Уличните кучета?
-
Malka veshtica
- Драскач
Re: Уличните кучета?
е няма такава държава:
http://www.vbox7.com/play:80939ff5
Всякакви коментари от кучкари са излишни...
http://www.vbox7.com/play:80939ff5
Всякакви коментари от кучкари са излишни...
- FightForFreedom
- Паисий
Мисля, че всеки умен човек, който седне и гледа една седмица БНТ, bTV, Nova ще разбере целите пред националните ни телевизии. Нека все пак ги представя:
1. Всяко новобългарско нещо да бъде представено на хората така пречупено, че да изглежда ОТВРАТИТЕЛНО.
2. Да бъде заложена и утвърдена в умовете на хората идеята, че живеем в ОТВРАТИТЕЛНА държава.
3. Да бъде заложена и утвърдена в умовете на хората идеята, че нищо не могат да направят и че всичко и всички са срещу тях.
4. Да се всява страх у хората.
5. Да се всява отчаяние у хората.
6. Да се представя националното ни така, че човек да се обърква и да не може да изгради ясна представа какво значи "българска националност".
7. Да се втълпява на хората, че нищо тук не си струва и няма смисъл.
1. Всяко новобългарско нещо да бъде представено на хората така пречупено, че да изглежда ОТВРАТИТЕЛНО.
2. Да бъде заложена и утвърдена в умовете на хората идеята, че живеем в ОТВРАТИТЕЛНА държава.
3. Да бъде заложена и утвърдена в умовете на хората идеята, че нищо не могат да направят и че всичко и всички са срещу тях.
4. Да се всява страх у хората.
5. Да се всява отчаяние у хората.
6. Да се представя националното ни така, че човек да се обърква и да не може да изгради ясна представа какво значи "българска националност".
7. Да се втълпява на хората, че нищо тук не си струва и няма смисъл.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
-
Malka veshtica
- Драскач
FightForFreedom, имаш право, знам, че това, което пишеш, е факт, но и че цялата ситуация с кучетата у нас е ш--ана, от най-най ш--аните, също е факт. Ако смяташ да ме оборваш, първо ела се разходи из нашия кв. или в който и да е всъщност от повечето соф. (и явно не само) квартали.
Пък и за други неща няма как да си затворим очите, колкото и да ни се иска.
А въпросът за националната гордост си е ... друг въпрос
Пък и за други неща няма как да си затворим очите, колкото и да ни се иска.
А въпросът за националната гордост си е ... друг въпрос
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
С цялото ми уважение, позволи ми да не се съглася. Защото именно така презрените от теб "кучкари" и дейността на техните организации (като "Четири лапи") са причина да се въведат доста съществени промени в настоящото ни законотаделство, както и тези в Наказателния кодекс от миналата седмица, с които се инкриминират престъпленията към животни. И да не забравя да спомена изрично една от новите разпоредби в него, която е пряко приложима към конкретния случай от конкретното предаване на Карбовски:Malka veshtica написа: Всякакви коментари от кучкари са излишни...
„Чл. 325в. (1) Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева.
(2) В случаите по ал. 1, ако е последвала смърт, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба до десет хиляди лева.“
Разбира се, конкретната формулировка на разпоредбата има своите проблеми (жива е надеждата, че скоро ще бъде коректно коригирана), но смисълът е ясен. Така че следващия път, когато отново надигнете глас срещу "кучкарите", замислете се защо го правите и дали изобщо имате основание за това.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това са извънредно глупави и подражателски нововъведения. Видяла жабата, че подковават коня и си вдигнала и тя крака...
А каква е долната граница на тези наказания? Съдията да му размаха назидателно пръст, нали?
А каква е долната граница на тези наказания? Съдията да му размаха назидателно пръст, нали?
Into the endless we ride... 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Долната граница е 3 месеца за "лишаване от свобода", 100лв за "глоба". Предвидена е в общата част на Наказателния кодекс.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
Malka veshtica
- Драскач
А под чий "надзор", драга MidwinterSun, се намират кучетата по нашите улици, а? И кого ще глобят или лишат от свобода утре, ако ме нападне някое от тях? Всъщност "бОли ме" кой; АЗ НЕ ИСКАМ ТОВА ДА МИ СЕ СЛУЧВА НА МЕН И БЛИЗКИТЕ МИ, макар и малко останали в тази държава. А иначе хич не ми дреме за тъпите или не разпоредби в НК, който де да действаше у нас... Де да беше така просто - един текст и айде! Пак казвам - ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ!!!
