Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?
То и ти си написала малко!

- Victoria:)
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: vix
Важно е качеството. Успех на всички! =)
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Успех на всички!! 
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
- HorusEye
- В началото бе словото
Успех на всички и от мен!
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Уиу, успех!
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
maieutiquer
- В началото бе словото
Не беше трудна, а за книгите имах какво да пиша, беше ми интересно и съм доволен!
При мен интересното е, че когато даскалката по литература ни диктуваше анализи на произведенията, от всички около 100 анализа, които съм написал, точно "Книгите" на Далчев ми беше със зелен химикал.Другите си бяха със синичко.
Нищо случайно няма, ей 
А пък вчера вечерта как се въртях и не можех да заспя ... болеше ме главата и от 22:00 до 01:00 будувах ....
- Silviiiiii
- В началото бе словото
На мен не ми стигна времето и накрая претупах темата, ама нямаше как ... Ако пък съм предполагала, че 4 часа ще ми бъдат недостатъчни ... Написах 2 страници някъде .. Вие как се справихте с темата ?
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
Не бях особено доволна от темата в момента, в който я видях. Но след като размислих, осъзнах, че можеше и по-зле да е... Аз писах един лист и излязох час и половина по-рано.
Предлагам всички да пишат в една тема
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 35&t=19574
Предлагам всички да пишат в една тема
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
Аз почвам матурата и първите пет само ги оставям за после и си викам 'бааси ма***та ква тая матура
'. Ама след тва всичко беше елементарно. Но иначе да, 2 от първите 5 са ужас. И от темата съм супер доволен. Далчев е мега мощен, можеш спокойно да си философстваш и без анализи на всяко едно негово произведение. 
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз съм доволен . Матурата съвсем не беше трудна , а ''Книгите'' е доста благодатно за писане . Интересното при мен е , че втория срок правих класно върху това стихотворение и снощи реших , ей така съвсем случайно , да прочета какво съм писал на това класно без изобщо да допускам , че то ще се падне на матурата . Като цяло мисля , че написах горе долу добро съчинение , почти 2 листа (какъвто е препоръчителният обем) . Понеже съм сигурен , че ще има въпроси в последствие , свързани с това , кой какво е включил в разсъжденията си , аз ще започна пръв .
Интерпретативното си съчинение , реших да направя така , че да разсъждавам по всяка една строфа отделно . Така бях направил и на въпросното класно , като накрая по моя молба , даскалката ми беше написала , че на матура бих могъл да получа от 18 до 23 точки . Разбира се , сега се постарах да изчистя неточностите , които бях направил тогава и по този начин да си вдигна оценката . Главните идеи върху , които разсъждавах бяха самотата , изолацията , илюзорният свят на книгите , пропиляният живот и така нататък . Като цяло не смятам , че съм направил най-доброто си есе , но мисля , че е на прилично ниво
Теста няма да го коментирам , въпросите не бяха нищо осбено . С малко подсказване и колективизъм ги направихме , надявам се без грешка .
Резюмето също си мисля , че трябва да ми е на ниво също
Оценките ще излязат на 6 ЮНИ , за тези , които не знаят

Интерпретативното си съчинение , реших да направя така , че да разсъждавам по всяка една строфа отделно . Така бях направил и на въпросното класно , като накрая по моя молба , даскалката ми беше написала , че на матура бих могъл да получа от 18 до 23 точки . Разбира се , сега се постарах да изчистя неточностите , които бях направил тогава и по този начин да си вдигна оценката . Главните идеи върху , които разсъждавах бяха самотата , изолацията , илюзорният свят на книгите , пропиляният живот и така нататък . Като цяло не смятам , че съм направил най-доброто си есе , но мисля , че е на прилично ниво
Теста няма да го коментирам , въпросите не бяха нищо осбено . С малко подсказване и колективизъм ги направихме , надявам се без грешка .
Резюмето също си мисля , че трябва да ми е на ниво също
Оценките ще излязат на 6 ЮНИ , за тези , които не знаят
Не съм много съгласен с частта за философстването . Това , което ще го напишеш , ако ще е есе , трябва да го аргументираш . Ако е интерпретативно съчинение , там вървиш по текста и разсъждаваш , нямаш нужда от толкова силна аргументация , но ако си избрал есе , предполагам , че точно аргументацията ще е водеща за оценкатаiprodanov написа:Аз почвам матурата и първите пет само ги оставям за после и си викам 'бааси ма***та ква тая матура'. Ама след тва всичко беше елементарно. Но иначе да, 2 от първите 5 са ужас. И от темата съм супер доволен. Далчев е мега мощен, можеш спокойно да си философстваш и без анализи на всяко едно негово произведение.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Няма значение дали сте пренатупали тема, важното е да има добре оформен увод, излоежение и заключение. За това време според мен си е напълно достатъчно от гледна точка на българската част и от гледна точка на въпросите по литература. Според мен тази тема, която се падна е изключителна лесна и приятна за писане дори и за тези, които няма да са чели. Аз лично очаквам високи резултати
Успех!
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Обратна връзка:
Ооо,супер доволна съм
проверих си,в теста имам 2 грешки,а темата беше страшно лесна.Проверих си и анализа на "Книгите" и всичко е точно.Много съм доволна.Първоначало малко се стреснах като прочетох Далчев,но в последствие всичко си дойде на мястото.
Аз разбрах,че оценките ще излязат ДО 6 юни,а не на конкретния ден...не занм дали съм чула правилно де
Аз разбрах,че оценките ще излязат ДО 6 юни,а не на конкретния ден...не занм дали съм чула правилно де
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
-
Amaretti
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
Аз пък нямам грешка на теста
Остава резюмето и последната задача, но очаквам всичко да е ок.
Ще черпя моята учителка от ОТ, защото без нея... не ми се мисли.
Резултатите до 6-и юни, да
Успех, момичета и момчета!!!
Остава резюмето и последната задача, но очаквам всичко да е ок.
Ще черпя моята учителка от ОТ, защото без нея... не ми се мисли.
Резултатите до 6-и юни, да
Успех, момичета и момчета!!!