Относно тази специалност, тази година за първи път ли се въвежда? Понеже погледнах pdf-четата с минимални балове от 2009та година и никъде не я видях. Какъв е горе-долу минималният бал за тази специалност?
Миналата година бях на изпити във ТУ Варна, и ТУ Пловдив, мога ли да използвам оценките си от изпитите от миналата година и да кандидатствам и със тях, ако да какви документи трябва да взема от съответните Уни-ти, и техните оценки по 3 или по 2,5 ще бъдат умножени?
Относно специалността Психология, виждам, че балообразуването се определя със оценка по чужд език от дипломата. По англ. език в дипломата имам 3.50 а на матурата 4.92, понеже с даскалката не се разбирахме и реши да ми пише само ниски оценки 4 години за това се и записах на такава матура, в ТУ Варна ми признаха оценката от матурата и взеха нея вместо тази от дипломата, мога ли да се надявам на такова нещо в СУ?
П.С. Бях приет и в ТУ Пловдив и в ТУ Варна, като се записах във Варна, но се отказах преди края на 1ви семестър понеже разбрах, че специалността която беше там не беше за мен. Та понеже съм бил приет това може ли да ми даде някакво предимство или нещо? Предполагам не ама все пак да питам