white_cat написа:fluffy cloud, много ми е интересно как ги разграничавате на лесни и трудни теми,за мен всички си имат своята сложност

а и щом са избрани точно тези теми в конспекта определено няма да е за наше улеснение, а и друго би трябвало всички теми да ги гледат под лупа не само ГП, нали така?
Има две неща, които играят роля тук. Едното е, че няколко теми се смятат за сложни от самите преподаватели. Това бяха "Релеф" и "Почви, растителност и животински свят", които за вас отпаднаха, както и "Води", "Транспорт" и Черноморската тема. Но то тази оценка като трудна или лесна тема се дължи най-вече на наблюдения през годините как студентите развиват дадена тема. Не само на изпитите, ами и в школите. В случая, който Краси посочи, и аз писах за Релеф. Написах няма и 6 страници, което никой не би повярвал, че ще е достатъчно. Но написах всичко най-основно и по тази причина имам петица. Оценките на ЮЗР бяха плачевни. Затова и запознатите ви съветват да учите теми като "Води" и "Транспорт", нищо че са трудни, с тях ще дръпнете напред спрямо другите.
Не се притеснявайте, и да имате 2 на единия изпит, при успешно взет другия, няма да имате проблем

.