thegirl написа:Когато разкажеш на един англичанин смешен виц, той се усмихва, скромен е, има маниери. Когато кажеш виц на един французин, той се смее от сърце. Широко скроен човек е, и си слуша сърцето. А когато кажеш виц на българин, той ще ти каже: Аз го знам по друг начин!:DDD
Това е абсолютно вярно!
Чък Норис уби Бин Ладен, като го сръчкал във Фейсбук...
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Тва не знам за вицове ли е, ама си заслужава да се види. Бисери от матурата по БЕЛ тая година
- Книгата е нещо много хубаво, носи знания за света, за нещата, които ни заобикалят, но стихотворението ни показва, че от много четене човек може да се пристрасти, да наруши душевното си спокойствие и да влезе в психиатрия. Затова аз избирам да живея.
- Вместо да лежа с книга и да чета и така да минават дните и нощите ми, предпочитам да се събудя в леглото с любимата, да извършим някакви действия от реалния живот и да съм спокоен, че животът ми не е минал напразно.
- Книгите са прозорец към света, но не са врата.
- Чудя се кой си купува днес книги в тази криза. Хората си дават основно парите за хероин -както млади, така и стари.
- Благодаря на Кирил и Методий, че са създали азбуката, за да мога днес да чета книги.
- В модерните времена, в които живеем, аз не познавам хора, които четат книги, но бих се зарадвал да се срещна с такъв, който чете.
- Далчев не трябва да се оплаква така, а да види как да излезе от депресията - с писане и четене явно не става.
- Далчев е много нещастен. От четене е нямал време да има любима, да се ожени, да създаде семейство и деца. Не е късно да се вземе в ръце и да оправи живота си, не да се оплаква.
- Който попадне в затвора, трябва да го затворят в килия, пълна с книги, та да чете и да разбере какво е нещастието.
- Далчев е дияволист (вместо диаболист), ерузист (вместо ерудит), вещник (пише за вещите).
А, тъкмо малко по-рано коментирах под един пост във ФБ, че тотално не разбирам кой е бутнал това нещо при бисерите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Две зайчета много се обичали и най-накрая решили да си имат малки зайчета. Опитвали цяла година - нищо. Най-накрая решили да отидат на доктор. Влизат те при доктора и му казват:
– Докторе, отдавна сме заедно, много се обичаме и искаме да си имаме малки зайчета. Можете ли да ни помогнете с нещо?
Докторът:
– Момчета, как я мислите вие тая работа?!
Геле вече година работи в завода, един ден той тикал празна количка покрита с вестник към портала. Пазачът го попитал:
- Що караш?
- Ммм нищо - отговорил Геле.
- Вдигни вестника!!
И наистина количката била празна. На следващия ден товa ce повторило, а след това и потретило. Спирайки го за пореден път пазачът казал:
- Що караш? Пак ли нищо? Вдигни вестника!
И този път, когато видял, че е празна пазачът се навел и му казал:
- Абе че крадеш, крадеш - ама кажи ми кво крадеш?
- Кьорав ли си... колички!
Един пътнически самолет бил отвлечен от група терористи. Те заплашили, че ще почнат да убиват хората на борда по техния произход, и то по азбучен ред! След като не им били "уважени" желанията, те почнали да изпълняват обещаното и стигнали до буквата К.
Едно малко азиатче тогава се обрнало към баща си:
- Татко, ние нали сме китайци?
А бащата го ръгнал:
- Шшшт! Днеска сме японци!
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
menina.do.mar написа:
Един пътнически самолет бил отвлечен от група терористи. Те заплашили, че ще почнат да убиват хората на борда по техния произход, и то по азбучен ред! След като не им били "уважени" желанията, те почнали да изпълняват обещаното и стигнали до буквата К.
Едно малко азиатче тогава се обрнало към баща си:
- Татко, ние нали сме китайци?
А бащата го ръгнал:
- Шшшт! Днеска сме японци!
Само дето трябва да е наобратно - японците са тези, които твърдят, че са самостоятелна раса и не дават да им се изследват императорите
Иначе, в балкански превод, избивайки по азбучен ред наобратно, македончето би твърдяло, че е българче
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.