Е с какъв акъл писа по втория вариант като не знаеш какви точно са изискванията?jaklinnn написа:какви са изискванията за 2 вариант![]()
пак ли като при 1 трябва да се обхване цялото творчество.. малко съм объркана , тъй като на изпита за първи път правих съпоставка на два цитата.. и при положение , че конкретизират точно две произведения ( в случая на Ботев "На прощаване " и Дебелянов " Сиротна песен " ) защо трябва да се спираме върху цяло творчество ..
не знам , не го разбирам това нещо .. предполагам има хора , които са наясно , нека обяснят
Резултати Литература - 2011/2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Резултати Литература - 2011/2012
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
За мен е фатално. Понякога дето се казва една стотна те разделя от желаната специалност,а в моя случай говорим за доста повече. И според мен е глураво да ми бъдат взети тези стотни от учителката, която ми преподава от 3 години вече, а не от проверяващите в СУ, които нито не ме знаят нито нищо. Но какво да се прави за жалост има и хора, които просто искат да ти резнат крилата още преди да си направил опит да полетиш. Ениуей ще се подготвя добре върху цялото Възрждане, пък каквото стане. (:lumpish написа:seduction, реално при една 5тица и две 6-тици оценката от диплпомата ти ще е 5,67, което наистина не е 6.00, но не е фатално.
Изтъркано, неизтъркано по-добре да пишеш по това, което ти е ясно, отколкото да играеш насляпо.Darina_Yavorova написа:И аз не знаех, затова писах изтърканото (според мен-предпочитам есетата,попринцип) ЛИС!
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
Да, така е, прав си! И аз така мисля! 
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
- jaklinnn
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
seduction ти караш ли ми се или така ми се струва
?!
естествено , че ще пиша по втория вариант .. защото за първия трябваше да предам празни листи .. и това не мисля , че трябва да ти го обяснявам ..
зададох въпрос
някой , който знае да пише 
естествено , че ще пиша по втория вариант .. защото за първия трябваше да предам празни листи .. и това не мисля , че трябва да ти го обяснявам ..
зададох въпрос
Или съм ти всичко , или съм ти нищо ;]
Да, карам ти се!jaklinnn написа:seduction ти караш ли ми се или така ми се струва?!
зададох въпроснякой , който знае да пише
- FlaMe_DarKneSS
- В началото бе словото
- Специалност: Право
те са едни знания.....seduction написа:Да, карам ти се!jaklinnn написа:seduction ти караш ли ми се или така ми се струва?!
Не бе, сериозно явно си пропуснала, но наистина трябваше по-отрано да се информираш тъй като не винаги човек /както е при теб/ има достатъчното знания да пише по първата тема.
Don't walk as if u rule the world. Walk as if u don't care who rules the world...!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
При съпоставителното есе имаш да разгледаш един мотив през погледа на двама различни автори, а не да разгледаш две произведения на двама различни автори. А да разгледаш един мотив, това означава да проследиш как той се появява и развива в творчеството на даден автор и обикновено в цитираното произведение достига своята кулминация. Съпоставката не е между различни произведения, а между различните виждания на двама автори върху един и същ мотив. В случая трябва да се разгледа мотива за пътя в творчеството на Ботев и на Дебелянов и да се напарвят съответните изводи, подкрепени с агрументи, как двамата виждат по различен начин пътя, имат различни отношение към него, той поражда различни чувства у тях, за единия пътят означава борба, саможертва, единствен достоен път, а за другия е тегоба, навява само отчаяние и печал и т.н.jaklinnn написа:какви са изискванията за 2 вариант![]()
пак ли като при 1 трябва да се обхване цялото творчество.. малко съм объркана , тъй като на изпита за първи път правих съпоставка на два цитата.. и при положение , че конкретизират точно две произведения ( в случая на Ботев "На прощаване " и Дебелянов " Сиротна песен " ) защо трябва да се спираме върху цяло творчество ..
не знам , не го разбирам това нещо .. предполагам има хора , които са наясно , нека обяснят
FlaMe_DarKneSS написа:те са едни знания.....seduction написа:Да, карам ти се!jaklinnn написа:seduction ти караш ли ми се или така ми се струва?!
Не бе, сериозно явно си пропуснала, но наистина трябваше по-отрано да се информираш тъй като не винаги човек /както е при теб/ има достатъчното знания да пише по първата тема.
по скоро умение да наизустяваш
Точно защото не съм зубрила цитати, мнения на критици и тем подобни неща, имам 5.13.
колко цитата долу-горе включи, seduction? : )
- alice.
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: -
Абе, не е и до наизустяване. Едно момиче, с което ходя на уроци, буквално назубря анализите, цитатите и всичко, но просто не я бива да си структурира темата, да хваща връзката между отделните творби, да формулира теза. И е изкарала 3.50..
- FlaMe_DarKneSS
- В началото бе словото
Не сте ме разбрали правилноalice. написа:Абе, не е и до наизустяване. Едно момиче, с което ходя на уроци, буквално назубря анализите, цитатите и всичко, но просто не я бива да си структурира темата, да хваща връзката между отделните творби, да формулира теза. И е изкарала 3.50..
Don't walk as if u rule the world. Walk as if u don't care who rules the world...!
-
BlagovestHristov
- Драскач
За журналистиката,браво.Darina_Yavorova написа:В отговор на Благо- по Журналистика(5.00) и География на България(още не е излязъл резултатът,но 100% ще е добър!)...
А, IcebreakerR, грешки от какъвто и да е било тип... не допускам (поне що се отнася до писането на ръка-предполагам знаеш,че когато се пише на клавиатура (в бързината) е възможно да се получат грешки, по-точно инверсии на буквите...)!Мисля, че си личи-грамотен човек съм...
Относно притеснението... това е относително, тъй като да разбереш ниската си оценка по БЕЛ -предмет, който ми е любим и на който държа адски много, си оказва голямо влияние, когато те чака друг изпит часове по-късно, повярвай ми!
За географията ... такова нещо като сигурно няма и не си прави планове ,за да не останеш пак разочарована.Пожелавам ти всичко да е добре
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
ПотвърждавамFlaMe_DarKneSS написа:..напротив от личен опит ви казвам, че високо се цени личното мнение на този изпит. По-малко заучавайте чужди думи и повече мислете