[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от thegirl »

Попитай във форума на УНСС, там е по-вероятно да ти отговорят :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

tiamaria написа:Искам да попитам, някой ще се пробва ли в УНСС? Аз не искам там, но мислех да отида само за изпита журналистика писмен, обаче в сайта пише, че трябва да имам най-малко 4 на изпита по БЕЛ, за да ме допуснат до този, има ли вероятност да не ходя на този по БЕЛ, а само на журналистиката, искам така просто да пробвам, да видя колко ще имам в УНСС?

В УНСС може да заместиш изпита по БЕЛ с този от матурата.Взема се по-високата оценка.Може и да не ходиш по БЕЛ, но не съм сигурен.Иначе трябва да имаш над 4.00 на писмения по журналистика, за да те допуснат до устен.
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

cerbera написа:
Judas написа:
IcebreakerR написа:
Аз съм пичага, защото съм от езикова гимназия.Така и двете ми матури ще си ги изкарам там.Само това за стаята не ми е ясно, ама ще треба да се оди до даскало пак.
Аз па съм от техникум и да двете си матури ще съм в едно и също училище и в една и съща стая...

Предполагам, че повечето вече не учете, но нашата учебна година свършва в сряда (11-ти май), а изпращането ни е на 20-ти чак, след матурите... `Що ни гъчкат тъй, не ми е ясно, ама... :cyclopsani:
И нашето изпращане е на 20-ти. Радвам се,защото ако матурите бяха след изпращането нямаше да се чувствам комфортно. Иначе вече се записах за редовния. Желая на всички късмет на изпита и весело изкарване на изпращането и бала!
Аватар
tiamaria
В началото бе словото

Мнение от tiamaria »

благодаря ти, Judas, аз нямам намерение да ходя на устен така или иначе.
thegirl, питах тук, защото повечето ще ходят и в двата универитета(предполагам), а и нямам регистрация в техния форум
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Като не отидеш на устен, няма да участваш в класирането :lol: Ти само за спорта ли ще ходиш на писмения :bounce: :lol: :bounce:
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Понеже на миналото ми мнение не беше обърнато внимание ще попитам отново , този път в съкратена версия .

Има ли опастност , ако есето бъде , чак много екстравагантно , да не бъде прието добре от проверяващите ?
Аватар
hrisonka
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от hrisonka »

Някой записа ли се online за редовните :D
Аватар
Ambrosio`
Паисий
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Ambrosio` »

Bestcho написа:
Има ли опастност , ако есето бъде , чак много екстравагантно , да не бъде прието добре от проверяващите ?
Всичко е възможно, зависи на какъв проверяващ попаднеш :D
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Ambrosio` написа:
Bestcho написа:
Всичко е възможно, зависи на какъв проверяващ попаднеш :D
Е да де , но все пак , нещо чак толкова нестандартно няма ли да бъде поощрено ..
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Твърде често започна да се спекулира с влиянието и участието на проверяващите в оценката ви, а това не е добре. Нестандартни и оригинални идеи се поощряват докато са идеи, които обслужват темата. Могат да ти хрумнат много хубави и интересни неща, но ако не успееш да направиш връзката с основните си позиции по темата - гориш. Също така крайните позиции не се толерират - например крайно наивно звучене, крайно патетично и т.н. Трябва да си изключително умерен във всичко и да останеш обективен - Borisg ви загатна, че е плюс ако можете да погледнете проблема от няколко страни - така е. :)
Bestcho написа:А няма ли опастност , ако напишем първото нещо , което ни хрумне , било то разказ или репортаж , интервю или каквото и да било да бъде възприето от проверяващите буквално като глупост ? Мисълта ми е такава , че ако не успеем добре да аргументираме това , което ни е хрумнало оценката няма ли драстично да падне надолу ?
Да, ще падне. Идеята в тези нестандартни жанрове е чрез изграждането на героите и фабулата да представяш постоянно своята теза. Не вярвам да се хванеш да пишеш цялото си есе под формата на диалог, най-малкото защото след повечето реплики е логично да вкарваш някакво обяснение или свой коментар - ако си чел повечко знаеш, че чист диалог няма, пък и да има е доста скучен. Образите, които създаваш - било под формата на интервю или разказ са образи на твоята теза и те трябва да носят посланието, което искаш да стигне до проверяващите :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

Герасимов,ти каква оценка изкара на предварителния изпит?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

За пореден път - 4.75 Очаквам (СПАМ) критиката ти :mrgreen:
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Каква критика?Това си е сносна оценка долу-горе
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

Относно тази оценка няма как да имам критика.Пък и не знам какво си писал,не съм чел есето.
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Георги Герасимов написа:Твърде често започна да се спекулира с влиянието и участието на проверяващите в оценката ви, а това не е добре. Нестандартни и оригинални идеи се поощряват докато са идеи, които обслужват темата. Могат да ти хрумнат много хубави и интересни неща, но ако не успееш да направиш връзката с основните си позиции по темата - гориш. Също така крайните позиции не се толерират - например крайно наивно звучене, крайно патетично и т.н. Трябва да си изключително умерен във всичко и да останеш обективен - Borisg ви загатна, че е плюс ако можете да погледнете проблема от няколко страни - така е. :)
Bestcho написа:А няма ли опастност , ако напишем първото нещо , което ни хрумне , било то разказ или репортаж , интервю или каквото и да било да бъде възприето от проверяващите буквално като глупост ? Мисълта ми е такава , че ако не успеем добре да аргументираме това , което ни е хрумнало оценката няма ли драстично да падне надолу ?
Да, ще падне. Идеята в тези нестандартни жанрове е чрез изграждането на героите и фабулата да представяш постоянно своята теза. Не вярвам да се хванеш да пишеш цялото си есе под формата на диалог, най-малкото защото след повечето реплики е логично да вкарваш някакво обяснение или свой коментар - ако си чел повечко знаеш, че чист диалог няма, пък и да има е доста скучен. Образите, които създаваш - било под формата на интервю или разказ са образи на твоята теза и те трябва да носят посланието, което искаш да стигне до проверяващите :)
Ясно , с тебе явно само си кореспондираме . Мисълта ми беше , че на самия изпит ми хрумнаха какви ли не , страшно екстравагантни идеи , но не бях сигурен дали , ако ги използвам , няма да ме орежат стабилно ..
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”