[КСК 2011] География (Туризъм)

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Кандидатстване с География (Туризъм)

Мнение от KRSOne »

За момче са достатъчни две тройки... вече :lol:
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Това, че имате право да използвате оценката от матурата е невероятно улеснение, уверявам ви. Изпитът по език наистина е доста гаден. Матурата поне преди три години е била елементарна. Сега и да са я усложнили малко, пак оценката от нея ще ви бъде по-добра от тази на изпита, освен ако не сте наистина много добри по този език.
KRSOne написа: А Географското положение ще го гледат под лупа. По принцип, при по-лесните теми е така, а за който се е престрашил да пише по трудните има малък реверанс, ако мога така да се изразя.
Именно. При по-трудната тема се получава по-лесно да изпъкнете сред другите, дори да сте я написали горе-долу добре. При лесна тема ще има перфектно написани теми, а другите ще бъдат орязани. Това е логиката. Така че ми пожелавам да сте сред перфектно написалите :P Успех и весели празници!
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

fluffy cloud, много ми е интересно как ги разграничавате на лесни и трудни теми,за мен всички си имат своята сложност :? а и щом са избрани точно тези теми в конспекта определено няма да е за наше улеснение, а и друго би трябвало всички теми да ги гледат под лупа не само ГП, нали така?
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Stotii
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Stotii »

Туко що се разчетох, и ми стана интересно едно,,, при положение, че в дипломата за средно по география ще има 6.00 , а на матура по география надали ще е точно 6.00... да въпроса ми е наистина ли се взима задължително от матурата ... или мога да си избера аз между матура и дипломна оценка !?
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Stotii написа:Туко що се разчетох, и ми стана интересно едно,,, при положение, че в дипломата за средно по география ще има 6.00 , а на матура по география надали ще е точно 6.00... да въпроса ми е наистина ли се взима задължително от матурата ... или мога да си избера аз между матура и дипломна оценка !?

Взима се оценката от матурата.
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Stotii
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Stotii »

Това ще бъде малко кофти,... ама който не чете навреме :D :D
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

white_cat написа:fluffy cloud, много ми е интересно как ги разграничавате на лесни и трудни теми,за мен всички си имат своята сложност :? а и щом са избрани точно тези теми в конспекта определено няма да е за наше улеснение, а и друго би трябвало всички теми да ги гледат под лупа не само ГП, нали така?
По мое време, като бях на ваше място, на предварителния се паднаха Релеф и Югозападен регион. Аз писах Релеф - тема, чието отсъствие трябва да ви прави изключително щастливи. :lol: Общо взето, всеки който беше решил да кандидатства с география научаваше ГП и на Релеф се отказваше. Та аз на доста места се колебаех, някъде си нагласях, поизмислях и накрая получих отлична оценка, а тези, които бяха писали по региона ги бяха орязали здраво.

На редовния се паднаха Енергетика и Селища. Писах по енергетика - по-кратката от двете. Освен това ми беше и любимата тема, знаех я със запетаите, но получих 5.13.

Ясно, че всички теми си имат своята сложност, но просто някои са по-лесни от други и това е очевадно. Например ГП е по-лесна от Химическа промишленост, а тя е по-лесна от Води(която мен за малко да ме откаже :lol:) Ако се паднат Води, Население и Югозападен регион... тогава няма лесна тема, факт! :D

Може би, по-лесната тема е тази, по-която пише масата. А и хората тия теми си ги знаят и ги четат от години и знаят много добре, кое е лесно и кое е сложно. Но даже и да пишете по "масовата" тема, ако се справите отлично, ще си получите отличната оценка. Не се притеснявайте :)
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Специалност: Регионално развитие и политика
Обратна връзка:

Мнение от Darina_Yavorova »

Краси, извинявай, всичко това, което пишеш е вярно-ако си знаем темите-ще си получим оценката, която ни се полага, но се чудя защо, по дяволите, след като си изкарал отличен на първата сесия, си се явил и на втората?
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".

Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Алчност :lol: А и така и така бях в София, не ми пречеше да отида, а то се падна тема, която бях учил :P
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Е, това не го разбирам! :D
Но едно огромно БРАВО за успеха и на двата изпита! ;)
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".

Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Благодаря, желая и на вас същото и на есен в ГГФ-то :D Не за друго, ами учебниците трябва да си продавам :P
Аватар
stasinka
Драскач
Курс: втори

Мнение от stasinka »

KRSOne написа:Благодаря, желая и на вас същото и на есен в ГГФ-то :D Не за друго, ами учебниците трябва да си продавам :P
С удоволствие ще ти ги купя, само да вляза :lol: :lol:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

stasinka написа:
KRSOne написа:Благодаря, желая и на вас същото и на есен в ГГФ-то :D Не за друго, ами учебниците трябва да си продавам :P
С удоволствие ще ти ги купя, само да вляза :lol: :lol:
Мерси, дано се видим на есен! И аз бих си купила учебници от теб, със Стаси ще наддаваме за тях :D , шегувам се! ;)

saviiinceto
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Момичета ние да влезем-учебниците са най-лесното :lol:
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Аватар
stasinka
Драскач
Курс: втори

Мнение от stasinka »

saviiinceto написа:Момичета ние да влезем-учебниците са най-лесното :lol:
И аз това казвам :wink: :flower:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”