[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
aman
Да живей словото

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от aman »

Герасиме, какво значи ЧУК работа?
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Факултета по журналистика се намира на най-хубавото място в цяла София. Идеално е разположението му. :)
I love TraNce
Аватар
Radina-bs
В началото бе словото

Мнение от Radina-bs »

Здравейте и от мен!Следя форума и бих искала да попитам някого,който е получил 5.00 да ми каже колко са кандидат-студентите,които са получили тази оценка,но от момичетата.Там на статистиката пише колко са момичетата,получили тази оценка.Ще бъда много благодарна!
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Здравейте, всички!

Аз съм студент по социология, втори курс съм. Нещо ми прищрака сега обаче и затова реших да кандидатствам журналистика задочно, за да мога да си карам спокойно първата специалност. Идвам, за да ви кажа здрасти и почвам да чета срокове, балообразувания, защото като кандидатствах беше малко по- различно. Успех на всички!
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Успех, дано намериш това, което търсиш във ФЖМК! Какви са условията при теб за записване?
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
cerbera
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от cerbera »

Вече май отпадна възможността за успоредно учене на две специалности (едната редовно, другата задочно) по държавна поръчка, разбира се...
Изображение
Аватар
Radina-bs
В началото бе словото

Мнение от Radina-bs »

Аз знам,че журналистиката не може да е втора специалност.
Аватар
Seniorita
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Seniorita »

Radina-bs написа:Аз знам,че журналистиката не може да е втора специалност.
Да, бе! Защо? Оо
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...

Връзки с обществеността - I курс ; )
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Нещо не мога да схвана - защо ученето на журналистика задочно е вход за по-спокойно учене на първата специалност, в случая социология?!
Аватар
Radina-bs
В началото бе словото

Мнение от Radina-bs »

еми можете да видите :
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... pecialnost
Borisg
Легендарен флуудър
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

mareto написа:Здравейте, всички!

Аз съм студент по социология, втори курс съм. Нещо ми прищрака сега обаче и затова реших да кандидатствам журналистика задочно, за да мога да си карам спокойно първата специалност. Идвам, за да ви кажа здрасти и почвам да чета срокове, балообразувания, защото като кандидатствах беше малко по- различно. Успех на всички!
Социологията ще ти даде доста повече от журналистиката! Разбирам да запишеш втора специалност, с която да надграждаш знания и умения. А Журналистика върху социология - :| :| :| Няма смисъл.
Имай го предвид!
пп: Потвърждавам: ФЖМК е най-специфичния факултет и тук са невъможни нито порехвърлянията от специалност в специалност, нито записването на втора специалност.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Принципно сте прави, че не може да се записва втора специалност от друг факултет, но с молба до декан номерът става. Така имам колега от Географски факултет, Юридически, както и една, която учи физика. Хора различни.

Условията при мен са следните: кандидатствам, защото нямам оценка( ако искам да кандидатствам нещо с история, литература или език, няма нужда да кандидатствам- признава ми се оценката от преди 2 години) и почва бюрокращината. Подават се документи в Учебен отдел- приказка е :)

Стара мечта ми е да уча журналистика. Може би най- старата. Не зная дори защо, когато кандидатствах не се явих на изпит по журналистика. Доколкото разбрах, срокът за подаване на документи е 30ти май, а до тогава има адски много време, така че ще имам възможност да помисля още :)

Редакция: видях, че някой пита защо задочно журналистика ми гарантира спокойна социология. Ами много просто- защото журналистиката не е редовно :) Лекциите на задочниците са септември, а сесията, първата, е по време на семестъра :)
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

А, как така не се допуска прехвърляне в журналистическия? И вътрешно ли?! Ами ако искам да се прехвърля от Книгоиздаване в Журналистика, няма ли начин?
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от Philip »

Ами,оставаш си книгоиздаване,какъв е проблема. Така и така имаш специализация "Медии и ВО". :D
Аватар
Hunterszone
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7-ма група
Обратна връзка:

Мнение от Hunterszone »

mareto написа:Принципно сте прави, че не може да се записва втора специалност от друг факултет, но с молба до декан номерът става. Така имам колега от Географски факултет, Юридически, както и една, която учи физика. Хора различни.
А можеш ли да разясниш малко повече относно молбата до декана, тъй като съм държал изпит по Журналистика на миналата КСК (2010) и ме интересува какви са вариантите за паралелно изучаване на двете специалности (независимо дали Журналистика-редовно или задочно)?

П.С.: Текущият ми студентски статус е описан в подписа под линия. :)
Право, 2-ри курс, 7-ма група
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”