Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- OXeli
- В началото бе словото
- Специалност: Химия
- Курс: втори
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
ако за да напишеш курсовата си работила по проект с някой преподавател и имаш не само теоретични разработки а и практическа част би трябвало с уверение от ръководитела на курсовата и някой зам. декан да може да си подадеш молба и да я вземеш.
Всичко е химия и химията е всичко.
Благодаря за отговора 
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Извинявам се ако някой вече е обсъждал въпроса,но не можах да намеря актуални разисквания.
Една позната от университета "Проф.д-р А. Златаров" в Бургас е в трети курс.За последните 2 кампании(зимен2009-летен2010 и летен 2010-зимен2010) има отличен успех,но когато е била 1 курс не си е взела един от изпититите тогава(и до днес).Това ще й попречи ли да кандидатства когато скоро се открие процедурата за евростипендиите или се взимат под внимание само изпитите от семестрите,които се включват в съответната кампания.
Една позната от университета "Проф.д-р А. Златаров" в Бургас е в трети курс.За последните 2 кампании(зимен2009-летен2010 и летен 2010-зимен2010) има отличен успех,но когато е била 1 курс не си е взела един от изпититите тогава(и до днес).Това ще й попречи ли да кандидатства когато скоро се открие процедурата за евростипендиите или се взимат под внимание само изпитите от семестрите,които се включват в съответната кампания.
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
Гуньо Простия написа: когато е била 1 курс не си е взела един от изпититите тогава(и до днес).
Цитат от http://eurostipendii.mon.bg/Стипендии могат да получават само студенти, които са положили успешно всички изпити по учебен план до момента на кандидатстване за стипендия и чийто среден успех от предходните два семестъра (за първокурсниците – от първия семестър) е не по-нисък от добър 4.00;
Предполагам това ти отговаря на въпроса.
noli me tangere
При нас има задължителни изпити и изборни дисциплини.Позволено ни е да не взимаме до 3 изборни дисциплини ако сме си покрили кредитите за семестъра 30 точки.
Как се отразява невзета изборна дисциплина на евростипендиите ако съм си покрила необходимия брой кредити за семестъра?Да я отписвам ли що?
Човек може да се дипломира без да е взел дадени изпити ,само да си е направил кредитите.
Поздрави
Как се отразява невзета изборна дисциплина на евростипендиите ако съм си покрила необходимия брой кредити за семестъра?Да я отписвам ли що?
Човек може да се дипломира без да е взел дадени изпити ,само да си е направил кредитите.
Поздрави
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
Чакай да позная, ФМИ?malinka написа:При нас има задължителни изпити и изборни дисциплини.Позволено ни е да не взимаме до 3 изборни дисциплини ако сме си покрили кредитите за семестъра 30 точки.
Поздрави
Ако да, от тук: http://www.fmi.uni-sofia.bg/manuals/sus ... index.html
Доколкото знам, горното се отнася за справка по всякакъв повод, т.е. не би следвало да влияе и на евростипендиите. Но тук не мога да си заложа главата, първи курс съм и не ми се е налагало досега да питам. Стая 111 (май беше?!) и дано са си изпили кафето.Ако има не повече от три записани и невзети избираеми дисциплини, те няма да се включват към броя на невзетите изпити.
Поздрави.
noli me tangere
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Успехът за евростипендиите се заверява в Отдел Студенти на съответния факултет. Следователно, този успех би трябвало да го сметнат така, както го смятат и в другите случаи - т.е. да не се броят за невзети изборните дисциплини и да не влияят на успеха.
Това обаче си е мое разсъждение, а правилниците не винаги са логични
По-добре питай в твоя отдел Студенти (ако си ФМИ - ст. 111)
Това обаче си е мое разсъждение, а правилниците не винаги са логични
Благодаря
.Ще питам през есента,живот и здраве
Поздрави
Поздрави
-
RSPAB
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни системи и технологии
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Нещо ново за евростипендиите няма ли? Май месец стана... 
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
То май и септември пак същото ще питамеRSPAB написа:Нещо ново за евростипендиите няма ли? Май месец стана...
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
Ииииии някаква информация да има, че дойде сесията
Вижте колко хора и харесват съобщението и пак НИЩО, тцтцтцтцтцтцт 
Here come the bass, thunder in the guts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Явно ще бъде най-рано, а не най-късно.agenta написа:Колеги,
Държавните служители от МОМН не искат да кажат нищо официално, в неофициали разговори с тях получаваме информация, че кампанията трябва да започне най-късно преди края на май, защото трябва да се проведат две кампании - както знаете за зимен семестър и за летен семестър на учебната 2010/2011г.
The names of the future are stamping of impatience.
-
teddyssom
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Колеги, ако средствата от фонда, от който се финансират стипендиите, са разчетени до 2013г.( не съм съвсем наясно дали е така), не би трябвало да бъдат забавяни според мен, независимо от оправданието. Мисля си, не е ли нужно, възможно и напълно в правото ни да се оплачем до компетентни органи на европейско равнище? Правителството не се е задължило към студентите точно, но след като е заложено в програмата, не би ли трябвало да придвижи нещата? 8-9 месеца вече няма парите за миналия семестър, а и за този определено ще са много по-късно от държавната стипендия, ако изобщо дойдат. Какво мислите вие, има ли някой по-компетентен по въпроса, за да помогне?
П.С. Липсата на официално изявление от министерството също е недопустима според мен. Не може цялата ни информация да е основана на догадки, неофициални изказвания на анонимни служители и т.н.
НЕ СЪМ ДОВОЛЕН!!!!
П.С. Липсата на официално изявление от министерството също е недопустима според мен. Не може цялата ни информация да е основана на догадки, неофициални изказвания на анонимни служители и т.н.
НЕ СЪМ ДОВОЛЕН!!!!
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Текат слухове (слухове!! може да са пълна измислица!), че вече сме изгубили европарите, заради административни забавяния от наша страна и сега тия евростипендии ще са от бюджета на МОМН. Мен ми звучи малко невероятно това, защото не си представям МОМН да заделя от бюджета си пари за нас, но знам ли.
Прозвънях министерството, отговорът е един и същ: евростипендиите са в оценяваща проекта комисия. Дразня се.
Прозвънях министерството, отговорът е един и същ: евростипендиите са в оценяваща проекта комисия. Дразня се.
~ Кътчето ~
- Ghostbuster
- В началото бе словото
Няма смисъл да се спекулира като нямаме информация... но не бих се учудил ако е вярна поне първата част от тоя слух (че сме ги загубили) - достатъчно некадърна администрация имаме.. обаче се съмнявам министерството да има 42млн. да ги плати от бюджета си