Изпитът по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Ще изкарате ли над 5 по езика/няма зн кой език/???

Да
9
41%
Не
13
59%

Общо гласове: 22

CasapA
От дъжд на вятър

Изпитът по немски

Мнение от CasapA »

Гледам че темата за английския се радва на интерес. Някой заблуден като мене дето ще се явява с немски? Дано се появят поне един двама, че да пообсъдим изпита...ай дано
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

аз вече изкарах, не съм актуална :roll:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

ами тогава що играеш анкетата бе?Тя е за балъци като мене, дето изпит по език в СУ не знаят...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

аз реших да не ходя изобщо не него... не че ще съм ти конкуренция с моите жалки 69 или 71 точки на ДСД-то, така и не разбрах колко :lol: но немския е губене на време, като знам че няма да имам над 3,50
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

И аз ще ходя на изпит по немски :lol:
Пък за над 5...еми викам да изкарам. Само дето нещо го позарязах немския покрай историята и накрая усещам как и на двата изпита ще се прецакам яко,ама... надеждата умира последна.
А за самия изпит по немски: първият тест е кофти, щото тр да знаеш много,много думички, ама за сметка на това вторият е доста лесен. Четенето с разбиране обикновено не е нищо особено, за съчинението трябва да се внимава за граматически грешки най-вече и ако не дадат някакъв сдухан превод, дето трябва да знаеш как е градоред, би трябвало да се хване над 5 ;)
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

cappuccino не се отказвай така бе, впрочем ти не си ми конкуренция не заради сдухания дсд, а заради това че си момиче... освен това на изпит винаги има изненади или почти винаги :roll:
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Абе аз ще се явя на немския защото ми е важен, ама не знам дали ще искарам над петица. Зависи от много работи, но за жалост имам чувството, че не всички зависят от мен. Пример за това е съчинението и превода, които трябва да се направят. Лично аз не съм против тях, но си мисля, че при тях проверителите имат най-широко поле за действие, за да нагласят някоя оценка. Може и да греша, но чувствам, че много хора ще изгорят на тези компоненти....
Иначе аз ДСД не съм правил, ама смятам след някоя друга година да се явя за ЦОП в Гьоте-Институт, пък да видим. Една съученичка се яви на него и го взе, ама защо ли, след като няма да ходи в Германия.
ИзображениеИзображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Не, наистина няма смисъл...всъщност аз боб хвърлям за специалностите с немски:) само да се тормозя излишно...айде бе
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Ако няма да ходите в Германия, не знам дали има смисъл от ЦОП,ДСД,ДСХ,ДАФ и всякакви такива. Аз имам ДСД - 87,5 точки, ама поне го използвам да пусна и за Германия документи. Накрая ще видя какво ще правя.
hazel, ти си прав за съчинението и превода. Супер гадно режат и е доста субективно. Точно затова при съчинението е важно граматическите грешки да са на минимум - поне от там да не ти пада оценката.
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Аз също ще се явявам на изпита по немски и много се надявам да не се падне гаден текст за превод, това е което най-много ме притеснява. Иначе минах през ада наречен лайстунг :D и пред всички мъчнотии покраи дсд.. Взех си дипломата, много ми е гордо, но защо ли чувствам, че дсд не е нищо сравнен с изпита тук :? :roll:
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Аз пък съм ходил вече на този изпит и скам да ви кажа, че сметките, които си правитe, може да не излезнат верни. Никой не може да каже кое е лесно и кое трудно на този изпит. Миналата година се очакваше тест А и В да са много сложни, пък те не бяха толкова. За сметка на това изключително трудният превод се оказа доста лесен а пък четенето с разбиране, което уж трябваше да е по-лесно, беше скълъпено от изрезки от цял текст, та почти нищо не се разбираше. Иначе темата не трябва да е "клиширана" и се изисква "оригиналност", каквото и да значи това.
А ако ви интересува нещо повече за изпита миналата година :arrow: http://www.deutsch2005.hit.bg
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!

Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Знаеш ли, bvz, сега като се замисля си доста прав :D Като правя тестове за подготовка всеки път имам трудности при различен компонент .. Да се надяваме, че с другите кандидат-студенти ще дадем най-доброто от себе си и няма да има големи сложнотии :wink:
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

бвз колко изкара миналата година?? И помниш ли някаква статистика на резултатите ??
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Честно казано не помня колко точно беше - някъде към 4. Есето ми беше доста зле. Все пак "Ролята на изкуството в моя живот" не е особено голяма :lol:
Статистиката не я помня, опитах се да я намеря на сайта на СУ, но безуспешно, така че ще карам по спомени. Помня само, че оценка като 6.00 нямаше :shock: , ама не се стряскайте, много 4 и 5 имаше.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

току-що ме стресна по най-добрия възможен начин :lol: Мене не ми трябва 4-5.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”