Резултати Литература - 2011/2012

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Re: Резултати Литература - 2011/2012

Мнение от alice. »

Какво значение има как са се държали с теб? През целия си живот ще срещаш хора, които се имат за по-велики, независимо от това дали наистина са такива. И в училище половината учители са свестни, разбрани и земни хора, а другите са надути и груби. Навсякъде е така.. Така че трябва да умеем да се абстрахираме от техните коментари, подобни на тези, които споменаваш, защото в противен случай затормозяваме единствено самите себе си, безсмислено е. :wink:
А колкото до рецензиите - аз също не съм доволна от моята. Не, че имах особено ниска оценка, но вероятно ще трябва да се явя отново, за да я вдигна с 20-30 стотни. Така че щеше да ми е полезно да разбера какви точно грешки съм допуснала. А всъщност в рецензията ми бяха изведени положителните и силни части в темата, а не отрицателните..
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Специалност: Регионално развитие и политика
Обратна връзка:

Мнение от Darina_Yavorova »

Успех на втората сесия! :)
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".

Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

ако искаш добро отношение - отиди във ФКНФ ;)
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Наистина? Почвам да се замислям и за ФКНФ, ще държа изпит по немски и като подавам документи за класиране все пак ще запиша и Немска филология... ;)
Благодаря за инфото! ;]
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".

Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Не мога да разбера тези неща поради каква причина ги пишете в темата за резултатите по литература? Нещо, което не ви харесва, не го разисквайте, а го подминавайте. Толкова ли е сложно? И дискусии от типа кандидатстване в специалности, не му е мястото тук, а в различни теми!

@Crippled Alice пф, твоя пост нямаше кой знае колко общи неща с това, което казах туко-що. Но, както и да е, все едно ;)
Последно промяна от Кристиян на 22 Апр 2011, 15:14, променено общо 1 път.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

ахахахах какъв беше вица за разликата между американските и българските форуми....

@IcebreakerR, трябва ли да има? :)
Neuromancer
В началото бе словото
Специалност: No

Мнение от Neuromancer »

Crippled Alice написа:ахахахах какъв беше вица за разликата между американските и българските форуми....

@IcebreakerR, трябва ли да има? :)
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти отговарят с въпрос
Американски форум - задаваш въпрос и ти оговарят
Български форум - задаваш въпрос и ти обясняват колко си тъп
:lol:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Укротете спама и прочетете пак поста над моя :wink:
Facebook
Изображение
FWWM
В началото бе словото

Мнение от FWWM »

Елин Пелин - 4.63 :P Доволна съм :cyclopsani:
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Браво на теб! :)

Amaretti
В началото бе словото

Мнение от Amaretti »

5.25 :)
Защото учителката ми ме научи да пиша сравнение по цитати, защото прецени, че ми е силната страна, за което съм й адски благодарна!!! Без нея нямаше да се справя :compress: Не че не знаех и темата, но предпочетох втория вариант :)
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Вчера ми попадна едно книжле, посветено именно на писането на литературно есе по сравнение на цитати, та и на мен ми стана (почти) ясно как се случва това... И все пак имам няколко въпроса към теб- колко ти излезе като обем(горе-долу); колко голяма част от творчеството на двамата автори включи, сравни ли ги с други, писа ли за разликата в епохите, в които пише всеки от тях...?
Понеже аз в събота направих първия си опит да пиша подобно нещо и моята госпожа по БЕЛ каза, че се получило доста добре... :) Но все пак тя няма да е сред проверителите... :D
Дай съвет, какви аргументи са ти поставили за тази висока оценка-силните страни на работата ти имам предвид, защото 90% съм сигурна, че на втората сесия ще пиша по "Вариант 2"? :P

Amaretti
В началото бе словото

Мнение от Amaretti »

Книжлето, което ти е попаднало, е на Милена Кирова вероятно. Моята учителка ми го препоръча също, но с доста допълнителни обяснения. Уводът е между половин и една страница, моят беше една страница - съпоставка на епохите, на тенденциите, какво всъщност води до създаването на подобни текстове със съответната тематика (в зависимост от цитатите). Тезата да бъде конкретно върху въпроса без изкушение за допълнителна информация. Всичко останало е в изложението - да, правих паралел и с други автори, давах доста цитати, но не по досаден натрапчив начин, а като част от моите изречения. Целта е да звучи като единен текст, да се чете лесно, да бъде интересно написано, в никакъв случай не зубраческата. В рецензията пишеше, че проблемът е обхванат обстойно, показвам богата езикова култура и задълбочени знания по литературните процеси, нещо такова.

Затова съм благодарна на моята учителка Цвети (От Образователни), тя преценява перфектно кой какво може, кой в какво е добър и го прави студент, това е. А за матурите почти всичките й деца имат пълни 6-ци. Надявам се и аз да съм сред тях тази година :flower: А пък най-хубавото от всичко е, че ни е и приятелка. И, да ти кажа, това е най-важното май. Щото например имам една приятелка, която не беше доволна от уроците си, премести се при Цвети, отначало си мислеше, че не може да пише теми, защото така й бяха казали, искаше само в УНСС. Цвети я подготви за УНСС и още януари изкара 5.95, но разбра, че може и да пише, натисна я здравата с теми и допълнителни занимания, и на априлската сесия изкара 4.63. Не знам, адски усилия се изискват и от двете страни. Затова по курсовете постоянно някой се мести от един преподавател при друг, защото е супер, супер важно при кого ще попаднеш. Всички, които ще се записват другата година, мога на лично да им дам телефона на моята учителка, но да побързат, защото местата при нея свършват бързо. Няма нищо по-хубаво от пълноценни 4 часа, в които има сериозно учене, но и смях, и шеги :)

Стискам ти палци, Дари! Готви се и за двата варианта според мен, но пиши активно, за да видиш до юли в кое ще станеш по-добра в крайна сметка :)
Успех на матурите!!! :reindeer:
Аватар
FlaMe_DarKneSS
В началото бе словото

Мнение от FlaMe_DarKneSS »

Darina_Yavorova написа:Вчера ми попадна едно книжле, посветено именно на писането на литературно есе по сравнение на цитати, та и на мен ми стана (почти) ясно как се случва това... И все пак имам няколко въпроса към теб- колко ти излезе като обем(горе-долу); колко голяма част от творчеството на двамата автори включи, сравни ли ги с други, писа ли за разликата в епохите, в които пише всеки от тях...?
Понеже аз в събота направих първия си опит да пиша подобно нещо и моята госпожа по БЕЛ каза, че се получило доста добре... :) Но все пак тя няма да е сред проверителите... :D
Дай съвет, какви аргументи са ти поставили за тази висока оценка-силните страни на работата ти имам предвид, защото 90% съм сигурна, че на втората сесия ще пиша по "Вариант 2"? :P
Книгата не съм я чела, но миналата година писах по цитатите моята госпожа също много добре ме беше подготвила :) Увод и теза 1 страница като цяло ми излезе 4-5 страници (пиша ситно) и въпреки че не бях чела едно от произведенията които се паднаха имах 5.00. Задължително се разглежда творчеството на авторите в контекста на историческата епоха, индивидуалният натюрел на всеки от тях, лирическите им герои, основни чувства, идеи и т.н. всичко се прави на принципа на съпоставката като се посочва общото и различното.
Don't walk as if u rule the world. Walk as if u don't care who rules the world...!
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Благодаря ти много! ;)
Успех и на теб, и на всички!!! :P

Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”