[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: [КСК 2011] История

Мнение от Lithium »

iprodanov написа:"Десетки хайдути са подложени на ежедневно екстрадиране поради изсичането на горите. Всеки бракониер - куршум в сърцето на опълчението"

подготовката ми за матурата по лит. :lol:
Това ми напомня за
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 1%82%D0%B5
:lol: :lol: :lol:
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Признавам си,че темата ми е безумно лоша,но такива бисери и да искам ,не може да ми ги роди мозъкът :D
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

evchetoo написа:Ако не ми е стигнало времето за хановете Маламир и Пресиан,но пък съм си развила мн добре частта за хановете Крум и Омуртаг (мисля,че нямам грешки относно датите,имената и т.н. ) с колко г/д ще ми намалят оценката :( :( :( Имам ли шанс да е над 5 :?: :!: :|
Миналата година за добре развита част за хановете Крум и Омуртаг + няколко грешки в годините + само споменаване на Маламир и Пресиян в две изречения, получих кръгло 5,00.
Deadwing
В началото бе словото
Специалност: Право,Дай боже!

Мнение от Deadwing »

Много е субективно колко ще получим с подобна тема...ще видим след сряда предполагам!
Neuromancer
В началото бе словото
Специалност: No

Мнение от Neuromancer »

√ Крум разбира, че без уединение на двата етноса развитието на държавата ще бъде невъзможно."

Имам почти същото изречение в работата си. Като нищо може да е моето. :Д Само дето не виждам какво му е толкова фрапантното при един обем от 10 и повече листа, написани за 4 часа, да се обърка от невниамение "обединение" с "уединение".

Както и това:
√ Според историческите извори той не само привлякъл аварите, но в сражението участвали и жени."

Къде за бога е бисерът тука?

Исмукани са от пръстите, само това за Карл Маркс беше добро. :)
Oven
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от Oven »

Neuromancer написа:√ Крум разбира, че без уединение на двата етноса развитието на държавата ще бъде невъзможно."

Имам почти същото изречение в работата си. Като нищо може да е моето. :Д Само дето не виждам какво му е толкова фрапантното при един обем от 10 и повече листа, написани за 4 часа, да се обърка от невниамение "обединение" с "уединение".

Както и това:
√ Според историческите извори той не само привлякъл аварите, но в сражението участвали и жени."

той че е привлякал и жени го е направил но мисля че го е направил като Никифор превзел Плиска и Никифор след като видял че цялото население се дига и решил да отстъпи но после в битката при Върбишкият проход немисля че там са участвали и жени :)

П.С. знам че не го обеснявам както трябва но се опитвам да го обесна с 2-3 думи както се вика тук успех на всички :)
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Neuromancer написа:√ Крум разбира, че без уединение на двата етноса развитието на държавата ще бъде невъзможно."

Както и това:

Да, и според мен няма никакъв бисер във второто.Даже и аз съм писал нещо подобно :че според Ватиканския разказ е привлякъл авари, славяни и въоръжил по мъжки даже и жените.Единственото бисерно в това изречение е, че е тъпо изказано, но за 4 часа това да е проблемът....
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

Личен фаворит:
√ Възгордян и мислещ, че България вече е покорена, Никифор се отправил към Върбишкия проход, където се сблъскал с една огромна стена, наредена от дървета.
Изображение
Oven
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от Oven »

Scion of balance написа:Личен фаворит:
√ Възгордян и мислещ, че България вече е покорена, Никифор се отправил към Върбишкия проход, където се сблъскал с една огромна стена, наредена от дървета.

и на мен :) за такъв израз сигурно режат яко :)
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

Сигурно направо горят част от листа :lol:
Изображение
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Мнение от Betty »

Подкрепям Oven - и на мен това ми е фаворитът :lol:
Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

jenesais написа:Леле, при един от бисерите изтръпнах цялата да не е мой :lol:
"Ханът заема три от най-главните длъжности в държавата - върховен военачалник, съдия и жрец."

Нали в частта за вътрешната политика на Омуртаг се говори и за ханската власт, та това за върховния военачалник, съдия, жрец и законодател съм го писала, макар и може би не в такова изречение формулирано. Сега остава да ме орежат и за нещо подобно, и както лесно се паникьосвам, започвам да се съмнявам какво точно съм писала и не съм ли изръсила някоя глупост от бързане.. :?
Първо, не са три длъжностите, няма таква длъжности като върховен жрец, върховен съдия и върховен военачалник. Ханът изпълнява функциите на върховен жрец, съдия и военачалник и това всъщност разкрива съдържанието на правомощията на хана, което е една позиция и не е длъжност. Може да ти се струва на пръв поглед, че няма разлика между това, което си написал и другото, но всъщност има и затова са ти го маркирали. Иначе споко, не вярвам специално затова да ти свалят оценката, и на най-малоумния проверяващ ще му стане ясно, че знаеш за какво става дума, но не си се изразил точно, което не е престъпление :)
Scion of balance написа:Сигурно направо горят част от листа :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Бтв именно за точното изразяване в темите по литература режат под предлог, че има "стилно-езикови грешки" :roll: По история също е много важно да се спазва времевата терминология, правилното изразяване и гладкото протичане на мисловна дейност, изразено на листа.
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
bruskach
В началото бе словото

Мнение от bruskach »

Ще бъдат ли публикувани в интернет оценките и с личния номер да могат да се проверяват ?
Аватар
Jacka|
В началото бе словото

Мнение от Jacka| »

bruskach написа:Ще бъдат ли публикувани в интернет оценките и с личния номер да могат да се проверяват ?
да
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”