Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?
Какви изпити имаш тогава?
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Теория на 7, а на 9 и 10 практика (курсов проект) по стоманобетон, организация на строителството и архитектурно проектиране... За които изпити не съм учил, разбира се...Judas написа:Какви изпити имаш тогава?
Но има време де...
Днеска впрочем се записах за журналистиката, само че онлайн и получих друг входящ номер...

- HorusEye
- В началото бе словото
Малко бисерчета
- Книгата е нещо много хубаво, носи знания за света, за нещата, които ни заобикалят, но стихотворението ни показва, че от много четене човек може да се пристрасти, да наруши душевното си спокойствие и да влезе в психиатрия. Затова аз избирам да живея.
- Вместо да лежа с книга и да чета и така да минават дните и нощите ми, предпочитам да се събудя в леглото с любимата, да извършим някакви действия от реалния живот и да съм спокоен, че животът ми не е минал напразно.
- Книгите са прозорец към света, но не са врата.
- Чудя се кой си купува днес книги в тази криза. Хората си дават основно парите за хероин -както млади, така и стари.
- Благодаря на Кирил и Методий, че са създали азбуката, за да мога днес да чета книги.
- В модерните времена, в които живеем, аз не познавам хора, които четат книги, но бих се зарадвал да се срещна с такъв, който чете.
- Далчев не трябва да се оплаква така, а да види как да излезе от депресията - с писане и четене явно не става.
- Далчев е много нещастен. От четене е нямал време да има любима, да се ожени, да създаде семейство и деца. Не е късно да се вземе в ръце и да оправи живота си, не да се оплаква.
- Който попадне в затвора, трябва да го затворят в килия, пълна с книги, та да чете и да разбере какво е нещастието.
- Далчев е дияволист (вместо диаболист), ерузист (вместо ерудит), вещник (пише за вещите).
- Книгата е нещо много хубаво, носи знания за света, за нещата, които ни заобикалят, но стихотворението ни показва, че от много четене човек може да се пристрасти, да наруши душевното си спокойствие и да влезе в психиатрия. Затова аз избирам да живея.
- Вместо да лежа с книга и да чета и така да минават дните и нощите ми, предпочитам да се събудя в леглото с любимата, да извършим някакви действия от реалния живот и да съм спокоен, че животът ми не е минал напразно.
- Чудя се кой си купува днес книги в тази криза. Хората си дават основно парите за хероин -както млади, така и стари.
- Благодаря на Кирил и Методий, че са създали азбуката, за да мога днес да чета книги.
- В модерните времена, в които живеем, аз не познавам хора, които четат книги, но бих се зарадвал да се срещна с такъв, който чете.
- Далчев не трябва да се оплаква така, а да види как да излезе от депресията - с писане и четене явно не става.
- Далчев е много нещастен. От четене е нямал време да има любима, да се ожени, да създаде семейство и деца. Не е късно да се вземе в ръце и да оправи живота си, не да се оплаква.
- Който попадне в затвора, трябва да го затворят в килия, пълна с книги, та да чете и да разбере какво е нещастието.
- Далчев е дияволист (вместо диаболист), ерузист (вместо ерудит), вещник (пише за вещите).
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Голямата драма в тези изказвания не е толкова в посланието, което (не)носят а във факта, че зрелостниците като чуят "есе" и започват да мажат тоталните глупости. Около мен масово се коментираше после "абе, писах някакво есенце"... Идеята на литературното есе е да се даде повече свобода в тълкуванието, НО да се запази литературната рамка - без хероин, шменти-капели и каквото още се сетите... Иначе благодаря за бисерите, ободряващи са 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Аз пък знам (и то не от едно място), че литературното есе по структура си е чисто литературноинтерпретативно съчинение, със същите похвати за анализиране и т.н. и т.н., само че с тази малка разлика, че при есето можеш да си позволиш да използваш многоточие, питанки, удивителни, да разговаряш ако щеш, но всичко това е само и единствено с една цел - емоционалност. Есето е емоционален анализ, а съчинението си е обикновен анализ, без никакви чувства... Но мнозина правят грешката да пишат за есето, като за обикновено конкурсно есе, в което разкриваш любознателността си и високото си ниво на обща култура.Георги Герасимов написа:Голямата драма в тези изказвания не е толкова в посланието, което (не)носят а във факта, че зрелостниците като чуят "есе" и започват да мажат тоталните глупости. Около мен масово се коментираше после "абе, писах някакво есенце"... Идеята на литературното есе е да се даде повече свобода в тълкуванието, НО да се запази литературната рамка - без хероин, шменти-капели и каквото още се сетите... Иначе благодаря за бисерите, ободряващи са