Коригирам се - не искам да се случва на никой неискащ "случки" с шляещи се кучища по улици и градинки.
Коригирам се - не искам да се случва на никой неискащ "случки" с шляещи се кучища по улици и градинки.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Вече са осъдили няколко пъти Столичната община в лицето лично на кметицата Фандъкова за нахапани от бездомни псета. Но това определено не решава никакъв проблем, както се вижда. Съдебната система, дори и да функционира перфектно, всичко си зависи от изпълнителната власт, а нея никой не може да принуди. Дори и наближаващите избори... 
Into the endless we ride... 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Айде пак кучетата са виновни. А кой си изхвърля кучетата на улицата замисляла ли си се? Чудела ли си се те защо са се появили първо на улицата, защо са там, като не би трябвало да са там?
То не е като да не ги ловят - ловят ги, прибират ги в кучкарници или поне ги кастрират. Но нали ставам свидетел, минат се няколко седмици-не минат, и айде, нови кучета по улиците, защото поредния идиот не си е кастрирал животното, то му е родило 6 палета и той, малоумникът, ги е зарязал на улицата...
Измененията в НК са само малка част, цитираната разпоредба е цитирана именно защото е пряко приложима към случая. Отделно към досега почти незачитаната от собствениците на кучета "такса куче" се добавиха задължително чипиране и безплатно кастриране, в случай че предните две са изпълнени съвестно от собственика. Обявено е, че няколко месеца след влизане в сила на въпросните разпоредби, ще започнат проверки по градинките, където се разхождат кучета. Ето ти действия - законодателят прави това, което му е възложено. Оттам нататък къде са действията на хората, а?
Колко хора в този форум имат кучета? Колко от тях са си направили труда да си платят таксата за тях, да ги кастрират и да ги чипират? (въпреки че последното до скоро не беше задължително, е ужасно полезно - ако кучето избяга и се загуби, например.) Колко хора, които нямат кучета, се интересуват истински от проблема, отделно от това да мрънкат наляво и надясно колко лоши и опасни били уличните кучета и как най-добре някой да излезе и да ги изпозастреля? Колко хора са наясно с многобройните акции, които различни организации провеждат, като последната на "Четири лапи", с която ти предлагат безплатно да кастрираш улична котка от квартала си?
Много ми е интересно как може в нашия квартал да нямаме улични кучета. Е, имаме едно или две - кастрирани, които през зимата даже спят вътре, редовно се къпят, хранят, полагат се грижи за здравословното им състояние. Те са вече възрастни и грохнали, ще им дойде времето, след тях обаче няма да има други. Но за това се искат отговорни хора, които ги е грижа едновременно за животните, за средата, в която живеят, и за хората около тях.
Мисля, че и преди съм го казвала - не може човек само да недоволства срещу симптомите без да се бори с болестта. Не може само да вървим и да избиваме уличните кучета без да сме наясно с това кой е причина те да са там и без да санкционираме този някого.
Е, санкциите срещу този някого най-после започнаха да приемат някаква форма. Това, за което се говори и скандира от толкова време, да се приемат мерки срещу жестокостта към животните, домашните любимци да спрат да се третират като вещи, а хората, които ги третират като такива - нараняват, убиват, изхвърлят на улицата - да се наказват, най-после се случва. Това постигна група от няколко "кучкари", а ще бъде в полза на цялото общество.
Затова не смейте да обвинявате кучкарите. Един кучкар няма да остави животното си на улицата. Един кучкар няма да го обучи да бъде агресивно и да напада други животни и хора. Един кучкар няма да го включва в боеве с други животни. Кучкарите са против всичко това. Така че вървете и си намерете друга изкупителна жертва.
То не е като да не ги ловят - ловят ги, прибират ги в кучкарници или поне ги кастрират. Но нали ставам свидетел, минат се няколко седмици-не минат, и айде, нови кучета по улиците, защото поредния идиот не си е кастрирал животното, то му е родило 6 палета и той, малоумникът, ги е зарязал на улицата...
