Политология или Българска филология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Политология или Българска филология
Все повече наближава момента , когато ще трябва да се подредят специалностите в желания ред . Първите три ги подредих без проблем , но стигайки до четвъртата се изправям пред сериозна дилема . Политология или Българска филология да запиша като четвърто желание според вас ? Приемам мнения всякакви , за да мога в крайна сметка да се реша , преди да дойде моментът . Бих бил благодарен , ако обосновавате адекватно мненията си , за да мога да погледна на тях сериозно 
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Политология или Българска Филология
Еми, да ти кажа честно, всеки си преценява сам за себе си, тъй като двете специалности са коренно различни. Някой като мен биха записали Българска филология, защото ме привлича повече, а други Политология. Различно е, но трети ще запишат също Политология, защото имала по-голяма база за развитие, което според мен може да се намери и в Българска филология, ако човек учи сериозно и се докаже в тази специалност. Прецени добре и реши сам, но ако запишеш някоя от двете специалности дори просто като ей така да имаш четвърта специалност, няма да сбъркаш, ама никак! Успех и нека да не пускаш само такива теми. Пиши в една, в която си пуснал и обсъждай разликите между Българска филология и други специалности 
-
aDiTy_
- В началото бе словото
- Специалност: Българска Филология
- Курс: първи
това, което мога да направя за теб, е да ти обесня защо аз избрах българската филология 
Ако искаш да научиш адски много неща, които няма къде другаде да ти се случи да чуеш и да прочетеш, като се почне от много и разнообразни езици, литературоветски дисциплини и езиковедски, това е програмата, по която се учи БФ (4 години) http://www.slav.uni-sofia.bg/index.php/ ... ph-courses.
Искам да поясня,че следването не е много лесно (мога да говоря само за редовно обучение).Има доста за четене, но ако ти е интересно това, което се учи .. не се колебай и го запиши. Имаш доста голямо поле за реализация с тази специалност. Много хора си мислят,че могат да станат само учители като завършат това, но възможностите са далеч повече.. като се почне с журналистика, пиар, редакция на вестници,списания,телевизия,радио и тн. Ако се виждаш да се занимаваш с нещо такова, интересно ти е, обичаш да пишеш и да четеш и би работила нещо от тези неща в бъдещето..това е твоята специалност
Гарантирам ти,че ако я ибереш, ще се обогатиш много в интелектуален план и то в много и разнообразни аспекти(което сигурно важи с пълна сила и за другата специалност,но аз мога да говоря само за моята)
Ако искаш да научиш адски много неща, които няма къде другаде да ти се случи да чуеш и да прочетеш, като се почне от много и разнообразни езици, литературоветски дисциплини и езиковедски, това е програмата, по която се учи БФ (4 години) http://www.slav.uni-sofia.bg/index.php/ ... ph-courses.
Искам да поясня,че следването не е много лесно (мога да говоря само за редовно обучение).Има доста за четене, но ако ти е интересно това, което се учи .. не се колебай и го запиши. Имаш доста голямо поле за реализация с тази специалност. Много хора си мислят,че могат да станат само учители като завършат това, но възможностите са далеч повече.. като се почне с журналистика, пиар, редакция на вестници,списания,телевизия,радио и тн. Ако се виждаш да се занимаваш с нещо такова, интересно ти е, обичаш да пишеш и да четеш и би работила нещо от тези неща в бъдещето..това е твоята специалност
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Благодаря за мнението . Само да оточня , че съм момчеAdiDacheva написа:това, което мога да направя за теб, е да ти обесня защо аз избрах българската филология
Искам да поясня,че следването не е много лесно (мога да говоря само за редовно обучение).Има доста за четене, но ако ти е интересно това, което се учи .. не се колебай и го запиши. Имаш доста голямо поле за реализация с тази специалност. Много хора си мислят,че могат да станат само учители като завършат това, но възможностите са далеч повече.. като се почне с журналистика, пиар, редакция на вестници,списания,телевизия,радио и тн. Ако се виждаш да се занимаваш с нещо такова, интересно ти е, обичаш да пишеш и да четеш и би работила нещо от тези неща в бъдещето..това е твоята специалностГарантирам ти,че ако я ибереш, ще се обогатиш много в интелектуален план и то в много и разнообразни аспекти(което сигурно важи с пълна сила и за другата специалност,но аз мога да говоря само за моята)