за да кандидатствам с оценката от матурата (тук не знам дали ще ме разберете). Питам, защото мин. година една позната пробва да си подаде документите за кандидатстване в СУ с оценката от матурата по БЕЛ, но й били казали, че не може, понеже не е ходила на изпит, било то предварителен или редовен.
Абсолютно нищо не е нужно да представяш.Mandarinkata написа:3. И последен въпрос-бях студентка за кратко в УНСС (към месец и малко), но се отписах, сега трябва ли да представям някакви документи от там? По принцип те не ми дадоха нищо, само ми върнаха дипломата.
-
Mandarinkata
- В началото бе словото
Благодаря отново

- жълтия сняг
- В началото бе словото
Днес изпусанх последният срок за записване за изпит..
Да попитам има ли шанс да бъдат дадени още няколко дни реверанс, както миналата година.
И да попитам, ако не съм подал документи за изпита по Български, после дали може да платя 30 лева и да подам документи за класниране само с оценката от матурите. Благодаря ви предварително
Да попитам има ли шанс да бъдат дадени още няколко дни реверанс, както миналата година.
И да попитам, ако не съм подал документи за изпита по Български, после дали може да платя 30 лева и да подам документи за класниране само с оценката от матурите. Благодаря ви предварително
1ви курс, Софтуерно инженерство
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
- Курс: втори
Да, може да подадеш документи само за кандидатстване с матура.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
"Реверанс" надали ще има - време за записване за втората сесия имаше още от започването на подаването на документи за първата. Колкото до оценките от матурата - така или иначе като подаваш документи за класиране (този срок вече не пропускай) плащаш 30 лв, там отбелязваш какви оценки от матурата искаш да използваш 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
нали утре е последният срок?жълтия сняг написа:Днес изпусанх последният срок за записване за изпит..
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Хора, четете внимателно, моля ви, че стават белиЧл. 9. (1) Заявяване за явяване на кандидатстудентските изпити от двете сесии се подават в следните срокове:
1. първа сесия – 28.02.2011 г. до 18.03.2011 г.;
2. втора сесия – до 30.05.2011 г.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
а, мен това много не ме интересува, другите да го мислят

-
famozniqt
- В началото бе словото
Опа май взех, че гръмнах. 
И аз днес към края на деня видях, че днес е последния срок ...
Това се отнася и за магистърските програми, нали ? Има ли някакъв шанс да се подадат документи тези дни ?
Това се отнася и за магистърските програми, нали ? Има ли някакъв шанс да се подадат документи тези дни ?
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Ето какво намерих в правилника за кандидатмагистърската кампания тази година:

Чл. 15. (1) Кандидатите подават лично или чрез други лица документи за кандидатстване в деканата на факултета, който предлага обучението в магистърските програми по съответните специалности:
1. Сроковете за подаване на документите се определят от съответните факултети, но не по-късно от 10.09.2010 г.
2. За магистърските програми, започващи от летния семестър, документи могат да се приемат до 11.02.2011 г.
Повече инфо тукЧл. 26. (1) В първия етап участват само кандидатстващите за места, субсидирани от държавата. За издаване на заповед за записването на класираните кандидати, факултетите представят в Учебен отдел в срок до 17.09.2010 г. следните документи:
...
Да и аз видях това, но само ме обърква, на всякъде различни неща пише и повечето информация е стара. :/
Ето тук намерих информация, но е стара, за миналата година. Дано и тази да е така, срока да е по-късно.
Дори и тук нищо не пише за дати.
Някой ако е подавал документи за магистърските програми или в видял нещо някъде по стените, нека да каже
Ето тук намерих информация, но е стара, за миналата година. Дано и тази да е така, срока да е по-късно.
Дори и тук нищо не пише за дати.
Някой ако е подавал документи за магистърските програми или в видял нещо някъде по стените, нека да каже
Срокът за записване приключи вчера, но в 16:30 имаше ужасно много желаещи, чакащи да се запишат, та излезе един бая стресиран батко и каза "Който не бърза много, да дойде утре!"
Естествено веднага бе нападнат с въпроси и в крайна сметка голяма част от кандидатстващите си тръгнаха с надеждата да се запишат днес. Съмнявам се да го казали, защото не могат да приемат всички до края на работното им време. Но разбира се има телефон за връзка... Ако искате се пробвайте или се обадете. Успех!
Естествено веднага бе нападнат с въпроси и в крайна сметка голяма част от кандидатстващите си тръгнаха с надеждата да се запишат днес. Съмнявам се да го казали, защото не могат да приемат всички до края на работното им време. Но разбира се има телефон за връзка... Ако искате се пробвайте или се обадете. Успех!
I am the one who blames only you,
The flames in my eyes now blackens my view...
Too proud to beg
Too stubborn to try
I’d look in your face
And spit in your eye
But I'm willing to change
I'm going to try
To show you I am strong enough to
Trust in you!
The flames in my eyes now blackens my view...
Too proud to beg
Too stubborn to try
I’d look in your face
And spit in your eye
But I'm willing to change
I'm going to try
To show you I am strong enough to
Trust in you!
-
Philip
- Пишете, о, братя
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: forum.uni-sofia.bg
Искам да попитам,каква сума се заплаща за документите за класиране?