-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Благодаря за бисерите . Лошото обаче е , че не ми е смешно , а тъжно . Как е възможно зрелостник да напише такива меко казано глупости . Какво в крайна сметка е правил в училище тези 12 години . Сега се сещам , за една моя учителка , която казваше , че някои са изгубили 12 години от живота си в училище , без да има каквато и да била полза и разбирам колко е била права . Ако аз бях на мястото на проверяващите и видех такова изречение , надолу нямаше да проверявам ..
И все пак , ако се загледате по-внимателно , ще видите , че тези умотворения , всъщност са неща , които са учени на изуст и не са доучени . Точно това правят най-често учениците и адски много грешат . Една голяма част учат всяка една тема на изуст и от толкова автори и произведения в главата им става каша и се стига точно до такива комични изречения . От личен опит съм се убедил , че правилния метод , за научаване е постепенно натрупване на знания в мозъка , в противен случай виждате какво се случва ..
И все пак , ако се загледате по-внимателно , ще видите , че тези умотворения , всъщност са неща , които са учени на изуст и не са доучени . Точно това правят най-често учениците и адски много грешат . Една голяма част учат всяка една тема на изуст и от толкова автори и произведения в главата им става каша и се стига точно до такива комични изречения . От личен опит съм се убедил , че правилния метод , за научаване е постепенно натрупване на знания в мозъка , в противен случай виждате какво се случва ..
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Аз пък отправям своите адмирации към последния бисеросъздател, който измисли новата ми любима дума - "вещник", проявил е самостоятелност, новаторство и оригиналност в анализирането на поставения проблем.Bestcho написа:Благодаря за бисерите . Лошото обаче е , че не ми е смешно , а тъжно . Как е възможно зрелостник да напише такива меко казано глупости . Какво в крайна сметка е правил в училище тези 12 години . Сега се сещам , за една моя учителка , която казваше , че някои са изгубили 12 години от живота си в училище , без да има каквато и да била полза и разбирам колко е била права . Ако аз бях на мястото на проверяващите и видех такова изречение , надолу нямаше да проверявам.

Последно промяна от Judas на 28 Май 2011, 17:37, променено общо 1 път.
Значе е готов за СУ.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Мисля , че тази дума трябва да се патентова . Не може да се допусне някой подъл човек да си припише гениалната идея за неяcerbera написа:Аз пък отправям своите адмирации към последния бисеросъздател, който измисли новата ми любима дума - "вещник", проявил е самостоятелност, новаторство и оригиналност в анализирането на поставения проблем.Bestcho написа:Благодаря за бисерите . Лошото обаче е , че не ми е смешно , а тъжно . Как е възможно зрелостник да напише такива меко казано глупости . Какво в крайна сметка е правил в училище тези 12 години . Сега се сещам , за една моя учителка , която казваше , че някои са изгубили 12 години от живота си в училище , без да има каквато и да била полза и разбирам колко е била права . Ако аз бях на мястото на проверяващите и видех такова изречение , надолу нямаше да проверявам.
Пп -
. Този е моя любим бисер . Откровение , от което прозира любознателността на българина ^^- Благодаря на Кирил и Методий, че са създали азбуката, за да мога днес да чета книги.
Къде ги намери?HorusEye написа:Малко бисерчета
Какви оценки очаквате от матурите?
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
"Аза толкова много се е вманиачил в книгите, че не той чете тях, а те неговия живот - страница по страница, докато един ден осъзнава, че книгите са го изпразнили вътрешно поради присъствието единствено на кориците от живота си."
философията от Боен клуб ftw.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Хахаха . Колко мъка има по тоя свят боже ..iprodanov написа:"Аза толкова много се е вманиачил в книгите, че не той чете тях, а те неговия живот - страница по страница, докато един ден осъзнава, че книгите са го изпразнили вътрешно поради присъствието единствено на кориците от живота си."
Ами аз очаквам оценка над пет . От първи до 30 въпрос имам предполагам максимум 3-4 грешки . Всички останали отворени въпроси , без резюмето , са ми напълно вярни . Казвам без резюмето , не защото не съм написал такова , а защото няма конкретно написано примерно резюме . Интепретативното си съчинение , смятам , че съм написал на ниво също . Като се има и в предвид , че 76 точки са 5.50 , а само тестът дава 70 би трябвало да не се изненадам неприятноbrdnc написа:
Какви оценки очаквате от матурите?
- HorusEye
- В началото бе словото
76 точки за 5,50.
Толкова малко. Аз чух, че над 80 и нещо са за толкова.
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Все пак нивото на учениците е ниско, нормално е да се смъкват критериите, защото шестици ще получат тогава около стотина късметлийчета. То време не остана, след няколко дена ще разберем и критериите, и оценките си...HorusEye написа:76 точки за 5,50.Толкова малко. Аз чух, че над 80 и нещо са за толкова.