Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Сборникът на Чакърян е най-добрият (лично мнение), в него абсолютно всичко до 7ма-8ма задача, останалото е както падне.
За курсове, за останалите 2 задачи, не знам, пък и те са творчески.
На изпита са ми дали 4 точки за 9та задача
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Ако не се лъжа, и онлайн записването е със същия срок.
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Да, същият е:
Чл. 20. (1) Кандидат-студентите подават лично или чрез други лица документи за класиране от 27 юни до 8 юли (без неделните дни) в сградата на Ректората.
1. Документи за класиране могат да се подават и онлайн на адрес: http://www.ebg.bg/su-admissions/. Регистрацията онлайн се прекратява в 17,00 часа на 08.07.2011 г.
В случая ставаше дума за срок за записване за изпитите. Защо документите за класиране трябва да бъдат подадени преди редовния изпит по математика, 11 юли?
КН правеж
Не, защото тогава има опасност да подредиш желанията си в зависимост от това в коя спецалност преценяваш, че имаш шансове и да стане мазало За ваше добро е направено така Подреждането на специалностите трябва да става в зависимост от това, какво искаш да учиш, а не в зависимост от оценката. В противен случай е възможно да се получи така, че да се окаже накрая, че имаш достатъчно висок бал, а да си писал специалността на второ или трето място в желанията си (или въобще да не си я писал, ако много си се отчаял от оценката) и да не можеш да я запишеш, тъй като са те приели в специалността, която си писал на първо място.
svetlio.varna написа:Не, защото тогава има опасност да подредиш желанията си в зависимост от това в коя спецалност преценяваш, че имаш шансове и да стане мазало За ваше добро е направено така Подреждането на специалностите трябва да става в зависимост от това, какво искаш да учиш, а не в зависимост от оценката. В противен случай е възможно да се получи така, че да се окаже накрая, че имаш достатъчно висок бал, а да си писал специалността на второ или трето място в желанията си (или въобще да не си я писал, ако много си се отчаял от оценката) и да не можеш да я запишеш, тъй като са те приели в специалността, която си писал на първо място.
Зависи от гледната точка. По сегашните резултати, балът пада и скоро ще клони към -0 , но има още един изпит. Това обърква още повече
КН правеж
Светльо е прав, има много хора, които си подреждат желанията според балът (ако са ходили само на предварителен) и след това съжаляват за специалността, в която са влезли, а балът им е стигал и за това, което искат най-много.
П.П. Важно е да знаете, че как подреждате желанията си в списъка е много важно. Защото ако на 1 класиране сте приети специалността, която ви е на 2 място, за 2 класиране може само за първата специалност да се борите и не може да искате да влезете специалността, която е на 3 или 4 място в списъка ви.
Това сигурно и означава, че ако сме приети от първо желание, вече нямаме право да си сменим желанието?
А как точно се действа, например ако съм си изредил специалностите 1-во КН; 2-ро - СИ, 3-то - ИС, и са ме приели СИ от 1во класиране, а аз искам да си се боря за КН. Трябва да ида в ректората и да съобщя, че ще участвам и във второ класиране ли?
YavkaT написа:Това сигурно и означава, че ако сме приети от първо желание, вече нямаме право да си сменим желанието?
да
YavkaT написа:
А как точно се действа, например ако съм си изредил специалностите 1-во КН; 2-ро - СИ, 3-то - ИС, и са ме приели СИ от 1во класиране, а аз искам да си се боря за КН. Трябва да ида в ректората и да съобщя, че ще участвам и във второ класиране ли?
да
а ако не са те приели нито еднотo не е необходимо да правиш нищо .. автоматично те заявяват за борбатат на 2ро класиране