Резултати Литература - 2011/2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- what_is_love
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: трети
Re: Резултати Литература - 2011/2012
Разбира се, че не трябва да зубриш чужди думи. За да не се допуска това, ти трябва богат запас от думи. Едно е да четеш критика и да вземеш 1-2 израза, съвсем друго е да науиш 1:1.
След време, когато започнете да работите, няма от къде да взимате чужди думи, сами трябва да си градите речника, още докато сте ученици, защото приемат ли ви студенти, ще ви бъде много трудно инак.
А относно цитатите- много ясно, че се учат 1:1, заедно с всичките му пунктуационни знаци. Ако случайно не умеете да зубрите, научавате по-запомнящите се цитати и разсъждавате върху тях. Тук не сте в сила да си измисляте.
След време, когато започнете да работите, няма от къде да взимате чужди думи, сами трябва да си градите речника, още докато сте ученици, защото приемат ли ви студенти, ще ви бъде много трудно инак.
А относно цитатите- много ясно, че се учат 1:1, заедно с всичките му пунктуационни знаци. Ако случайно не умеете да зубрите, научавате по-запомнящите се цитати и разсъждавате върху тях. Тук не сте в сила да си измисляте.
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Мерси! ;]
Прав си, Благо, няма да прибързвам с радостта от резултат, който още не е излязъл, да не стане фал, ОТНОВО!
Сега ще отида да погледна рецензията си и дали въобще оцененото нещо е мое...
После ще пиша какво е станало.
Прав си, Благо, няма да прибързвам с радостта от резултат, който още не е излязъл, да не стане фал, ОТНОВО!
Сега ще отида да погледна рецензията си и дали въобще оцененото нещо е мое...
После ще пиша какво е станало.
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
avv написа:колко цитата долу-горе включи, seduction? : )
нито един. иначе вчера ходих да си погледна работата. грешките са ми- 2 груби правописни, една фактологическа и доста запетаи. краен резултат- 5.13
извод- можеше и повече
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Щях да убия две от въпросните госпожи, дето бяха седнали на столчетата от масивна дървесина, за да не паднат на земята по силата на гравитацията, поради неприлично си тегло! Добре, че и масата помежду ни бе доста тежка, иначе щеше да им се стовари на сланините! Пачи нещастни!!! Ще ми обясняват те..........!
Изключително недоволна съм от държанието на работещите в СУ към кандидат-студентите( в наше лице, добре де, поне в мое!
)!!!
Btw единственото нещо, с което мога да се похваля е, че нямам нито една грешка от граматическа, пунктуационна или правописна гледна точка в работата си, но това не може да промени нещата... Има и втора сесия.
Изключително недоволна съм от държанието на работещите в СУ към кандидат-студентите( в наше лице, добре де, поне в мое!
Btw единственото нещо, с което мога да се похваля е, че нямам нито една грешка от граматическа, пунктуационна или правописна гледна точка в работата си, но това не може да промени нещата... Има и втора сесия.
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
На втората сесия ще пиша по втория вариант, за вас не знам! 
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Darina_Yavorova написа:Щях да убия две от въпросните госпожи, дето бяха седнали на столчетата от масивна дървесина, за да не паднат на земята по силата на гравитацията, поради неприлично си тегло! Добре, че и масата помежду ни бе доста тежка, иначе щеше да им се стовари на сланините! Пачи нещастни!!! Ще ми обясняват те..........!
Изключително недоволна съм от държанието на работещите в СУ към кандидат-студентите( в наше лице, добре де, поне в мое!)!!!
Хайде все пак да запазиш добрия тон и да проявиш нужното уважение към тези хора с 'неприлично тегло'. Те са преподаватели в университета, в който искаш да учиш! И някак от позицията ти на кандидат-студентка не звучат никак добре подобни злобни коментари....
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
La_Contessa, именно това е добрият ми тон! Те трябва да благодарят на Бога, че са се прибрали при семействата си тази вечер!
Какво да ти кажа?! С кого да се съобразявам?! Те са преподаватели в университета, който ми е резервен вариант, в случай, че опцията ми за чужбина отпадне. Нямам намерение да позволя на когото и да е било да ме оценява като човек, не познавайки ме, било то ти, някоя от въпросните или президента, ако щеш!
Какво да ти кажа?! С кого да се съобразявам?! Те са преподаватели в университета, който ми е резервен вариант, в случай, че опцията ми за чужбина отпадне. Нямам намерение да позволя на когото и да е било да ме оценява като човек, не познавайки ме, било то ти, някоя от въпросните или президента, ако щеш!
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Аз не те оценявам- просто , ако обичаш де
, дръж се като възрастен, а не като сърдито дете. Повярвай, така изглежда отстрани.
И преподавателите на са оценили твоята личност- а това, което са прочели на белите листи! Имаш 2-3-4-5-6...ами толкова
Има и лятна сесия
тогава им покажи, че можеш повече.....
И преподавателите на са оценили твоята личност- а това, което са прочели на белите листи! Имаш 2-3-4-5-6...ами толкова
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
На никого не му пука за личността ти и никой не я оценява.Пишеш нещо и това е. Ако е хубаво - висока оценка,ако не - светът ви е крив и хората трябва да благодарят ,че са се прибрали при семействата си. Я се осъзнайте и покажете елементарно уважение към СУ и преподавателите !

- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз пък като ходих вчера да си видя работата, преподавателите бяха доста мили и учтиви...
