Вяра и религия.
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
Re: Вяра и религия.
Според мен Исус има пръст в това => http://games.adultswim.com/robot-unicor ... -game.html дори мисля че заслужава отделна тема 

- Vupros
- От дъжд на вятър
- Специалност: Лъжец
- Обратна връзка:
............
Последно промяна от Vupros на 12 Авг 2011, 21:46, променено общо 1 път.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Само сериозността може да отприщи сериозност, така че не разбирам какво се учудваш.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ами хубаво, нека има дискусия, ще пиша, когато мога стига да се получи интересно.. Предварително да кажа, че ще разсъждавам от атеистична гледна точка.. нз досега какво сте говорили, така че сори, ако повторя нечие мнение..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Vupros
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Солджа, не се ли усети, че този клип е леко зле? ;D ... 'А'е в ада!
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Леко зле теб, за мен си е страхотен клип.
- TheCatcherInTheRye
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не ги приемайте като аргументи в дебата - просто добра комедия.
Последно промяна от TheCatcherInTheRye на 20 Фев 2011, 19:11, променено общо 1 път.
За което не може да се говори трябва да се мълчи.
- TheCatcherInTheRye
- В началото бе словото
За което не може да се говори трябва да се мълчи.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
@TheCatcherInTheRye

- FightForFreedom
- Паисий
Мислите ли, че подобава на човек, който твърди, че е учен, да се занимава с глупости? Атеистът прилага логически аргументи извън полето на логиката, което колкото и да е забавно, е безсмислено. Не може да се докаже нещо недоказуемо. Да не става на въпрос, че ако Бог е всемогъщ, Той може да е създал света когато Си иска и да го е направил колкото Си иска стар и по какъвто начин Си иска еволюирал. Още повече, че днес сме в състояние да създадем виртуална реалност на много (нейни) години, в нея можем да ускоряваме темповете на протичане на времето и да ги забавяме. А я си представете едно човече от компютърна игра след 50000 години, което е способно да мисли самостоятелно, но програмистите не са му дали начин да надхвърли света, в който съществува и да се докосне до този на създателите си? Какъв логически аргумент оспорва, че живеем във виртуална реалност, създадена от далеч по-напреднала от нашата цивилизация? Все пак имаме цивилизация от няколко хиляди години, а планетата ни е на милярди години. А откога програмираме и докъде сме стигнали? Ами ако развиваме програмирането милярди години? Докъде ще стигнем?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- Vupros
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
В същината на боговете е да са всемогъщи. Всичко бива създадено от всемогъщият ни бог, който, знаейки как ще си блъскаме главите, иска от нас да вярваме в написаното от него в книга, която, на всичко отгоре, се преписва от творенията му грешници...
* * *
Бог не прави нищо милиарди години. (Защото за нас има време и аз не мога да се изразя по друг начин. За него такова понятие не съществува. Той е отвъд него.) Идва момент, обаче, когато му хрумва идеята за сътворението... (Отново... "идва момент" предполага време, а творението - пространство...)
* * *
Става интересно, когато погледнем към космоса. Ще си позволя да се изкажа неподготвен, базирайки се на предположения. Ако допуснем, че "Библия"-та е човешко писание, то е логично защо в нея не се споменава за нищо друго отвъд звездите. За хората преди 2000+ години зримата граница са били небето и звездите. Няма мъглявини, галактики и прочие термини в "Библия"-та, което за мен е огромен фактологически минус.
* * *
Очевидно е, че в мислите си съм обладан от дявола или поне така би трябвало да бъде, но един всемогъщ бог би ме разбрал и не би ме осъдил. Не.
* * *
И т.н. и т.н. ~ ~ ~
* * *
Бог не прави нищо милиарди години. (Защото за нас има време и аз не мога да се изразя по друг начин. За него такова понятие не съществува. Той е отвъд него.) Идва момент, обаче, когато му хрумва идеята за сътворението... (Отново... "идва момент" предполага време, а творението - пространство...)
* * *
Става интересно, когато погледнем към космоса. Ще си позволя да се изкажа неподготвен, базирайки се на предположения. Ако допуснем, че "Библия"-та е човешко писание, то е логично защо в нея не се споменава за нищо друго отвъд звездите. За хората преди 2000+ години зримата граница са били небето и звездите. Няма мъглявини, галактики и прочие термини в "Библия"-та, което за мен е огромен фактологически минус.
* * *
Очевидно е, че в мислите си съм обладан от дявола или поне така би трябвало да бъде, но един всемогъщ бог би ме разбрал и не би ме осъдил. Не.
* * *
И т.н. и т.н. ~ ~ ~
- people_know
- Да живей словото
- Специалност: GGF
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Хубавото на умерената вяра е, че не може да направи живота ти по-лош. Само може да ти даде нещо, но не и да ти отнема.
The names of the future are stamping of impatience.