Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Re: Относно общежитията

Мнение от The_iMMortal_f »

Аз пък знам че моята молба няма да бъде удовлетворена, но си търся ДОБРИ! (подчертано ДОБРИ) хора,момичета за съквартирантки..Ако някоя самотна душа е сама в стая или ще бъда такава за в близкото бъдеще , да пише лично.По възможност 42 Б или околностите и най-важното: подчертавам, да са БЪЛГАРКИ(не македонки, туркини, рускини, молдовки..БЪЛГАРКИ)
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Silmarien написа:Този въпрос със сигурност вече е задаван, за което се извинявам, но аз все пак не можах да се ориентирам... :roll:
и така: ако досега не си бил на общежитие, не си подавал документи и съответно не си участвал в класирания, но искаш да се нанесеш (примерно след две седмици) и имаш нужния успех, има ли начин. и ако да, каква е процедурата?
също така, има ли възможност ако има напълно свободна стая в някой от блоковете, да я наемеш цялата. тоест все едно плащаш за 3ма души, но така не може да се настани никой друг в нея? :mrgreen:
много благодаря :wink:
Отиваш в 42б и подаваш индивидуална молба и когато (ако) се освободи място, те настаняват. Не се знае кога точно. Но щом имаш нужния бал, не мисля, че ще е проблем настаняването ти.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
d_a_h_l_i_a
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от d_a_h_l_i_a »

Привет от още една заблудена душа!:)
Моята история е следната. Бях класирана за общежитие в началото на тази учебна година в 18 блок, но не се настаних, защото изникна предложение за друго местожителство, което тогава ми се стори по-добро. Но ето ме сега, в началото на втория семестър, почти на улицата, и не ми остава друг вариант освен да потърся (пак) подслон в общежитията на СУ.
Ще съм много благодарна, ако някой запознат ми каже какво трябва да направя - къде да отида, с какви аргументи, документи и очаквания.
Благодаря предварително и се извинявам, че сигурно това е поредното подобно писане, на което е отговорено, но наистина нямам време за гмуркане в безбройните страници на тези обсъждания. :)
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
Аватар
MuHaTa
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърна химия
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от MuHaTa »

Ако прочетеш поста над твоя, ще намериш търсената информация...
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Никой не може да те обвини, че есента не си си заела мястото. Има определен срок, в който се настаняват студентите и ако не го направиш през това време, мястото ти автоматично се заема от друг желаещ (ако има такива). Рядко се случва мястото да остане свободно по-дълго време. Не мисля, че си ощетила който и да е било. А по време на учебния семестър също можеш да подадеш индивидуална молба, с която да поискаш настаняване. Както казах одеве, това се прави в 42 блок, но точно по какъв ред - не мога да ти кажа. Затова ще попиташ и мисля, че на място ще ти обяснят.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
d_a_h_l_i_a
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от d_a_h_l_i_a »

Prudence написа:Никой не може да те обвини, че есента не си си заела мястото. Има определен срок, в който се настаняват студентите и ако не го направиш през това време, мястото ти автоматично се заема от друг желаещ (ако има такива). Рядко се случва мястото да остане свободно по-дълго време. Не мисля, че си ощетила който и да е било. А по време на учебния семестър също можеш да подадеш индивидуална молба, с която да поискаш настаняване. Както казах одеве, това се прави в 42 блок, но точно по какъв ред - не мога да ти кажа. Затова ще попиташ и мисля, че на място ще ти обяснят.
Благодаря много!:)
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
Stiven
В началото бе словото
Специалност: История

Мнение от Stiven »

Здравейте! Искам да попитам има ли възможност кандидатстудент да пренощува ноща преди съотвения кандидатстудентски изпит в общежитие, в стая в която има свободни места? Ако това е възможно моля някой да ми разясни какво трябва да се стори? Документи ли се подават? Благодаря предварително! :)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Тук може да намериш информацията, която търсиш ;)
http://uni-campus.net/news.php
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Хора, може ли работещи в университета да живят в нашите общежития?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Не, ако не са учащи.
Facebook
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Хм, Светльо, не съм убедена.
Чувала съм за преподаватели, които живеят на общежитие.
Предполагам, че някъде в документите, качени на uni-campus.net пише дали и как е възможно.
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнението е оттеглено.
Последно промяна от svetlio.varna на 27 Апр 2011, 17:30, променено общо 1 път.
Facebook
Изображение
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

О, не си съвсем прав - има клауза за преподаватели, но до 5 години и ако са на възраст до 35г., ще ти я намеря по-късно и ще ти я копирам. Може пък да си имат и техен блок. Но аз питам за други работещи - напр от администрацията
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнението е оттеглено.
Последно промяна от svetlio.varna на 27 Апр 2011, 17:30, променено общо 1 път.
Facebook
Изображение
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

http://uni-campus.net/docs/naredba.pdf
Чл. 4.НАРЕДБА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ И СТОЛОВЕ
Глава втора.
СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ
Раздел I.
Общи разпоредби
Чл. 4....(5) В студентските общежития може да се настаняват и лица от научно-
преподавателския състав до 35-годишна възраст, но за не повече от 5 години.
Броят на местата се определя от академичния съвет на съответното висше
училище, а настаняването се извършва при условия и по ред, определени с
правилниците по чл. 3. - вътрешните им
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”