[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от Philip »

И аз смятам,че Facebook не е сензация. Ще се падне нещо,което не очакваме си мисля.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Нека не избързваме - предполагам около 20 юни ще имаме ясна представа за най-драматичните събития, отразени в световните медии :) Оттам ще можем да започнем с прогнозите, само и само за да останем изненадани както на първата сесия ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Георги Герасимов написа:Нека не избързваме - предполагам около 20 юни ще имаме ясна представа за най-драматичните събития, отразени в световните медии :) Оттам ще можем да започнем с прогнозите, само и само за да останем изненадани както на първата сесия ;)
Човек , едва ли имаше някой в университета , който да очакваше тема свързана с моловете . Направо се ококорих като я изтеглиха ..
samosega
В началото бе словото
Специалност: cccccccc

Мнение от samosega »

ДОбре , някой може ли да даде линк към ПОНЕ 1 такова добре написано журналистическо есе ??
samosega
В началото бе словото
Специалност: cccccccc

Мнение от samosega »

Още един въпрос , може би е малко смешно , но какво значи , "контролна тема" ??? Винаги има по 2 контрлни , а не знам за какво са ??
cerbera
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от cerbera »

Георги Герасимов написа:Смятам, че на изпитът по журналистика няма такова нещо като "риск" :) Това, както много от вас услужливо изтъкват, е може би най-субективният изпит. Затова аз лично ви подкрепям да напишете "глупостите", които ви хрумнат - ако са добре представени и звучат поне малко смислено няма причина да не ви ги харесат ;)
Звучиш като някой от проверяващата комисия, в ролята на проверител ли се вземаш или просто се подмазваш да изкараш по-висока оценка на редовния... Не прави добро впечатление определено, а така като гледам и не само на мен... :joker:

Учете за матурите, ей, че после на бала да се разцепим като за последно...
Изображение
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

И да искам (а аз не искам ;) ) няма как да се подмажа - работите са анонимни, тук и с големи букви да си напиша входящия номер, да си пратя снимка и разни там глупости за идентификация надали ще направя особено голямо впечатление :wink: Нз как и защо звуча така, старая се да бъда от помощ на останалите колеги кандидат-студенти - информацията, която имам е или от собствени догадки или от различни източници, които имам - вече влезли студенти, кандидат-студенти, които имат приятели сред екипа на ФЖМК и най-вече - сайта на СУ ;) Относно това как и защо проверителите оценяват така - имах възможността да разгледам няколко рецензии на предварителния и да си направя собствени изводи :)

Относно въпросите на samosega - не съм сигурен, че ще намериш линк към есе, което е било успешно на изпита. Най-малкото надали има хора, които веднага след изпита са седнали по спомен да напишат същото есе и после да го качат за пример в случай, че изкарат висока оценка. Упражнявай се в писане и сам ще усетиш нивото на есетата си :) Контролната тема се тегли веднага след като се изтегли редовната, по която ще се пише. Идеята е да се покаже, че темите не са еднакви и вс е "въпрос на късмет" ;)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Кво го глождите тоя изпит.Аз малко взех да се шашкам за матурата, че ако се падне Яворов или Славейков, може и да ям дървото :lol: Ще има какво да напиша, само да не са глупости.
Das Erste
Летописец Виртуоз

Мнение от Das Erste »

Здравейте! Бих искала да попитам заради една моя приятелка, която се колебае между Право, Журналистика и Българска филология.
Та да попитам, коя от тези специалности си заслужава най-много! Извинявам се, ако въпроса ми е не за тук! :)
Тъжните момичета не получават рози
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта

---
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Das Erste написа:Здравейте! Бих искала да попитам заради една моя приятелка, която се колебае между Право, Журналистика и Българска филология.
Та да попитам, коя от тези специалности си заслужава най-много! Извинявам се, ако въпроса ми е не за тук! :)
Според мен да се учи право е най-престижно, друг е въпросът, колко е трудно за започнеш да го учиш, всеки знае, че напливът там е най-голям.
А и мнението на хората за журналистите не е особено добро. Ако и върви историята да пробва Право :D
I love TraNce
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Гответе се за тема: ''I will destroy you'' :D
I love TraNce
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Yordan Enev написа:Гответе се за тема: ''I will destroy you'' :D
Това пък откъде? За матурите не трябва да се шашкате - поне по БЕЛ нещата са доста приятни ;) Иначе Das Erste (хубав никнейм btw) - щом питаш в този раздел значи си направила правилния избор ;) Да чуеш "уча Право в СУ" е най-престижно наистина, но ако приятелката ти няма добри основи откъм работа може да се види в приключение след 5-те години здраво учене. Като цяло темата "ЗА или ПРОТИВ ученето на Право" е доста обширна, но моя съвет е да пробва във всичко и накрая просто да й се наложи само да избира ;) Между БГ филология и Журналистика обаче, Журналистиката е изборът :cheers:
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

Тази твоя приятелка трябва сама да си прецени.Другите не могат да избират вместо нея. А правото в сравнение с журналистиката и българската филология е в съвсем друга категория.Мисля,че ако има колебание трябва да е между последните две специалности.Няма как да сравняваш право с филология. Това е все едно да се колебаеш между физика и медицина.
Das Erste
Летописец Виртуоз

Мнение от Das Erste »

Philip написа:Тази твоя приятелка трябва сама да си прецени.Другите не могат да избират вместо нея. А правото в сравнение с журналистиката и българската филология е в съвсем друга категория.Мисля,че ако има колебание трябва да е между последните две специалности.Няма как да сравняваш право с филология. Това е все едно да се колебаеш между физика и медицина.

Напълно съм наясно, че се отличават! Исках да питам коя от специалностите има по-голямшанс за реализация било то в чужбина или тук! :D
Тъжните момичета не получават рози
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта

---
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Много зависи. Правото е популярна специалност, в която се въртят големи пари и като цяло си заслужава. Отделен е въпросът какво е положението в България за хората, които разчитат само на своите собствени възможности и на това да пробият ... В чужбина е по-трудно да се учи, завърши и работи в тази сфера но като че ли пазарът там не е толкова пренаселен с прависти. Журналистически специалности винаги ще има, но докато се реализираш така че да взимаш големи пари и да си доволен трябва да мине мн време - или просто да имаш връзки. С БГ филология веднага можеш да станеш даскал най-малкото, което е сочено като един от най-сигурните за момента браншове на трудовата борса. С две думи - още е мн рано да се говори за реализация, нека влезе това, което й се струва, че е най-близо до нея! :)

P.S. Завърших средно образование "Телекомуникации" тази година. Спокойно мога да кажа, че това е един от най-сигурните откъм реализация браншове. Но не става въпрос за това :mrgreen:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”