"За" или "против" църковния брак?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: "За" или "против" църковния брак?
То не е точно защото е църковен, а защото освен самата церемония имаш и гости, ресторанти, рокли, букети, не знам си кво си -.-
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
е то и само граждански да имаш, пак даваш маса пари за гости, рокличка и т.н. :Р
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Искрено се ядосвам на себе си за всяко твое мнение, което сглупя да прочета.Kristo написа:Църковния брак е лукс и каприз и трябва да се премахне. Не стига че си стигнал дъното да се жениш, ми и Бог трябва да ти гледа сеира... тва е подигравка с религията, носеща моето име...
Аз съм "за" църковния брак и мисля, че е прекрасно да се вречеш в любов и пред Бог.
За мен той е много по-истински и има много по-дълбок символизъм от сухарската церемония в някоя миришеща на соц ритуална зала.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Едно, че трябва да докажеш първо, че Бог съществува,menina.do.mar написа:Искрено се ядосвам на себе си за всяко твое мнение, което сглупя да прочета.Kristo написа:Църковния брак е лукс и каприз и трябва да се премахне. Не стига че си стигнал дъното да се жениш, ми и Бог трябва да ти гледа сеира... тва е подигравка с религията, носеща моето име...
Аз съм "за" църковния брак и мисля, че е прекрасно да се вречеш в любов и пред Бог.
За мен той е много по-истински и има много по-дълбок символизъм от сухарската церемония в някоя миришеща на соц ритуална зала.
второ, че ако ще се вричаш пред него, трябва да си сигурен/а, че няма да последва развод, а това никой не го гарантира...
и трето - символизъм, церемонии, алабализми, тия неща са морално-остарели, 21ви век сме, а не по времето на Нерон... Ако си толкоз против соц-залата, направи церемонията на брега на морето или у вас...
А не говорим, че съм изцяло против брака, като институция, защото се е изчерпал и не си струва да минаваш през 9те кръга на Развода, само щото си искала да имаш 3-4ч яка церемония със всичките му патаклами...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това винаги ми е звучало идейно.Kristo написа:Ако си толкоз против соц-залата, направи церемонията на брега на морето или у вас...
Kristo написа:А не говорим, че съм изцяло против брака, като институция, защото се е изчерпал и не си струва да минаваш през 9те кръга на Развода, само щото си искала да имаш 3-4ч яка церемония със всичките му патаклами...

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Е как пък се е развела без той да разбере?!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А де!FloWersOfEviL написа:Е как пък се е развела без той да разбере?!

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Нашенска му работа...
И после защо има толкова вицове за адвокати... 
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Всъщност не е толкова трудно. При положение че жената е искала развод, неговото съгласие дори не е било необходимо.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Съгласие може и да не е необходимо, но уведомяването на ответната страна е задължително. Не че не може да се получи ситуация, в която да уведомяването да не се получи, но развод без знанието на съпруга/съпругата е немислим. Все пак разводът повлича след себе си редица други последници - имущество, родителски права...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Е, кво, ако беше мъжът, щеше да е друго? Мислех, че са необходими подписите и на двамата "участника" в бракаMidwinterSun написа:Всъщност не е толкова трудно. При положение че жената е искала развод, неговото съгласие дори не е било необходимо.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Повлича ги, доколкото има общо имущество и деца. Пък и доколкото разбирам, съпругата е била чиста проба ку*ка, за какво й е на нея да предоставя каквито и да е сведения на съда? "Не знам, не живеем вече заедно, бля-бля, не се интересувам." То бива призовкарката да ходи веднъж, два, три пъти, обаче най-накрая ще залепи уведомление на вратата на човека и след 2 седмици той ще се счита за уведомен - ето ти как има знание без реално да има знание.
Дид, необходимо е желанието само на единия от съпрузите. По нашето законодателство не може аз да съм женена за Пешо, той да ми иска развод, аз да му отказвам и принудително да го държа в брака - развод се дава и толкова, просто процедурата е малко по-усложнена, отколкото ако е по взаимно съгласие.
Дид, необходимо е желанието само на единия от съпрузите. По нашето законодателство не може аз да съм женена за Пешо, той да ми иска развод, аз да му отказвам и принудително да го държа в брака - развод се дава и толкова, просто процедурата е малко по-усложнена, отколкото ако е по взаимно съгласие.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Вижте как зубърите развалиха темата с правните аспекти...
А "любовта" къде отива? Нали ако ше се жените, трябва да има на първо място нещо такова. А никой не ти гарантира, че тя ще трае вечно. Затова съм против брака и не споменах брачни договори - законовите аспекти на брака са ОК, но основата на която правиш брак е нестабилна.
Днеска го обичаш, утре - не, ама айде за тия 3-4-20-40 месеца любов, да направите брак... и за кво? Винаги като чуеш за някой/я че е разведена, ти минава през акъла "абе що се е развела, кво не и е наред"... макар и малко нечестно да звучи, но е така...
И от там въпроса - що в тея деликатни неща искате да намешите и църквата, Бог, Дядо Поп, Дядо Рок, Дядо Рап...
А "любовта" къде отива? Нали ако ше се жените, трябва да има на първо място нещо такова. А никой не ти гарантира, че тя ще трае вечно. Затова съм против брака и не споменах брачни договори - законовите аспекти на брака са ОК, но основата на която правиш брак е нестабилна.
Днеска го обичаш, утре - не, ама айде за тия 3-4-20-40 месеца любов, да направите брак... и за кво? Винаги като чуеш за някой/я че е разведена, ти минава през акъла "абе що се е развела, кво не и е наред"... макар и малко нечестно да звучи, но е така...
И от там въпроса - що в тея деликатни неща искате да намешите и църквата, Бог, Дядо Поп, Дядо Рок, Дядо Рап...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Докато холестеролът и високото кръвно ви разделятKristo написа:Вижте как зубърите развалиха темата с правните аспекти...
А "любовта" къде отива? Нали ако ше се жените, трябва да има на първо място нещо такова. А никой не ти гарантира, че тя ще трае вечно.
Бракът е нещо съвсем излишно,просто един договор за имущество,нищо не спира и неговото разваляне,така че какъв е изобщо смисъла от него?
А относно църковния,ако си католик не си е оферта и условието да вярваш в Бог?

- ники
- Легендарен флуудър
Абе, хубаво ги говорите тия работа, ама някой ден вероятно и вие ще се зажените