Приятелство, любов и съперничество
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- FightForFreedom
- Паисий
Приятелство, любов и съперничество
На вас нещата са ви ясни, така че давайте.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Приятелство, любов и съперничество
Бре! Тамън се подготвих за задълбочено четене. Това, вероятно, е най-краткият ти пост.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
На бас, че първия възможен отговор ще остане с най-малко гласове... до второто пришествие...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Първо, не мисля, че някога ще ми се случи, тъй като с Boleyn имаме съвършено различен вкус за мъже
Второ, той ако наистина е любовта на моя живот, ще иска да е с мен, не с най-добрата ми приятелка.
Трето, ако и двамата са влюбени един в друг сериозно, а не е просто някакво незначително.. хм, харесване или привличане, то коя съм аз, че да ги спирам...? Колкото и страхотен да е бил този мъж, на света има достатъчно други мъже, които ако имам шанса да ги срещна, мога да се влюбя в тях по някое време, предполагам. Истинското, дълбоко приятелство, от друга страна, в моите очи се гради само и единствено с времето (и то години наред, не няколко мижави месеца), за да бъдат пределно ясни постоянството и верността в него. При положение, че ние с нея към 10 години наред сме си доказвали, че заслужаваме да се наричаме BFF една друга, то тя ми е далеч по-незаменима от който и да е мъж, без значение колко прекрасен ми се вижда той в конкретния момент. С нея ще имам дълга и трогателна история, с него - не. Тя ще ме познава по-добре от себе си, той мен - не. И сестра да имах, нямаше да я обичам повече, следователно няма как някакъв си мъж някога да я измести в моите приоритети.
Така че да се върнем на отговора. Разбира се, че първата реакция винаги ще е:
В края на краищата аз съм преживяла толкова емоционални драми, че една повече няма да е нещо, с което да не мога да се справя. Нейното щастие в случая е приоритет.
Второ, той ако наистина е любовта на моя живот, ще иска да е с мен, не с най-добрата ми приятелка.
Трето, ако и двамата са влюбени един в друг сериозно, а не е просто някакво незначително.. хм, харесване или привличане, то коя съм аз, че да ги спирам...? Колкото и страхотен да е бил този мъж, на света има достатъчно други мъже, които ако имам шанса да ги срещна, мога да се влюбя в тях по някое време, предполагам. Истинското, дълбоко приятелство, от друга страна, в моите очи се гради само и единствено с времето (и то години наред, не няколко мижави месеца), за да бъдат пределно ясни постоянството и верността в него. При положение, че ние с нея към 10 години наред сме си доказвали, че заслужаваме да се наричаме BFF една друга, то тя ми е далеч по-незаменима от който и да е мъж, без значение колко прекрасен ми се вижда той в конкретния момент. С нея ще имам дълга и трогателна история, с него - не. Тя ще ме познава по-добре от себе си, той мен - не. И сестра да имах, нямаше да я обичам повече, следователно няма как някакъв си мъж някога да я измести в моите приоритети.
Така че да се върнем на отговора. Разбира се, че първата реакция винаги ще е:
Но не защото той е избрал нея пред мен, а защото тя е избрала него пред мен, знаейки как се чувствам и как ще го приема. Така че да, ще се дистанцирам за малко първоначално, но в последствие при всички случаи ще го преодолея и ще се радвам за тях.Разочароваш се и се дистанцираш.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
Защото едва ли може да наречеш някой любовта на живота ти ако можеш да си кажеш "Еееее майната му - голяма работа" веднага след като те напусне
Или си мазохист някакъв
, че даже и да се радваш
Или си мазохист някакъв
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
ahahahah прочел съм "си" вместо "ти" 
В такъв случай 1ния глас от отговор първи да се брои към последния
В такъв случай 1ния глас от отговор първи да се брои към последния

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Както се казва в една известна песен:
Къде има любов, трудно друго чувство може да надделее, така си мисля аз.
Не че не съм се радвал, в ситуации като описаното, но ако нямам проблем, значи не е било истинско чувство, нали така?
Никоя жена не си струва да си развалиш отношението с приятел. Не знам дали от женска гледна точка важи същото, но съм сигурен, че 99% от момчетата тук ше се съгласят с мен. Просто си имам система от ценности, бих предпочел да не се занимавам с егото си.
Но от друга страна, ква тъпа шматка трябва да е, тва момиче, да застане между 2 души? Бих оправдал момчето, защото на всеки може да се случи, най-малкото ако аз сгафя, да ми простят и на мен. Но не мога да оправдая момичето по никакъв начин. Тя знае и би трябвало да вярва, че 1 приятелство е по-важно от 1 връзка/любов. Приятелството е за цял живот, любовта - нъц.
Но в обратната ситуация - аз никога не бих застанал между 2 приятелки, случвало ми се е неведнъж да попадам в такива ситуации, но винаги съм се измъквал, дори и аз виновен да остана в крайна сметка.
Къде има любов, трудно друго чувство може да надделее, така си мисля аз.
Не че не съм се радвал, в ситуации като описаното, но ако нямам проблем, значи не е било истинско чувство, нали така?
Никоя жена не си струва да си развалиш отношението с приятел. Не знам дали от женска гледна точка важи същото, но съм сигурен, че 99% от момчетата тук ше се съгласят с мен. Просто си имам система от ценности, бих предпочел да не се занимавам с егото си.
Но от друга страна, ква тъпа шматка трябва да е, тва момиче, да застане между 2 души? Бих оправдал момчето, защото на всеки може да се случи, най-малкото ако аз сгафя, да ми простят и на мен. Но не мога да оправдая момичето по никакъв начин. Тя знае и би трябвало да вярва, че 1 приятелство е по-важно от 1 връзка/любов. Приятелството е за цял живот, любовта - нъц.
Но в обратната ситуация - аз никога не бих застанал между 2 приятелки, случвало ми се е неведнъж да попадам в такива ситуации, но винаги съм се измъквал, дори и аз виновен да остана в крайна сметка.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
A защо няма опция да се гръмнеш?
И без друго си капо от всякъде...
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
Погреби ги с теб

- Scion of balance
- Легендарен флуудър
Предателството изисква смъртно наказание, откъдето и да го погледнеш 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Абе не знам откъде го гледаш, ама.. не съм съгласна.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations