[КСК 2011] География (Туризъм)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- zen
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Кандидатстване с География (Туризъм)
Супер...Мерси човече!KRSOne написа:4.56 определено е ОК. ;>
Чудя се дори и да не вляза Туризъм, ако нещо все пак се обърка, дали ще мога да вляза нещо друго с география и после де се прехвърля туризъм?
be yourself
facebook - Zen Leviant Alforo
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Можеш, но след 1 курс и ако се е освободило място в туризъм, също така трябва да покриваш някакъв минумум в оценките ти от 1 курс на другата специалност, а във втори курс ако се преместиш ще трябва да си влачиш изпитите от 1 курс Туризъм по предмети, които не си имал.
т.е. по добре се постарай за това което искаш най-много
Не казвам, че е невъзможно прехвърлянето, напротив, но после на теб ще ти е по-трудно.
т.е. по добре се постарай за това което искаш най-много
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: първи
Това с преместването си е гадно, изпити поне няма, но най-добре е да влезнеш специалност, която наистина искаш и ти се учи,иначе няма смисъл да записваш нещо само да се води че учиш...казвам пример само 
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Right! Иначе преместването не е чак толкова сложно, но аз ви предлагам да не мислите за това. Още не сте си видяли оценките от първия изпит и айде... започнахте с най-лошотоwhite_cat написа:Това с преместването си е гадно, изпити поне няма, но най-добре е да влезнеш специалност, която наистина искаш и ти се учи,иначе няма смисъл да записваш нещо само да се води че учиш...казвам пример само
Зен, ако си момче, с 4.56 по английски, прилична дипломна и оценка различна от 2 по география, според мен влизаш без проблем. Все пак не се отпускай и гледай да дадеш максимума от себе си на географията. Този изпит не е чак толкова страшен, особено сега имате 3 шанса.
Само не разбрах от къде ти е това 4.56, да няма вече и предварителен по английски или аз не съм в час нещо?
- white_cat
4.56 му е оценката от матурата по АЕ, тъй като е завършил миналата година.
- michelle.supertramp
- От дъжд на вятър
Утре е денят (май) xD !!!
Ама аз, 'щото съм наивна си проверявам 
-
fabsss
- В началото бе словото
АБе хора, тук май почти всички искаме туризъм. Едно нещо ме озадачава,обаче- на който и да кажа,че искам да уча туризъм,всеки се мръщи и ми казва "Туризъм??Защо не нещо друго?То няма переспектива.." и тн. И аз почвам да се замислям-наистина ли няма переспектива?? И дали според вас ако го завършиш ще можеш да прилагаш знанията си в тази сфера и в чужбина?
Ще съм доволна да чуя вашите мненияя 
- white_cat
Моето мнение по въпроса е следното,когато наистина искаш да учиш дадено нещо и след това искаш да се занимаваш с него сериозно, искаш да се издигнеш и успееш в тоя живот ще положиш усилие.Като влезнеш да учиш Туризъм,наистина да го учиш усилено и най-вече езика, а не да отмяташ "чавки" и после да искаш да ти провърви...еми няма как да стане...
След завършване може да се отвори прекрасна възможност за работа в туристическа фирма,да развеждаш чужденци наляво-надясно, а защо не и работа в Чужбина и т.н.
Има много случай в които много хора завършват хубави специалности в хубави университети и после не могат да си намерят хубава работа,по простата причина че нищо не знаят и все пак тези случай са малко
След завършване може да се отвори прекрасна възможност за работа в туристическа фирма,да развеждаш чужденци наляво-надясно, а защо не и работа в Чужбина и т.н.
Има много случай в които много хора завършват хубави специалности в хубави университети и после не могат да си намерят хубава работа,по простата причина че нищо не знаят и все пак тези случай са малко
- michelle.supertramp
- От дъжд на вятър
И аз имах такива "притеснения" преди да си избера предмета и специалността, а също и близки хора чудещи се защо Туризъм, а не Право..или медицина, или някоя друга водеща се за по- елитна специалност. Аз малко действах по метода на изключването хаха и стигнах до заключението, че географията е моя предмет => и кариера свързана с него, пък и обожавам да уча езици, отдава ми се някак си.
White_cat си го е казала добре - учиш както трябва -> намираш си работа със задоволителна заплата -> доволен си, но междувременно всичко е една борба, и ако не си сигурна в избора си, губиш. Когато човек е отдаден нещата му се получават рано или късно, а примери с хора, които не си бачкат в сферата - бол. Аз и затова спрях да мисля толкова надалеч в бъдещето. За момента ми е важно да ме приемат, пък какво ще се случи след 10 години няма как да кажа. Мога да се окажа с 2 висши, ама работеща в заведение като сервитьорка, сешсе.
Но не мислиш ли, че е малко късно да си задаваш такива въпроси. Това се прави преди да почнеш да учиш здраво по дадения предмет/и, и преди да посветиш цяла година на Географията. Според мен спри да се колебаеш и игнорирай мнението на другите, а туристи винаги ще има. Иначе аз лично смятам, че чужбина дава по-добри възможности в почти всяка сфера. Ако ли не, поне езиците ще са ти от голяма полза.
White_cat си го е казала добре - учиш както трябва -> намираш си работа със задоволителна заплата -> доволен си, но междувременно всичко е една борба, и ако не си сигурна в избора си, губиш. Когато човек е отдаден нещата му се получават рано или късно, а примери с хора, които не си бачкат в сферата - бол. Аз и затова спрях да мисля толкова надалеч в бъдещето. За момента ми е важно да ме приемат, пък какво ще се случи след 10 години няма как да кажа. Мога да се окажа с 2 висши, ама работеща в заведение като сервитьорка, сешсе.
Но не мислиш ли, че е малко късно да си задаваш такива въпроси. Това се прави преди да почнеш да учиш здраво по дадения предмет/и, и преди да посветиш цяла година на Географията. Според мен спри да се колебаеш и игнорирай мнението на другите, а туристи винаги ще има. Иначе аз лично смятам, че чужбина дава по-добри възможности в почти всяка сфера. Ако ли не, поне езиците ще са ти от голяма полза.
- zen
- В началото бе словото
Хммм....хора,нещо така съм объркан . Никога не съм мислил праволинейно , че ще кандидатствам туризъм.
Просто по пътя на изключването това остана като ПРИЕМЛИВО...какво да правя незнам.
Просто по пътя на изключването това остана като ПРИЕМЛИВО...какво да правя незнам.
be yourself
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
Много ми е интересно какво имаш предвид под ПРИЕМЛИВО...Не трябва да учиш нещо само защото другите неща ти изглеждaт неприемливи
Според мен човек трябва да учи нещо,което му харесва иначе рано или късно ще съжелява за избора си 
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Обратна връзка:
Някой като каже "хората казват" и направо...fabsss написа:АБе хора, тук май почти всички искаме туризъм. Едно нещо ме озадачава,обаче- на който и да кажа,че искам да уча туризъм,всеки се мръщи и ми казва "Туризъм??Защо не нещо друго?То няма переспектива.." и тн. И аз почвам да се замислям-наистина ли няма переспектива?? И дали според вас ако го завършиш ще можеш да прилагаш знанията си в тази сфера и в чужбина?Ще съм доволна да чуя вашите мненияя
Чудя се дали тези "всички" са наясно с развитието, моментното състояние и бъдещето на туризма. Ако бяха гарантирам, че или са или скоро ще станат поне милионери. За повечето хора "туризъм" значи да се разплуеш на плажа на Слънчев бряг като Чорбаджи Нено и от време на време да се въртиш като кебапче на скара.
По-мое лично мнение, ако ти се учи и занимава с туризъм, СУ е най-добрият трамплин в България. Кадрите са търсени и високо ценени, а и голяма част от хората, които днес "движат" туризма в България са завършили именно СУ. И все пак, това не означава, че е положението е розово - има си плюсове има си и минуси. Спокойно, навсякъде е така.
Моят съвет е, да не слушате другите. Перспектива има, стига да има желание.
PS: zen, ако "приемливо" те удовлетворява... всичко е ок. Повечето хора (и аз лично) не биха се задоволили с "приемливо". Но кой знае, може и да ти хареса, може и да останеш разочарован.
- michelle.supertramp
- От дъжд на вятър
Ауу, zen, да не вземеш да се отказваш, че така като гледам пичовете са ни кът

- white_cat
Резултати...резултатииии... Утре вече трябва да са излезли, за 300 човека ни мотат 2 седмици