Наистина, както тук, така и в темата на журналистите наблюдавам едно и също - всички търсите вината за ниските оценки в този, който ги е поставил, а не в самите вас. Ама е факт, че в плика със съчиненията си не сме си запечатвали и снимките си, или пък мини-биографии, че да ни оценяват на база това дали сме им симпатични или не... Мисля, че най-големият проблем е в това, че хората по принцип трудно понасяме критика. Даже такава, идваща от други, които със сигурност знаят доста повече от нас. Тая критика сега лесно бихте могли да я обърнете в своя полза на редовния.
Наистина, както тук, така и в темата на журналистите наблюдавам едно и също - всички търсите вината за ниските оценки в този, който ги е поставил, а не в самите вас. Ама е факт, че в плика със съчиненията си не сме си запечатвали и снимките си, или пък мини-биографии, че да ни оценяват на база това дали сме им симпатични или не... Мисля, че най-големият проблем е в това, че хората по принцип трудно понасяме критика. Даже такава, идваща от други, които със сигурност знаят доста повече от нас. Тая критика сега лесно бихте могли да я обърнете в своя полза на редовния.
she'd started smoking poetry
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Добра е съпоставката, която jenesais направи защото щях да понеса критика И за това нещо. Принципно е много лесно на такива субективни изпити вината да се потърси у хора, които виждаме за пръв и може би за последен път. Факт е, че тази година критиката като че ли е по-скоро градивна (независимо че оценката едвам надхвърля 3) което е някакъв лъч надежда за всички. Ако наистина на някои хора това им пречи - че имат грешки, че очакванията им не се оправдават и парите им за подготовка са отишли по дяволите - ВУЗове колкото щеш. А ако има и такива, насочили се към чуждестранни училища - не виждам къде е голямата драма 
Ще дам следния пример - хора със стабилна подготовка, неуспели да влязат в СУ се реализират в УНСС или ЮЗУ с доста високи резултати на тестовата система. Ако обаче си държите на СУ трябва да приемате хубавите и лоши неща, които вървят с престижа да се учи там
. Защото ако влезете тези хора, които сега "сте пуснали да се приберат вкъщи при семействата си" ще ги гледате още няколко години 
Ще дам следния пример - хора със стабилна подготовка, неуспели да влязат в СУ се реализират в УНСС или ЮЗУ с доста високи резултати на тестовата система. Ако обаче си държите на СУ трябва да приемате хубавите и лоши неща, които вървят с престижа да се учи там
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
stefanidka
- В началото бе словото
Darina_Yavorova написа:Щях да убия две от въпросните госпожи, дето бяха седнали на столчетата от масивна дървесина, за да не паднат на земята по силата на гравитацията, поради неприлично си тегло! Добре, че и масата помежду ни бе доста тежка, иначе щеше да им се стовари на сланините! Пачи нещастни!!! Ще ми обясняват те..........!
Изключително недоволна съм от държанието на работещите в СУ към кандидат-студентите( в наше лице, добре де, поне в мое!)!!!
Мисля,че точно "пачите нещастни" трябва да ти обясняват!Изключително грубо от твоя страна.Не си мисли,че знаеш или можеш повече от тях.Щом са преценили,че заслужаваш такава оценка-значи е така.Научи се,че не винаги става така,както искаме и прояви малко уважение.
Темите наистина са отвратително нещо.Не заради друго, ами не показват никакви знания.Примерно по история-една тема от типа на хан Крум, научена наизуст, не може да се сравни с комплексните знания върху цялата българска история.Но заради това, че се пише само за Крум, някой, който е научил на кръст 5 теми, ще изкара в пъти по-добра оценка от някого, който е подготвен по-добре за целия материал, но не толкова подробно за дадената.Та така и с литературата, където субективизмът няма край.
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм съгласна относно становището ти за темите. Да, вярно е (особено по история), че с две-три назубрени теми може да изкараш висока оценка. Но, от друга страна, темите показват умението на въпросния човек да създава логически свързан и смислен текст, при това добре аргументиран. Темите също така показват възможността да се мисли, да се разсъждава върху поставения въпрос/проблем. Нещо, което няма как да се открие в тестовете.assault написа:Темите наистина са отвратително нещо.Не заради друго, ами не показват никакви знания.Примерно по история-една тема от типа на хан Крум, научена наизуст, не може да се сравни с комплексните знания върху цялата българска история.Но заради това, че се пише само за Крум, някой, който е научил на кръст 5 теми, ще изкара в пъти по-добра оценка от някого, който е подготвен по-добре за целия материал, но не толкова подробно за дадената.Та така и с литературата, където субективизмът няма край.
Последно промяна от Faith_no_more на 21 Апр 2011, 22:37, променено общо 1 път.
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
Права си, но както показват умения, така и добра паметFaith_no_more написа:Не съм съгласна относно становището ти за темите. Да, вярно е (особено по история), че с две-три назубрени теми може да изкараш висока оценка. Но, от друга страна, темите показват умението на въпросния човек да създава логически свързан и смислен текст, при това добре аргументиран. Темите също така показват умението на дадения човек да мисли, да разсъждава върху поставения въпрос/проблем. Нещо, което няма как да се открие в тестовете.assault написа:Темите наистина са отвратително нещо.Не заради друго, ами не показват никакви знания.Примерно по история-една тема от типа на хан Крум, научена наизуст, не може да се сравни с комплексните знания върху цялата българска история.Но заради това, че се пише само за Крум, някой, който е научил на кръст 5 теми, ще изкара в пъти по-добра оценка от някого, който е подготвен по-добре за целия материал, но не толкова подробно за дадената.Та така и с литературата, където субективизмът няма край.
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)