Славянска филология 10/11

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Публикувай отговор
Bezumie
В началото бе словото

Re: Славянска филология 10/11

Мнение от Bezumie »

Така... държа да споделя с колегите, които ще се явяват при Гешев, че има много особен подход на препитване. По време на изпитването те оставя да си четеш от лекции/записки/лап-топ. Дори не беше проблем да му кажеш "момент да си намеря въпроса в тетрадката" и да почнеш да ровиш под носа му. Написа шестици на почти всичко живо + тези, които дори не знаят за какво иде реч по тоя предмет. НО! тези благини не важаха за всички... мене ме изхвърли, защото си погледнах бележките, които направих, докато чаках в кабинета му. Същото е станало и с още една колежка. Не се знае какво ще му скимне, така че бъдете готови за всичко. :blackeye:

Ако някой има логично обяснение, нека сподели, защото аз определено недоумявам, както и останалите колеги в групата. :scratch:
Аватар
absolutelymagic
В началото бе словото
Специалност: Славянска филология СУ
Курс: първи

Мнение от absolutelymagic »

Здравейте, някой да е минавал реалиите на Полша при Рикев? Интересува ме какви са изискванията му за изпита, защото не мисля, че мога да изуча цялата полска история с подробности за момента и съм леко паникьосана :)
Bezumie
В началото бе словото

Мнение от Bezumie »

Рикев се оказа най-нормалният и свестен преподавател тая сесия, което го подозирах, де... :)

А кой е тоя тъпанар, който пише програмата?! С едни дупки от по 2/4 часа. :shock: Надявам се, че ще може да се разберем с преподавателите, за да не висим по цял ден из СУ в чакане.
Аватар
Megi_k
В началото бе словото

Мнение от Megi_k »

Колеги, не се впечатлявайте от програмата, слагат дупки, но пък винаги имате възможност да разговаряте с преподавателите и стига да могат , веднага се запълва свободното време :flower:
Разберете се в групата и им предложете :)

А часовете при Рикев бяха невероятни :flower: . Жалко, че чак сега видях, че сте питали :) Изпитът при него не е труден, достатъчно е да сте си водили лекциите, добре и да имате основни познания. Но няма да ви мъчи и тормози , в никакъв случай. На мен записките ми бяха напълно достатъчни. Но той така увлекателно разказва, че дори и исторята като цяло да не ви е сила, пак ви грабва.
На мен ми се беше паднало за Позитивизма . Като цяло неговият изпит е най- хубавия през 1-вия семестър. :flower:
Последно промяна от Megi_k на 27 Фев 2011, 00:07, променено общо 1 път.
Аватар
Biondetta
От дъжд на вятър
Специалност: Славянска филология

Мнение от Biondetta »

Искам да питам за избираемата дисциплина - философия. Къде трябва да се запиша? От отдел студенти ме пратиха във философския факултет, а от там ме пратиха обратно в отдел студенти :cry: :?:
"Погиб поэт! - невольник чести -
Пал, оклеветанный молвой,
С свинцом в груди и жаждой мести,
Поникнув гордой головой! ..."
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Отиваш на първата/втората/третата и пр. лекция и казваш на преподавателя, че искаш да се запишеш.
Аватар
absolutelymagic
В началото бе словото

Колеги, някой може ли да обясни по-подробно за изпита при Р. Димчева. Към лекциите ли да се придържаме или да четем от учебници. Освен това разбрах, че има въпрос, който е по библиографията и не мога да разбера какво трябва да се говори по това... какви са ми впечатленията ли? Нещо този изпит е пълна каша... има и някакви точки от конспекта, които изобщо не са ни давани :) Ако някой може да обясни нещо за ориентация, ще съм благодарна.
Аватар
Megi_k
В началото бе словото

Мнение от Megi_k »

absolutelymagic написа:Колеги, някой може ли да обясни по-подробно за изпита при Р. Димчева. Към лекциите ли да се придържаме или да четем от учебници. Освен това разбрах, че има въпрос, който е по библиографията и не мога да разбера какво трябва да се говори по това... какви са ми впечатленията ли? Нещо този изпит е пълна каша... има и някакви точки от конспекта, които изобщо не са ни давани :) Ако някой може да обясни нещо за ориентация, ще съм благодарна.
Изпитът при Димчева е тежък, но не е невъзможно да се вземе.
Изпитват те тя и асистентът. Теглиш си два въпроса, например : Рима и някой от творчески процес.
Въпросите по библиографията могат да са различни, може да те пита нещо за нещата на Арнаудов - Изледването му върху Яворов.

Някой от точките в конспекта отпадат , а други се предполага, че трябва да сте ги минали на упражнение.
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Р. Димчева е изключително доволна, ако говориш по нейните лекции. Само те са достатъчни да си вземеш изпита, и то с доста прилична оценка.
Аватар
absolutelymagic
В началото бе словото

Благодаря за съветите, колеги :) Ще видим какво е положението като мине изпита
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Хм.. имам един въпрос... как стоят нещата с кредитите, при недостатъчни кредити някой може ли да запише следваща година?
Аватар
Nukta
От дъжд на вятър

Мнение от Nukta »

Да, можеш. Кредитите ти трябват за Еразъм, т.е. след него.
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Ахам, бях подочула нещо такова. А ако нямаме оценка от избираем предмет, предполагам,че може да го изкараме и със следващия курс?
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Може. Освен това, на нас ни изискват само два избираеми
за цялото следване, понеже и без това имаме доста
предмети, предполагам, че натрупваме достатъчно точки,
макар че аз никога не съм ги виждала, дет' се казва, наживо...
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Меббет.Добродошла поново. (:
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”