Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Теми История 1990-2010
hahahhah h ;dd
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Какъв късмет само!!!Wicked Child написа:Следи секция новини на сайта на университета. Обикновено около една седмица преди изпита, точно в полунощ публикуват за около пет минути заглавията на всички теми, които ще пуснат, както и информация за това кои две теми най-вероятно ще се паднат. После всичко се изтрива, но няколко усърдни и упорити късметлии като теб имат щастието да са на точната страница в точното време. Аз така знаех какво да уча за предварителния.
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
малеее мерси за инфото, е са ще рефрешвам сайта преди всеки изпитWicked Child написа:Следи секция новини на сайта на университета. Обикновено около една седмица преди изпита, точно в полунощ публикуват за около пет минути заглавията на всички теми, които ще пуснат, както и информация за това кои две теми най-вероятно ще се паднат. После всичко се изтрива, но няколко усърдни и упорити късметлии като теб имат щастието да са на точната страница в точното време. Аз така знаех какво да уча за предварителния.
-
TomSawyer
- В началото бе словото
- Специалност: История
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/displ ... =329&pos=0
А вечер ,ако много ви се спи можете да насочите камерата към монитора и на сутринта да прегледате записа дали някъде около 00:05 за 20 секунди не се е бъгнал сайта и не са излезнали темите по история за редовния изпит

Wicked Child - ти сериозно ли говориш ?

Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
Конспектът на СУ хич не обхваща всичко.Даже за мен обхваща твърде кратък период, всички най-интересни моменти от историята ни са са изтървани.Георги Герасимов написа:Прав сиМатериалът е известен - цялата българска история от Средновековие (създаването), през Възраждането (османското владичество и освободителните борби) до Ново време - от Освобождението до 1944 г. Темите на предварителния бяха 18 - както каза Пламен Митев - обхващат целия период, който ти споменах. На редовния ще са пак толкова някъде, пак ще обхващат целия период. Конкретно как ще са формулирани не мога сега да ти ги изпиша всичките, но пак казвам - в линка са представени отделните теми, просто са навързани като няколко по-големи исторически периода
Ето ти пример:
"Териториално разширение и централизация на България през първата половина на IX в." - едната тема от Средновековие на предварителния;
"България при управлението на Стефан Стамболов (1887-1894)" - другата тема, тя беше от Ново време.
Както виждаш не е задължително темата да цитира дословно програмата, дори напротив - когато са сложени години в скоби както е при Стамболов е по-лесно да се сетиш какво точно да пишеш. Ако имаш учебник от 11 клас или разни план-конспекти по-лесно ще се ориентираш от къде до къде е една тема чисто като информация.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Що, ти съмняваш ли се?Betty написа:Wicked Child - ти сериозно ли говориш ?![]()
Звучи ми някак си нереално да оповестят в сайта коя тема ще се падне
Та - наистина ли е така
Та - наистина ли е така
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Тц, тц - само ни залъгвате значи

- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Е. Така е. Моята любима татарска хегемония, както и Иван Александър ги няма.assault написа: Конспектът на СУ хич не обхваща всичко.Даже за мен обхваща твърде кратък период, всички най-интересни моменти от историята ни са са изтървани.![]()
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
-
rakiqpower
- В началото бе словото
колко теми влизат в конспекта за тая година,щото едни ми разправят над 20 и нещо,а други 16 и последно се чудя колко са?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Подготвихте ли Македонското движение, БЗНС и ВСВ? Имам предчуствие, както когато с падна ВСВ и на никой не му се вярваше, че това може да стане... 
Into the endless we ride... 
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
alter ego написа:Подготвихте ли Македонското движение, БЗНС и ВСВ? Имам предчуствие, както когато с падна ВСВ и на никой не му се вярваше, че това може да стане...
Аз виждам как се пада Македонското движение и туше.....всички излизат
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!