Измененията в НК са само малка част, цитираната разпоредба е цитирана именно защото е пряко приложима към случая. Отделно към досега почти незачитаната от собствениците на кучета "такса куче" се добавиха задължително чипиране и безплатно кастриране, в случай че предните две са изпълнени съвестно от собственика. Обявено е, че няколко месеца след влизане в сила на въпросните разпоредби, ще започнат проверки по градинките, където се разхождат кучета. Ето ти действия - законодателят прави това, което му е възложено. Оттам нататък къде са действията на хората, а?
Колко хора в този форум имат кучета? Колко от тях са си направили труда да си платят таксата за тях, да ги кастрират и да ги чипират? (въпреки че последното до скоро не беше задължително, е ужасно полезно - ако кучето избяга и се загуби, например.) Колко хора, които нямат кучета, се интересуват истински от проблема, отделно от това да мрънкат наляво и надясно колко лоши и опасни били уличните кучета и как най-добре някой да излезе и да ги изпозастреля? Колко хора са наясно с многобройните акции, които различни организации провеждат, като последната на "Четири лапи", с която ти предлагат безплатно да кастрираш улична котка от квартала си?
Много ми е интересно как може в нашия квартал да нямаме улични кучета. Е, имаме едно или две - кастрирани, които през зимата даже спят вътре, редовно се къпят, хранят, полагат се грижи за здравословното им състояние. Те са вече възрастни и грохнали, ще им дойде времето, след тях обаче няма да има други. Но за това се искат отговорни хора, които ги е грижа едновременно за животните, за средата, в която живеят, и за хората около тях.
Мисля, че и преди съм го казвала - не може човек само да недоволства срещу симптомите без да се бори с болестта. Не може само да вървим и да избиваме уличните кучета без да сме наясно с това кой е причина те да са там и без да санкционираме този някого.
Е, санкциите срещу този някого най-после започнаха да приемат някаква форма. Това, за което се говори и скандира от толкова време, да се приемат мерки срещу жестокостта към животните, домашните любимци да спрат да се третират като вещи, а хората, които ги третират като такива - нараняват, убиват, изхвърлят на улицата - да се наказват, най-после се случва. Това постигна група от няколко "кучкари", а ще бъде в полза на цялото общество.
Затова не смейте да обвинявате кучкарите. Един кучкар няма да остави животното си на улицата. Един кучкар няма да го обучи да бъде агресивно и да напада други животни и хора. Един кучкар няма да го включва в боеве с други животни. Кучкарите са против всичко това. Така че вървете и си намерете друга изкупителна жертва.

-
Malka veshtica
- Драскач
То и тая кучкарка от филма на Карбовски, дето го постнах, много е обичала кучетата и затова така "се е грижела" за тях. А мен не ме слагай в групата "идиоти" дето н'ам к'во си правели с животните; не гледам такива и няма да гледам - така съм решила. Даже заради малкия няма да взема. Аз съм редовен данъкоплатец и да "ги ловят" и "поне" да ги кастрират не ме устройва - когато изляза от къщи искам да не се страхувам ПОНЕ от помияри. Как па в други държави това може да се случи и е факт, пък при нас все не става и не става, а пък я колко сдружения и н'ам к'ви си защитни организации правят (уж) простъпки за опазване на живота и здравето на хората от животните!?! В един друг филм на същия се казваше, че много просто - от това някой има немалка финансова изгода...
Правим ли разлика между мечти и реалностMidwinterSun написа:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- people_know
- Да живей словото
- Специалност: GGF
- Курс: кандидат-студент
Да махнем кучетата, ама що народ има и по улиците, заслужава ли някой да живее така

Do The Creep xD
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
A правим ли разлика между кучкари и безотговорни идиоти?Noctis написа:Правим ли разлика между мечти и реалностMidwinterSun написа:
Затова не смейте да обвинявате кучкарите. Един кучкар няма да остави животното си на улицата. Един кучкар няма да го обучи да бъде агресивно и да напада други животни и хора. Един кучкар няма да го включва в боеве с други животни. Кучкарите са против всичко това. Така че вървете и си намерете друга изкупителна жертва.Че трябва да е така трябва.. но колко от кучкарите го спазват.. 50 процента да има пак ще е добре
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Трябва ли .. ?
Стане фал.. доказваме, че въпросният собственик е безотговорен идиот .. и какво ?? Еееее нищо тогава.. кучето не е виновно
Стане фал.. доказваме, че въпросният собственик е безотговорен идиот .. и какво ?? Еееее нищо тогава.. кучето не е виновно
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ми.. да. Мисля, че е очевидно.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.